Frendu je otisao hard disk, pa imam pitanje ima li kakve mogučnosti da se sačuvaju podatki?
Ili ima li kakav program da se uzmu podatki s njega?
Frendu je otisao hard disk, pa imam pitanje ima li kakve mogučnosti da se sačuvaju podatki?
Ili ima li kakav program da se uzmu podatki s njega?
Pogledaj na www.infolab.hr
Vjerojatno ćeš to trebati odnijeti kod njih da ti oni izvade podatke.
Pa uopče ne prepoznaje hard disk.
Pa uopče ne prepoznaje hard disk.
Ma kaj budu mi oni sačuvali, već mi je jedanput jedan stari hitachijev disk prdnul pa su mi samo dali novi.
Ma kaj budu mi oni sačuvali, već mi je jedanput jedan stari hitachijev disk prdnul pa su mi samo dali novi.
Vađenje podataka sa diska će ti masno naplatiti pa ako je tamo hrpa stvarčica sa torrenti to se ne isplati... A ako ima bitnih podataka, možeš probat zamijeniti pločicu sa elektronikom (ako je ona otišla) i nadati se najboljem. Pločica mora bit sa identičnog diska (kapacitet, serija, model, sve...) inače neće proraditi. Ako ni to ne uspije, otišla je mehanika i disk je otpisan... Jedino ga infolab može spasiti.... Kažem - ako je disk karijeru gradio sabirući po torrentima "korisne sadržaje" onda se popravak ne isplati.... A ako je sadržavao nešto jako bitno onda....
A ako ima bitnih podataka, možeš probat zamijeniti pločicu sa elektronikom (ako je ona otišla) i nadati se najboljem. Pločica mora bit sa identičnog diska (kapacitet, serija, model, sve...) inače neće proraditi. Ako ni to ne uspije, otišla je mehanika i disk je otpisan...
Ukoliko se odlučiš na transplataciju elektronike, moraš biti svijestan da i druga elektronika može izgoriti ukoliko diskovi nisu identični ili u slučaju nekih mehaničkih/elektromehaničkih kvarova, pa si izgubio i jedna ispravan disk.
Spašavanje podataka je jako skupo i ne isplati se ukoliko se ne radi o podatcima poslovne prirode koji će uzrokovati veliku financijsku štetu.
Postoje neki pokušaju koji toliko rijetko daju rezultate, samo u specijalnim slučajevima, tipa hlađenje diska ili lagano kucanje, ali ako se odluči na spašavanje podataka, onda svako uključivanje diska smanjuje šansu za uspješno vračanje podataka, pa se ne isplati zezati s time.