Reallocated sector count problem

poruka: 47
|
čitano: 22.370
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran

Dakle, danas nisam mogao dobit sliku na monitoru, a pc se normalno palio, nakon par paljenja gasenja isao sam provjerit hdd jer sam imao los predosjecaj koji se i ostvario, sistemski hdd poceo bacat error

Reallocated sector count

i

Reallocated event count

Radi se o disku WD aaks 500gb

Dal je to nes opasno, ima li kakav tool za repair?

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.2.2011 18:51 (jazika).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Možeš pokušati HDD regeneratorom, ali ne možeš više nikad vjerovati tom disku. Ako je pod garancijom, šalji na zamjenu.

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.

1 0 hvala 1
14 godina
protjeran
RE: Reallocated sector count problem
MrBlc kaže...

Možeš pokušati HDD regeneratorom, ali ne možeš više nikad vjerovati tom disku. Ako je pod garancijom, šalji na zamjenu.

Disk je star niti god dana, ali kupljen je kao konfiguracija i bila je naljepnica na kucistu koju sam maknuo, pa neznam dal i dalje vrijedi garancija na komponente,...?

17 godina
neaktivan
jazika kaže...

Dal je to nes opasno, ima li kakav tool za repair?

Opasno je, disk pocinje premestati bad sectore odnosno oznacava ih kao zauzete da bi sacuvao integritet podataka. Provjeri ga sa WD alatom te namjene i pravac servis.

Data Lifeguard Diagnostic for Windows 

Sto je veca brojka premjestenih sectora to veci problem. Nazalost disk ide u vjecna lovista. Hitno backup svega

Kako prebaciti BUGov DVD u DivX da mi stane na obicni CD. (probao sam sa Dr DivX ali nejde
17 godina
neaktivan
jazika kaže...
MrBlc kaže...

Disk je star niti god dana, ali kupljen je kao konfiguracija i bila je naljepnica na kucistu koju sam maknuo, pa neznam dal i dalje vrijedi garancija na komponente,...?

Ne znam zasto ne bi vrjedela garancija kada nisi vrsio zamjenu neke od unutrasnjih komponenta.

Kako prebaciti BUGov DVD u DivX da mi stane na obicni CD. (probao sam sa Dr DivX ali nejde
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.2.2011 9:25 (Lazarus Long).
14 godina
protjeran
Lazarus Long kaže...

Aha ,ma to pitam jer su veliki muljatori tamo di sam ga kupio..

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.2.2011 9:28 (jazika).
14 godina
protjeran
jazika kaže...
Lazarus Long kaže...

Aha ,ma to pitam jer su veliki muljatori tamo di sam ga kupio..

Sta da im kazem u servisu, ili direkt u wd, ako cu slat?

17 godina
neaktivan
jazika kaže...
.

Budi fin i sa osmjehom na licu (blagim) kazi da si vidjeo dim iz unutrasnjosti, da si ispanicio i otvorio kuciste i naravno nisi mislio nista lose....kada ono, ispostavilo se da je dim od cigareta :)

Naravno, to si ucinio da bi spasio vrijedne podatke. Uostalom, tebi su ti bitni podaci koje imas a ovamo disk ti umire. Ako opet muljaju pocni spominjati pazarni inspekciju, udruga potrosaca i tako to.

Slanje diska WD-u je krajna opcija. Ti diskovi su (ako se ne varam) sa 5 godina garancije

14 godina
protjeran
Lazarus Long kaže...
jazika kaže...
.

Budi fin i sa osmjehom na licu (blagim) kazi da si vidjeo dim iz unutrasnjosti, da si ispanicio i otvorio kuciste i naravno nisi mislio nista lose....kada ono, ispostavilo se da je dim od cigareta :)

Naravno, to si ucinio da bi spasio vrijedne podatke. Uostalom, tebi su ti bitni podaci koje imas a ovamo disk ti umire. Ako opet muljaju pocni spominjati pazarni inspekciju, udruga potrosaca i tako to.

Slanje diska WD-u je krajna opcija. Ti diskovi su (ako se ne varam) sa 5 godina garancije

Nekuzimo se, zamjenio sam kuciste drugim+ napajanje jace kupio..

17 godina
neaktivan
jazika kaže...

Onda budi iskren i kazi njima sto si napravio. Oni zbog toga imaju puno pravo prekinuti garanciju. To si trebao (promjena) napraviti kod njih.

Ostajes na milost i raspolozenje servisera

14 godina
protjeran
Lazarus Long kaže...
jazika kaže...

Onda budi iskren i kazi njima sto si napravio. Oni zbog toga imaju puno pravo prekinuti garanciju. To si trebao (promjena) napraviti kod njih.

Znaci bolje ih ni nepitat...

A koja bi bila procedura sa slanjem direkt u wd?

15 godina
jazika kaže...
Lazarus Long kaže...
jazika kaže...

Znaci bolje ih ni nepitat...

A koja bi bila procedura sa slanjem direkt u wd?

Da, definitivno mijenjaj disk. A što se tiče garancije, odi tamo i reci im. Neki priznaju bez problema, a neki zafrkavaju, nisam siguran kako bi zakonski trebalo biti.

Uglavnom na taj disk SIGURNO imaš garanciju, samo je pitanje da li ćeš je ostvariti u trgovini u kojoj je kupljen.

Zovi ih pa probaj. Ili pošalji nekog pa nek pita na licu mjesta.

Ako ne prođe probaj se obratiti uvozniku za HR, možda oni mogu pomoć. Sve je bolje nego da moraš slat disk o svom trošku van.

17 godina
neaktivan

a panike, a histerije... neće ti zbog 1 sektora zamijenti HDD, eventualo će ga uzeti i "popraviti" s HDD Regeneratorom ili s MHDD.

To možeš sam napraviti, a ako se stanje pogorša onda postoje šanse za relamaciju ili RMA.

Be CooL {#}

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do
14 godina
protjeran
Verbatim kaže...

a panike, a histerije... neće ti zbog 1 sektora zamijenti HDD, eventualo će ga uzeti i "popraviti" s HDD Regeneratorom ili s MHDD.

To možeš sam napraviti, a ako se stanje pogorša onda postoje šanse za relamaciju ili RMA.

Be CooL {#}

Vec se pogorsalo...

Svako malo mi izbaci neki error dok hocu pristupid d particiji

17 godina
neaktivan
jazika kaže...
Vec se pogorsalo...

Svako malo mi izbaci neki error dok hocu pristupid d particiji

postoje dvije vrste bad sectora:

1. physical

2. logical

ad.1 nastaju usljed prašnjavosti, vibracija, udaraca... i ovi se ne mogu popraviti.

ad2. nastaju zbog nepravile magnetizacije ....i ovi se bad sectori mogu popraviti

pokušaj s HDD Regenratorom ili s MHDD analizirati/popraviti stanje, a ako se ponavljaju greške reklamiraj ili RMA.

Btw. HDD Sentinel ima opciju koja pokazuje da li je disk "zreo" za Reklamaciju/RMA.

I know that probably somebody will think this is stupid but i have nothing better to do
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.2.2011 12:30 (Verbatim).
17 godina
neaktivan
Verbatim kaže...

1. physical

2. logical

Da, a samo jedna vrsta podlezi na realokaciju a to je ona prva (physical)

@jazika

Mozda je rano da nosis disk na servis ali to ne znaci da ga trebas "opravljati". Javi se kod trgovca/servisera i kazi/navedi probleme sa hdd-om

14 godina
protjeran
Lazarus Long kaže...
Verbatim kaže...

1. physical

2. logical

Da, a samo jedna vrsta podlezi na realokaciju a to je ona prva (physical)

@jazika

Mozda je rano da nosis disk na servis ali to ne znaci da ga trebas "opravljati". Javi se kod trgovca/servisera i kazi/navedi probleme sa hdd-om

Onaj tool od wd kaze da prolazi testove, tj sve je pass

Ko je sad tu lud?

16 godina
odjavljen
jazika kaže...

Gdje si kupio računalo? Svaka komponenta ima garanciju, a disk u pravilu ima dulju garanciju od kompletnog računala. Naljepnica štiti garanciju kompletnog računala, a ukoliko je ona poništena, ostaju garancije komponenata. Za poništiti garanciju komponente, servis mora dokazati da je uništena nestručnim rukovanjem ili višom silom. Neki dučani se ne drže te politike, ali time krše zakon i možeš se obratiti inspekciji (iako ne znam koliko se to isplati, jer ti plačaš vještačenje diska, a tek kad dobiješ pozitivan nalaz ispektorat traži da ti dobiješ novi disk ili povrat novca, te povrat troška vještačenja).

Big wheel keep on turning, Proud Mary keep on burning, Trolling, trolling, trolling on the river.
14 godina
protjeran
MrBlc kaže...
jazika kaže...

Gdje si kupio računalo? Svaka komponenta ima garanciju, a disk u pravilu ima dulju garanciju od kompletnog računala. Naljepnica štiti garanciju kompletnog računala, a ukoliko je ona poništena, ostaju garancije komponenata. Za poništiti garanciju komponente, servis mora dokazati da je uništena nestručnim rukovanjem ili višom silom. Neki dučani se ne drže te politike, ali time krše zakon i možeš se obratiti inspekciji (iako ne znam koliko se to isplati, jer ti plačaš vještačenje diska, a tek kad dobiješ pozitivan nalaz ispektorat traži da ti dobiješ novi disk ili povrat novca, te povrat troška vještačenja).

Ma kupljen je kod http://www.hangar18.hr/  al to su zesci muljatori i nece htjet to priznat..

16 godina
odjavljen

Imaš možda pakiranje od diska? Ako imaš, na njemu je naljepnica na kojoj piše tko je uvoznik za Hrvatsku (mislim da je autronic). Ne vjerujem da hangar sam uvozi, tako da oni ionako prosljeđuju uvozniku koji vrši zamjenu. Ako imaš pakiranje, možeš i sam odnijeti direktno u ovlašteni servis uvoznika ako misliš da bi te hangar mogao prevariti, iako oni ništa ne gube ako oni nisu uvoznici.

17 godina
neaktivan
Moje misljenje je da si previše puta restartao komp...

Znači ako si kupovao konfu, onda si morao dobiti i pojedinačne garancije (znas ona tona papira)... lijepo to nađi ako nisi bacio...

I odi...

On the other hand... WD koji ja imam, star 10 godina, jos nema niti jednog bad sectora...
17 godina
Lazarus Long kaže...
jazika kaže...

Ne znam zasto ne bi vrjedela garancija kada nisi vrsio zamjenu neke od unutrasnjih komponenta.

Ako ima račun na kojem piše samo "Kofiguracija XXX", onda nema garancije na komponente.

Ako ima na računu izlistane sve komponente + jamstvene listove za njih, onda ima garanciju na komponente.

Ali uvijek može kontaktirati uvoznika/proizvođača i vidjeti što će oni reći...

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
14 godina
protjeran
MrBlc kaže...

Imaš možda pakiranje od diska? Ako imaš, na njemu je naljepnica na kojoj piše tko je uvoznik za Hrvatsku (mislim da je autronic). Ne vjerujem da hangar sam uvozi, tako da oni ionako prosljeđuju uvozniku koji vrši zamjenu. Ako imaš pakiranje, možeš i sam odnijeti direktno u ovlašteni servis uvoznika ako misliš da bi te hangar mogao prevariti, iako oni ništa ne gube ako oni nisu uvoznici.

Nemam pakiranje od diska..

EnlightenedPhoenix kaže...

Znači ako si kupovao konfu, onda si morao dobiti i pojedinačne garancije (znas ona tona papira)... lijepo to nađi ako nisi bacio...

I odi...

On the other hand... WD koji ja imam, star 10 godina, jos nema niti jednog bad sectora...

to je tocno, no imam takva dva diska a ovaj drugi je star 4god i nista mu nije...

Elles D. kaže...
Lazarus Long kaže...
jazika kaže...

Ako ima račun na kojem piše samo "Kofiguracija XXX", onda nema garancije na komponente.

Ako ima na računu izlistane sve komponente + jamstvene listove za njih, onda ima garanciju na komponente.

Ali uvijek može kontaktirati uvoznika/proizvođača i vidjeti što će oni reći...

Pa ok, ali na wd sajtu pise da garancija vrijedi do 2013 god, sta bi sad radi njihove naljepnice na kucistu koje sam skinuo izgubio garanciju..

17 godina
neaktivan
jazika kaže...
EnlightenedPhoenix kaže...

I odi...

to je tocno, no imam takva dva diska a ovaj drugi je star 4god i nista mu nije...

Vjerojatno je ovo što si stavio sistemski disk... ako je... onda se po njemu uvijek nesto piše - briše... I on ima onda puno veću mogućnost dobiti bad sector pri restartu...

14 godina
protjeran

Ok, kontaktirat cu autronic, on je uvoznik, sta da im kazem, da im opisem problem, i kazem da mi kod trgovca kod kojeg je kupljen hdd nepriznaju garanciju?

0 0 hvala 0
17 godina
jazika kaže...

Elles D. kaže...

Pa ok, ali na wd sajtu pise da garancija vrijedi do 2013 god, sta bi sad radi njihove naljepnice na kucistu koje sam skinuo izgubio garanciju..

Da, gubiš garanciju prodavača.

Slobodno kontaktiraj proizvođača jer on vrlo vjerojatno još daje garanciju (kao što si vidio na webu, ali slobodno ih direktno mailom kontaktiraj) - ako ti uvoznik ne izađe u susret imati ćeš trošak slanja diska proizvođaču. Procijeni koliko ti se to isplati...

Always code as if the one ending up maintaining your code is a violent psychopath who knows where you live.
Poruka je uređivana zadnji put uto 8.2.2011 13:52 (Elles D.).
17 godina
neaktivan
jazika kaže...

Ok, kontaktirat cu autronic, on je uvoznik, sta da im kazem, da im opisem problem, i kazem da mi kod trgovca kod kojeg je kupljen hdd nepriznaju garanciju?

Overreaction!!!

Btw. serviseri priznaju dijagnostiku samo od programa proizvođača HDD.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.2.2011 14:03 (Verbatim).
14 godina
protjeran

Nazalost garancija u autronicu mi ne vrijedi jer na racunu pise samo kompijuter, a ne hdd, ostaje mi solucija slanje direktno proizvodjacu, koliko je to isplativo?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mislim da nije. WD Caviar Blue kosta oko 30 do 40 eur sto uopce nije skupo. Uostalom pitaj F1-IVO za to iskustvo (nek ti da link na tu temu) on je, cini mi se, vracao WD...ali nisam siguran da je bio WD.

Pitaj ga...

14 godina
protjeran
Lazarus Long kaže...

Mislim da nije. WD Caviar Blue kosta oko 30 do 40 eur sto uopce nije skupo. Uostalom pitaj F1-IVO za to iskustvo (nek ti da link na tu temu) on je, cini mi se, vracao WD...ali nisam siguran da je bio WD.

Pitaj ga...

On je seagate-a slao..

Gdi su wd blue po 40e?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice