Problem sa diskom WD100 10 GB - vraćanje particija

poruka: 16
|
čitano: 3.843
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

Problem je u hard disku WD100 10 GB. BIOS i Windowsi ga prepoznaju međutim u My Computer-u nema ništa, niti jedne particije (osim od drugog diska koji je master). Bitno mi je ako je moguće doći do podataka sa tog diska. Disk ima bad sectore i bio je do prije nekoliko dana u jednom kompjuteru, sve dok nije došlo do havarije. Pokušao sam se nekoliko Recovery alata, ali bez uspjeha. Molim za pomoć (ako je to upoće moguće) i hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

koje programe si koristio, mozda se jos uvijek da nesto rijesiti!?

e.......

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Problem sa diskom WD100 10 GB - vraćanje parti
autorov komentar

Recover Data for FAT, Data Recovery Wizard 4.3.6, Data Doctor Recovery FAT i nisam ništa postigao s njima.

17 godina

control panel/administrative tools/computer menagment i pod diska managment ga otključaj

17 godina
neaktivan
autorov komentar

Tog disk nema pod disk menagemento¸m - samo prvi disk! Ima li neko drugo rješenje? Molim pomoć!

17 godina
neaktivan
autorov komentar

Ljudi, ima li netko da pomogne? Na tom disku su mi bitni podatci! Molim pomoć!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Acronis® Disk Director Suite 10.0   ima mogućnost vraćanja patricija.

Imaš isto O&O DiskRecovery 4   za vraćanje izbrisanih datoteka.

Ne vozi brže nego što tvoj anđeo čuvar može letjeti!

0 0 hvala 0
17 godina

A jesi mu možda jumper krivo postavio?

92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis. Gigabyte EP35-DS3 | Intel C2D E8200 @3.2 GHz | Gigabyte HD4850 | 2 GB Kingmax PC 6400 | Chieftec 550 W
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Nakon instalacije Acronis Disk Director Suita i njegovog pokretanja, javljena je greška o nemogućnosti očitavanja sectora 0 na tom disku, a pošto je to izgleda master boot record nije moguće uraditi recovery particija. Izgleda ništa! Ovaj disk sa svojim podatcima može u smeće!? Izgleda mi da je to kraj. Ipak hvala na savjetu!

17 godina
neaktivan

probaj sa gparted live CD. To ti je distra za pravljene particija i ima ti ugrađenu aplikaciju za recovery izgubljenih particija na disku. Odlična stvarčica, ima ti grafičko sučelje, jednostavno sve.

17 godina
neaktivan
autorov komentar

Jumper mu je postavljen na slave i nalazi se na primarnom IDE kanalu. Ne vidim kakve to veze ima? Izgleda da su se razvili fizički bad sectori na početku diska, gdje se nalazi master boot record i FAT, tako da se podatci zbog toga ne mogu pročitati. Ustvari, zanima me kako  i dali je sad to uopće moguće? Normalno ne mislim nositi disk u specijalizirane laboratoroije iz financijskih razloga. Ako ima neko rješenje molio bih za pomoć.

17 godina
neaktivan

Hiren's BootCD 9.5 - www.hiren.info

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Izgleda da zbog oštećenja master boot recorda ne može pročitati particije. Samo registrira postojanje diska. A taj program o kojem govoriš je pretpostavljam za Linux OS-ove? Da li on čita FAT particije?

17 godina
neaktivan

ako si mislio na Gparted, to ti je linux distribucija, ne zauzima mnogo. Skineš iso, spržiš na CD, u Biosu postaviš da se buta sa CD-a, i kasnije kad ti se digne (gparted, ne nešto drugo) imaš grafičko sučelje i sve ti je jednostavno. Pravljene particija, i ostali alati. Neznam sad kako se zove alat, ali imaš alat koji ti skenira disk i vraće stare definicije particija. Pogledaj malo po, wiki-u same distribucije.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Skinuo sam takvih alata barem desetak. Niti jedan nije uspio vratiti particije. Izgleda mi da su oštečenja pre velika tj. da je otišao MBR i FAT, jer alati nisu uspjevali pročitati sektor 0 (prvi sektor) pa do neznam kojeg. Disk je otišao u vječna lovišta i nema mu više pomoći.

17 godina
neaktivan

Du du du nema mu pomoći..... PlačSmijeh

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice