Problem sa Hard Diskom

poruka: 9
|
čitano: 2.665
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Problem sa Hard Diskom

Pozdrav svima!

Ovako imam jedan disk Seagate 320GB SATA II.

Koristim ga kao exsterni disk i spajam ga preko ladice na USB port, problem je ovaj disk mi se pokaže u My Computer tj. vidljiv je i sve to, ali nemogu uć u njega nikako, kad kliknem na njega pojavi mi se prozor morate formatirati disk, ali ne mogu ga ni formatirat ni ništa, znači uopće nemogu pristupit disku čini se da je oštećen i sad me zanima kako izvuć podatke iz njega ako je fizički oštećen jeli postoji bilo kakva metoda. HVALA

Nino Tomas
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Re: Problem sa Hard Diskom

Izvadi ga iz ladice i probaj spojiti sata kablom u računalo.

Kome treba 10$ popusta na Banggood neka se javi na PP.
14 godina
protjeran

Kad uštekam direktno u ploču komp se ne želi upalit.

Nino Tomas
14 godina
protjeran

Podaci na njemu su mi jako bitni, sad ako se može to nekako izvuć bilo bi mi drago da neko kaže.hvala

Nino Tomas
16 godina
moderator

Postoje servisi koji se bave povratom podataka, samo pripremi se na velike cifre...

Kome treba 10$ popusta na Banggood neka se javi na PP.
14 godina
protjeran

Znači ja kod kuće nemogu ništa napravit po tom pitanju

Nino Tomas
16 godina
neaktivan
ninofreak12345 kaže...

Skokni ovdje, možda nađeš nešto.

http://www.bug.hr/forum/topic/tvrdi-opticki-diskovi/ne-mogu-pristupiti-eksternom-hdd/41076.aspx

16 godina
ninofreak12345 kaže...

- ovisi o vrsti kvara. Oštećen disk ima šanse, crknut nema. Prvi korak je da ga barem vidiš u BIOSu. Pali-gasi disk više puta dok ne čuješ ''pravi zvuk''. Disk ima spinup zvuk, sve ostalo je loše... Praktično je to pokušavati na USBu, ali ako neće tad moraš na ploču.

- moraš imati spreman HDD dovoljno velik za kopiranje (pa i nekoliko puta veći za više različitih načina kopiranja), svako paljenje je možda i posljednje.

- to se u pravilu ne radi s instaliranog-radnog PCa/OSa nego s live medija (upravo za tu svrhu), na kojem su potrebni alati kao get data back, O&O, ...

- prvo sve pripremi, pa pokušaj. Do tad ne diraj disk (silovanje ne pomaže).

- datarecovery je skupa stvar, obračunava se po MB... cifra lako pređe desetak tisuća i to bez obzira što spase. Sami servisi su jadni, nekad davno je infolab imao opremu, ima i sad (istu) problem je što se previše tehnologija mijenja tako da je šansa u promilima da nešto spase ako ne možeš sam (tj samo dovoljno truda i softwarea za tu namjenu), uz opasnost da napraviš nešto pogrešno i izgubiš nešto što se da spasiti.

Backup!

- Imaš ili nemaš, ako nemaš tad podatci nisu bitni. To je staro pravilo... sve ostalo je pitanje trenutka/sreće kad se desi.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 24.9.2013 23:47 (ihush).
17 godina
ninofreak12345 kaže...

Kad uštekam direktno u ploču komp se ne želi upalit.

Vrati disk nazad u vanjsko kučište, pa ga opet spoji preko USB na komp i sad isprobaj preko Linux oče li ga on prepoznat pa onda javi kak je to prošlo. Ako Linux vidi disk normalno, onda na taj način probaj prekopirat podatke a na dolnjem linku imaš upute vezano za Linux Live DVD.Cool

http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/hard-disk-error/122778.aspx?page=0&jumpto=2390189&sort=asc&view=flat

http://dambek.minus.com/mjf1iISZq
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice