SATA 1 i SATA 2

poruka: 38
|
čitano: 24.308
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
RE: SATA 1 i SATA 2
ma nemam sata,pise u everestu da ima samo ata.ništa...ovaj hdd će kupiti prašinu
15 godina
neaktivan
SATA 1 i SATA 2

imam jedno pitanje! da li moze hdd sata 1 na konektor sata 2?

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.6.2010 18:12 (taco080).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
taco080 kaže...

imam jedno pitanje! da li moze hdd sata 1 na konektor sata 2?

moze bez problema

Google is your friend
15 godina
neaktivan
tarankula kaže...
ma nemam sata,pise u everestu da ima samo ata.ništa...ovaj hdd će kupiti prašinu

Znači već imaš disk? Ako ti nije problem izdvojiti oko 100 Kn za kontroler + kabel možeš iskoristiti taj disk.

Kontroler:

http://www.links.hr/index.php?naziv=Kontroler+PCI%2C+SATA+x2%2C+PATA+x1%2C+eSATA++x1&option=artikl&id_kategorija=0532&id_artikl=053.200.035

Koliko vidim ima 2 SATA porta, 1 eSATA te IDE što je čak malo više nego ti treba ali se čini da je najjeftiniji.

Sata kabel:

http://www.links.hr/index.php?naziv=Interni+SATA+disk+kabel%2C+50cm&option=artikl&id_kategorija=201510&id_artikl=201.510.018

Jedina stvar sa kojom bi mogao imati problema je napajanje diska jer pretpostavljam da tvj PSU nema SATA power konektor.

Ako ti disk podržava molex onda super, ako ne onda češ morati nabaviti molex to sata adapter koji obično dolazi sa novim napajanjima a kolko vidim nema ga za baš za kupt...

Edit: Hm sad vidim da kontroler nije raspoloživ u Zagrebu nego samo u Rijeci i Varaždinu.

Poruka je uređivana zadnji put sub 26.6.2010 0:59 (Alkaline).
15 godina
neaktivan
SATA 1 i SATA 2

Mene zanima razlika izmedju SATA1 i SATA2.. Kakve su prednosti upitanji kako se povezuju i kako izgledaju....

Poruka je uređivana zadnji put sub 24.7.2010 17:37 (shhone).

0 0 hvala 0
17 godina

I ja sam se našao u ovoj situaciji.

Imam  MSI K8N Neo2 Platinum (MS-7025)... I disk za koji everest kaže da je SATA... Drago mi je da ću moći na to staviti SATA2 diskove... Hvala ljudima na pojasnjenju.

14 godina
neaktivan

Oprosti kaj upadam ovako, ali me zanima gdje mogu kupiti sata kablove posebno jer ih nisam dobio sa kompom, maznuo mi je je hard ( PATA) a imam sata konektore na matićnoj i odlućio sam kupiti WD 1TB samo kaj mi piše na ploći SATA II kod konektora pa kaj da sad napravim tj. kakve kablove tražim i koji hard bi bio najbolji ? Hvala unaprijed

17 godina
neaktivan
štokrlin kaže...

Oprosti kaj upadam ovako, ali me zanima gdje mogu kupiti sata kablove posebno jer ih nisam dobio sa kompom, maznuo mi je je hard ( PATA) a imam sata konektore na matićnoj i odlućio sam kupiti WD 1TB samo kaj mi piše na ploći SATA II kod konektora pa kaj da sad napravim tj. kakve kablove tražim i koji hard bi bio najbolji ? Hvala unaprijed

Najobičniji sata kabel ti treba.

World Championships: 7, GP started: 269, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,441
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice