Ovako, imam Transcend StoreJet 25 M vanjski hard disk, USB 2.0 sučelje, veličina 2,5".
Kada su mi ga isporučili bio je formatiran u FAT32 formatu koji ne podržava kopiranje datoteka većih od 4 GB. Za vrijeme dok je još bio u FAT32 formatu, transfer jedne .ISO datoteke iznosio je oko cca. 1,5 minutu. Jedan dan sam otišao kod frenda da mu dam neke igre i odlučio usput formatirati u NTFS format. Odlučio sam se za Quick-format jer sve što sam imao na HDD-u sam izbrisao. Sve je prošlo u redu, frend mi je dao isto nekih 15 GB igara i transfer je prošao tipičnom brzinom kao i za svaki USB 2.0 priključak.
Kada sam došao doma, nastao je problem,kopiranje sa mog vanjskog HDD na moj komp išao je normalnom brzinom, no kada kopiram sa PC-ija na HDD to traje cijelu vječnost.
Evo upravo kopiram jednu .ISO fileu u kojoj je igra (veličina je 1,5 GB) i to već traje 15 min, no na kompu od mog frenda sve normalno. Zašto i kako se to događa? Napomena: ja imam WIN XP PRO , a frend mi ima WINDOWS 7 RTM build. Hvala!