Problem pri instalaciji hdd-a

poruka: 3
|
čitano: 906
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Problem pri instalaciji hdd-a

Večer',

bio sam sad kod prijatelja i ubacio mu hdd od 120gb. Imo je prije jedan hdd koji mu je podjeljen na 2 particije i jedan hdd koji mu je jedna particija (master), tu je windows. Ja sam mu taj novi hdd ubacio u jedini slobodni slot, tj. onaj kabel ima 2 priključka. Jedan na matičnu i još 2 za 2 hdd-a i na samom vrhu je bio jedan hdd pa sam mu ja ovaj novi priključio u srednjišnji priključak za hdd (na kabelu) i stavio ono bijelo tako da taj novi bude slave. Sve je priključeno, struje i sve i komp ne prepoznaje hdd. Išo sam i na dodaj novi hardware (u u.p) i tamo da je ona defragmentacija i jednostavno nema diska.

Pitanja:

1) U čemu je problem?

2) Kad mi prepozna disk, s kojim programom mi je najlakše disk prerezat na particije?

Nadam se da razumijete situaciju...hvala svima!

Najbolji nezavisni portal za sve Hrvate i Hrvatice!!! | www.hrvat-online.info

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Problem pri instalaciji hdd-a

A jesi siguran da ti je jedan od ta 2 diska na ide kabelu slave. Naime možda si krivo postavio jumper, a možda ti je i onaj prvi postavljen na slave.

16 godina
neaktivan
Re: Problem pri instalaciji hdd-a
Joco55 kaže...

A jesi siguran da ti je jedan od ta 2 diska na ide kabelu slave. Naime možda si krivo postavio jumper, a možda ti je i onaj prvi postavljen na slave.

Nesmiju bit 2 slave-a?

Ja bi reko da mora bit jedan master a svi ostali slave...

*_helper_* skype: dinko_pavelic
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice