Prijenosni hdd 2.5 s firewire - u odnosu na usb2

poruka: 5
|
čitano: 2.562
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Brzina firewire u odnosu na usb2 na hdd 2.5

Primjetio sam da se pojavljuju i 2.5 inčni usb 2.0 diskovi koji imaju i firewire priključak.

Zanima me da li taj firewire poboljšava performanse diska kada se priključi na računalo s odgovarajućim priključkom?

Hvala unaprijed!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
RE: Brzina firewire u odnosu na usb2 na hdd 2.5
weevil kaže...

Primjetio sam da se pojavljuju i 2.5 inčni usb 2.0 diskovi koji imaju i firewire priključak.

Zanima me da li taj firewire poboljšava performanse diska kada se priključi na računalo s odgovarajućim priključkom?

Hvala unaprijed!

Ne poboljšava performase diskova neko je veća brzina prijenosa između diska i kompa nego da je disk spojen preko USB-a

16 godina

Upravo sam na to mislio :-). Dakle ako racunalo ima fwire konektor isplati se priključiti na taj način disk jer se dobije brži transfer. Još ako može informacija koji bi to bio red veličine poboljšanja prijenosa(10, 100 posto ili ...).

Pozdrav

17 godina
Prijenosni hdd 2.5 s firewire - u odnosu na usb2

Ja mislim da razliku ne bi niti osjetio, a obicno su hd-i sa dvije vrste konektora skuplji u odnosu na hd-e samo sa USB-om-.

0 0 hvala 0
17 godina
pinkskin kaže...
weevil kaže...

Hvala unaprijed!

Ne poboljšava performase diskova neko je veća brzina prijenosa između diska i kompa nego da je disk spojen preko USB-a

Razlika izmedju USB-a 2.0 i "obicnog" Firewire 400 sucelja je svega par MB/s, a cijena im je dosta veca pa se vise isplati uzet samo USB disk sa vecim kapacitetom...  Kupnja diska sa firewire suceljem se isplati jedino ako disk ima firewire 800. Kod njega je razlika ogromna u odnosu na USB 2.0, cak i preko 2x vece brzine, no naravno to ovisi o disku koji je unutra, velicini i kolicini fajlova koji se kopiraju. Ako hoces velike brzine uzmes Firewire 800, a ako hoces veci kapacitet uzmes disk samo sa USB suceljem. Firewire 400 je po meni nepotreban...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice