Problem sa externim HDD-om

poruka: 11
|
čitano: 4.106
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

radi se o onom Apollo disku (Apollo je proizvođač, dok je u njemu Toshiba) od 160GB koji se dobio uz produljenje ugovora na t-comu, al to nije bitno (valjda)..

naime, pred jedno 2 tjedna je počeo radit neke p*zdarije za koje ne znam kak da ih riješim. npr, kad na njemu radim extract, gledam dvd, kopiram sa/na njega i sve kaj zahtjeva brzinu, on to radi vrlo sporo. extract fajla od 350MB traje dobrih 5min, gledanje dvd-a šteka ko ludo a kopiranje dvd-a simo/tamo traje više desetaka minuta (standardna DVD5 veličina). a kad komp jednom-dvaput restartam, disk počne raditi kak spada.

disk se spaja preko 2 usb-a

ko tu koga? sigurno ne ja njega Smijeh

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.4.2009 10:12 (nixass).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Problem sa externim HDD-om
nixass kaže...

radi se o onom Apollo disku (Apollo je proizvođač, dok je u njemu Toshiba) od 160GB koji se dobio uz produljenje ugovora na t-comu, al to nije bitno (valjda)..

naime, pred jedno 2 tjedna je počeo radit neke p*zdarije za koje ne znam kak da ih riješim. npr, kad na njemu radim extract, gledam dvd, kopiram sa/na njega i sve kaj zahtjeva brzinu, on to radi vrlo sporo. extract fajla od 350MB traje dobrih 5min, gledanje dvd-a šteka ko ludo a kopiranje dvd-a simo/tamo traje više desetaka minuta (standardna DVD5 veličina). a kad komp jednom-dvaput restartam, disk počne raditi kak spada.

externi hdd inače su sporiji od internih diskova(ploče se vrte na 5400,interni na 7200)znači sporiji su pri zapisivanju i radu a ograničenje je usb kabel i napajanje samog harda..
16 godina
protjeran
popov kaže...
nixass kaže...

externi hdd inače su sporiji od internih diskova(ploče se vrte na 5400,interni na 7200)znači sporiji su pri zapisivanju i radu a ograničenje je usb kabel i napajanje samog harda..
 Al svejedno je to presporo
Ja imam seagateov od 320gb i takav file bi extraktirao za max 1min, a gledanje dvd-a uopce nikad nije stekalo, nekad cak i igram igrice s njega pa nista ne steka, nesto tu nevalja, jesi probao vratit ili nema garanciju s obzirom da su ti ga poklonili
Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
17 godina
popov kaže...
nixass kaže...

svejedno, ovo je ultra presporo za jedan USB 2.0 external HDD

meni to sve baca na neki problem s driverima, odnosno cini mi se da Windowsi tvojim diskom upravljaju kao USB 1.1
to se inace desava ako nemas win XP SP2, ali s obzirom da ti je radilo prije predpostavljam da imas

probaj ovako (predpostavljam da imas XP, jer nisi naveo)
odi u device menager (desni klik mz computer-propertiers - hardware-device menager )
klikni na + tamo na universal serial bus controller i spoji HDD
sad vidi koji se controller pojavio i izbriši ga
iskljuci disk, i onda ga ponovno spoji, sad ce windows ponovno to instalirati (pojavit ce se oblacici new hardware found.. USB 2.0 hard drive...)
to bi moglo riješit problem...

16 godina
neaktivan

Imam isto taj apollo od t-coma i meni sve piči, DVD-i, igram igre s njega. Copy/paste je normalno mal sporiji neg na normalnom HDD-u. Radio mi je i na SP2 a sad evo i na SP3. Možda je stvarno driver problem kak veli ivoleko, il su ti uvalili neki šit 

0 0 hvala 0
17 godina

ma evo imam ga od 10.mj, i nikad nije zajebaval.

ovo gore ne pomaše (ištekavanje, brisanje drivera i auto instalacija novih), ne pomaže ni reinstalacija drivera od matične (usb2)..

bezveze.. Neodlučan

17 godina

zeznuto

probaj na nekom drugom kompu ili bootaj neke linuxe (ubuntu) pa vidi jel tamo radi normalno...

16 godina
neaktivan

A jesu ti uštekani i crni i sivi usb nastavak u komp?

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran

da li je ntfs ???? moj je bio u fat 32 tvornički... a i to što pišeš su normalne brzine. meni je samsung tako radio a sada imam wd 160 gb 2,5 inch eksterni usb samo jedan kabl i radi super... ovisi tko što očekuje ;)

Z
17 godina
opcom kaže...

da li je ntfs ???? moj je bio u fat 32 tvornički... a i to što pišeš su normalne brzine. meni je samsung tako radio a sada imam wd 160 gb 2,5 inch eksterni usb samo jedan kabl i radi super... ovisi tko što očekuje ;)

pa covik lipo kaze da je prije radia dobro i nije normalno, imam ja verbatim-ov isto od T-com spajam ga na jedan USB i brzine su daleko vece
17 godina
svemirac kaže...

A jesu ti uštekani i crni i sivi usb nastavak u komp?

oba su uštekana.

prije je radio normalnom brzinom (mrvicu sporije od internih diskova).
na matičnoj je čipset od via-e (ako nekom nešto znači), xp ima sp3 instaliran.

ništa, morat ću kupit novu matičnu Smijeh već me ovo staro kmečalo od kompa živcira..
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice