imam jedno pitanje! da li moze hdd sata 1 na konektor sata 2?
imam jedno pitanje! da li moze hdd sata 1 na konektor sata 2?
moze bez problema
Znači već imaš disk? Ako ti nije problem izdvojiti oko 100 Kn za kontroler + kabel možeš iskoristiti taj disk.
Kontroler:
http://www.links.hr/index.php?naziv=Kontroler+PCI%2C+SATA+x2%2C+PATA+x1%2C+eSATA++x1&option=artikl&id_kategorija=0532&id_artikl=053.200.035
Koliko vidim ima 2 SATA porta, 1 eSATA te IDE što je čak malo više nego ti treba ali se čini da je najjeftiniji.
Sata kabel:
http://www.links.hr/index.php?naziv=Interni+SATA+disk+kabel%2C+50cm&option=artikl&id_kategorija=201510&id_artikl=201.510.018
Jedina stvar sa kojom bi mogao imati problema je napajanje diska jer pretpostavljam da tvj PSU nema SATA power konektor.
Ako ti disk podržava molex onda super, ako ne onda češ morati nabaviti molex to sata adapter koji obično dolazi sa novim napajanjima a kolko vidim nema ga za baš za kupt...
Edit: Hm sad vidim da kontroler nije raspoloživ u Zagrebu nego samo u Rijeci i Varaždinu.
Mene zanima razlika izmedju SATA1 i SATA2.. Kakve su prednosti upitanji kako se povezuju i kako izgledaju....
I ja sam se našao u ovoj situaciji.
Imam MSI K8N Neo2 Platinum (MS-7025)... I disk za koji everest kaže da je SATA... Drago mi je da ću moći na to staviti SATA2 diskove... Hvala ljudima na pojasnjenju.
Oprosti kaj upadam ovako, ali me zanima gdje mogu kupiti sata kablove posebno jer ih nisam dobio sa kompom, maznuo mi je je hard ( PATA) a imam sata konektore na matićnoj i odlućio sam kupiti WD 1TB samo kaj mi piše na ploći SATA II kod konektora pa kaj da sad napravim tj. kakve kablove tražim i koji hard bi bio najbolji ? Hvala unaprijed
Oprosti kaj upadam ovako, ali me zanima gdje mogu kupiti sata kablove posebno jer ih nisam dobio sa kompom, maznuo mi je je hard ( PATA) a imam sata konektore na matićnoj i odlućio sam kupiti WD 1TB samo kaj mi piše na ploći SATA II kod konektora pa kaj da sad napravim tj. kakve kablove tražim i koji hard bi bio najbolji ? Hvala unaprijed
Najobičniji sata kabel ti treba.