Pozdrav!
Imam jedan problem.
Naime kad stavim DVD u optički uređaj, računalo zbog pržinja radi otežano te se nekad zna dogodit da mi se sruši sustav te se pojavi blue screen of death.
Kako to riješit?
Pozdrav!
Imam jedan problem.
Naime kad stavim DVD u optički uređaj, računalo zbog pržinja radi otežano te se nekad zna dogodit da mi se sruši sustav te se pojavi blue screen of death.
Kako to riješit?
daj popuni rubriku moj pc,da se zna koje komponente imas pa tako i vise mozemo znati u cemu je problem
Pozdrav!
Imam jedan problem.
Kako to riješit?
Koja pržilica?Koji OS?Koji firmware je na pržilici?
Evo, postavljeno Moj komp. LG je pržilica.
Evo, postavljeno Moj komp. LG je pržilica.
Super moja je Sony!Jbt. pa pogledaj na netu točan model pržilice.Sa Everestom pogledaj firmware!
Sorry. :)
Evo podataka:
Opis uređaja: HL-DT-ST DVDRAM GH22NS40 ATA Device
Proizvođač: Hitachi-LG
Firmware revizija: NL02
Imaš najnoviji firmware...Vjervatno ti nevalja software za prženje ili su virusi usporili taj software
tako je, vjerojatno je do softwarea s kojime radiš. probaj staviti neku drugu verziju nere, ili besplatni ashampoo burning studio, pa onda javi da li radi kako treba.
Ali nije to samo tijekom prženja, nego kad bilo kad koristim optički medij. Npr. instalacija.
ja bi ipak stavio 64 bitnu 7-micu za početak
zatim pogledao jel ima nekih čudnih preklapanja adresnih lokacija u postavkama za optiku, router, zvučnu karticu, grafiku...
i da je problem izražen nakon instalacije nekih drivera zadnje vrijeme.
Da ti možda pržilica neradi u PIO modu
Imam i ja isti problem, s istom pržilicom. Imam Windows 7 x64, pržilica radi, ako je vjerovat Device Manageru, u UDMA 5 modu. Probao sam i preko BIOS-a stavit neki drugi DMA mod ali uvijek piše UDMA 5, tako da nisam siguran piše li netočno ili se neće promijeniti. Samo kod mene nije zadnji firmware, nego NL01. Budem sad stavio zadnji pa javim ako se išta promijeni.
edit: meni se nije nikad BSoD pojavio, ali zna prilično štekati, pogotovo ako je izgreban CD pa ga teže čita i uspori, i s pržilicom se uspori i cijeli komp. Čudo...
Evo, ja rješio problem, probaj i ti isto.
U Device Manageru su mi disk i pržilica bili na istom ATA kanalu (iako su i disk i pržilica SATA, mislio sam da tih fora više nema ali sam se očito prevario). Disk mi je po BIOS-u na SATA portu 1 a pržilica je bila na portu 2.
Spojio sam pržilicu u drugi port na matičnoj, i sada je na 4; u Device Manageru su na različitim ATA kanalima i radi sve perfektno, prženje, čitanje (i onog oštećenog DVD-a zbog kojeg bi mi prije cijeli komp stao), ne šteka ni na čemu.
I dalje smatram da se to ne bi smjelo događati i nisam siguran što je uzrok problemu, ali ovako barem radi normalno.
tako je, vjerojatno je do softwarea s kojime radiš. probaj staviti neku drugu verziju nere, ili besplatni ashampoo burning studio, pa onda javi da li radi kako treba.
..ja ne znam..svi se zakačili za neru burning rum..ma koji ašampo???......evo finog i laganog programčića za tostanje..
minimalno opterećuje sustav