Problem s radom HDD

poruka: 6
|
čitano: 2.104
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Problem s radom HDD
Dobro jutro ljudi, ovako glasi problem.
Dakle imam WD-ov HDD, od 2 terabajta više od godinu dana. Naime do sada je savršeno radio, međutim, jutros sam ga spojio u komp i ništa se ne događa, uopće ga ne prepoznaje....pokušao sam ga spojiti na laptop, čuje se onaj zvuk koji se čuje kad spojiš usb priključak, međutim isto ništa, a lampica na HDD-u blinka cijelo vrijeme. Pokušao sam ga isključiti iz struje i ponovo uključiti i onda se tri puta čuje nekakav zvuk unutar njega, isti zvuk sva tri puta. Bojim se da nije do toga što mi je nedavno pao s nekih pola metra visine.
Pitanje je, ima li tko ideju što bi moglo biti, i da li se može ikako popraviti taj HDD?

0 0 hvala 0
17 godina
Re: Problem s radom HDD
file992 kaže...Bojim se da nije do toga što mi je nedavno pao s nekih pola metra visine.
Pitanje je, ima li tko ideju što bi moglo biti, i da li se može ikako popraviti taj HDD?

Čitajući post prvo sam pomislio da nije možda otišla elektronika/USB kontroler od HDD-a ili kad sam pročitao  

"Bojim se da nije do toga što mi je nedavno pao s nekih pola metra visine." {#}

Prema ovome što si napisao, pao ti je dok bio izgašen ili?

Mislim da je disk odslužio svoje, jer su glave prilikom pada oštetile ploče u HDD-u.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
16 godina
Problem s radom HDD

Dobro se bojiš, a podaci se mogu spasiti al je to jako skupo, tak da ako ti podaci nisu baš jako bitni, možeš se pozdravit s njima.

Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Problem s radom HDD
da, pao je prilikom prenašanja s točke A do točke B... znao sam da su ti diskovi osjetljivi, al eto nadao sam se da je ipak nisu toliko
mislim ima tu filmova, glazbe, igara na njemu, to je manje bitno....bitnije su mi slike, i nešto za faks
jel imate možda pojma koliko se kreću cijene spašavanja tih podatak, jel se to možda računa po megabajtima/gigabajtima spašenima ili kako?

0 0 hvala 0
16 godina
Problem s radom HDD

http://www.helpdisc.hr/cjenik

http://www.datasector.hr/spasavanje-podataka

Ima i infolab, oni imaju po satu cjenu, al izbjegavaj to po satu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 19.9.2013 11:25 (dastefan).
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
neaktivan
Problem s radom HDD
puno hvala na pomoći i odgovorima :)

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice