Sporo kopiranje

poruka: 4
|
čitano: 4.130
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Sporo kopiranje

Ovako, imam Transcend StoreJet 25 M vanjski hard disk, USB 2.0 sučelje, veličina 2,5".

Kada su mi ga isporučili bio je formatiran u FAT32 formatu koji ne podržava kopiranje datoteka većih od 4 GB. Za vrijeme dok je još bio u FAT32 formatu, transfer jedne .ISO datoteke iznosio je oko cca. 1,5 minutu. Jedan dan sam otišao kod frenda da mu dam neke igre i odlučio usput formatirati u NTFS format. Odlučio sam se za Quick-format jer sve što sam imao na HDD-u sam izbrisao. Sve je prošlo u redu, frend mi je dao isto nekih 15 GB igara i transfer je prošao tipičnom brzinom kao i za svaki USB 2.0 priključak.

Kada sam došao doma, nastao je problem,kopiranje sa mog vanjskog HDD na moj komp išao je normalnom brzinom, no kada kopiram sa PC-ija na HDD to traje cijelu vječnost.

Evo upravo kopiram jednu .ISO fileu u kojoj je igra (veličina je 1,5 GB) i to već traje 15 min, no na kompu od mog frenda sve normalno. Zašto i kako se to događa? Napomena: ja imam WIN XP PRO , a frend mi ima WINDOWS 7 RTM build. Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sporo kopiranje

Ovo i mene zanima.takodjer imam externi disk i kopiranje traje vjecnost.

i radi se o visti,al na xp-u se desavalo isto sranje

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sporo kopiranje

otkrio sam u čem je problem. Hard disk sam spajao na USB hub, a ne izravno na matičnu. Budući da je to 2.5" HDD sa 5400 okretaja, nema vlastiti izvor struje već crpi struju preko kompjutera. Budući da je kabel (žnjora,kok god već) dugačka cca. 1 m i osim što se prenose podaci i struja, ja mislim da je velik strujni otpor što rezultira smajnjnjem brzine kopiranja. Čim se spoji izravno na matičnu ploču (odozada) brzine prijenosa podataka su ubrzane...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Sporo kopiranje

Ma kaki nema u njemu 20 cm žnjore.

a i ja ga spojim direkt na maticnu i isto sranje.

mislim da je to do USb 2.0 High speed portova.

jel ja kad spojim na docking station, disk, onda mi nis ne javlja i leti.

mislim da svi ti portovi nisu high speed i zato prijenos ide tako sporo,ko na 1.0-

mozda se varam al mislim da je do tog.nije mi jasno kako na dockingu ide brzo a ovako kad ga spojim se vuce ko magare.

ako ima jos ko kakvu ideju nek napise.

gledo sam za neke "patcheve"al nista ne postoji,barem za moj Verbatin("sranje") disk.

kolko para tolko muzike i mos ga je...

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice