Neće mi se otvorit ,,ono,, mjesto gdje se ubacuje CD i ako se otvori zašteka. Mislim da mi treba update driver-a. Gdje skinuti?
EDIT: Uopće ga ne učitava na MyComputer-u.
Neće mi se otvorit ,,ono,, mjesto gdje se ubacuje CD i ako se otvori zašteka. Mislim da mi treba update driver-a. Gdje skinuti?
EDIT: Uopće ga ne učitava na MyComputer-u.
Sad bi se mi trebali teleportirat i vidit šta tebi treba. Desni klik na my computer i klikni manage i sa strane device manager. Na CD drajvu ti treba bit iks, ili uskličnik. Desni klik update ili samo ukucaj ime + driver u gogle i skini ručno i instaliraj
Misliš pogon sam se ne otvara? Pa kolko ti je star drive (nije driver!)?
1. Ako misliš da nećče da ti se otvori cd-drive kada pritisneš dugme na njemu provjeri da li si dobro spojio unutra.
2. AKo neče neki cd/dvd da ti učita provjeri da li je taj cd/dvd ispravan uopšte
Sad bi se mi trebali teleportirat i vidit šta tebi treba. Desni klik na my computer i klikni manage i sa strane device manager. Na CD drajvu ti treba bit iks, ili uskličnik. Desni klik update ili samo ukucaj ime + driver u gogle i skini ručno i instaliraj
ej meni se opet neće otvoriti ja na googlu nemrem nać a u DEVICE MANAGER nema uskličinkia i kad probam on ne nadje update
I ti znaš opisat problem!
Kao prvo za običnu pržilicu ti ne treba nikakav driver.
Može se jedino instalirat noviji firmware (u slučaju da imaš problema sa snimanjem određene vrste optičkih medija).
Za probleme oko otvaranja ladice dvd pogona pogledaj ovdje: