Raid misljenje

poruka: 4
|
čitano: 1.224
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Raid misljenje

..imam maticnu asus p5q i dva diska wd 640 spojena u raid ..no ne vidim neki dobitak na brzini diska jedino sto mi ta dva diska vidi kao jedan sto ...te cini mi se da vise grebe ...smatra da taj radi i nije nesto..sta vi mislite?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Raid misljenje
Huurux kaže...

..imam maticnu asus p5q i dva diska wd 640 spojena u raid ..no ne vidim neki dobitak na brzini diska jedino sto mi ta dva diska vidi kao jedan sto ...te cini mi se da vise grebe ...smatra da taj radi i nije nesto..sta vi mislite?

ovisi koji si raid postavio. ako je raid 0 onda bi performanse trebale narasti za oko 80% u početku, a kada se diskovni prostor zapuni onda bi trebale biti oko 60% bolje nego inaće.
ako je raid 1 onda su performanse jednake, ali imaš zaštitu podataka.
Kažu da škola nije zatvor, a mi ni krivi ni dužni dobili 12 godina. Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje! |^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^| || |...NOOB TRUCK..........| ||'|";,__ |_..._..._______===|=||_|__|..., ] "(@)'(@)"""''"**|(@)(@)*****''(@)
17 godina
neaktivan
Raid misljenje

RAID

Redundant Array of Independent Disks

Ako želiš ozbiljno povećanje performansi, kupi SCSI/SAS i neki hardverski RAID kontroler.

Je, na slici mi je cura. :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Raid misljenje

Zar postoji i software-ski raid kontroler?

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice