Listam malo ovu temu s terabajtnim HDD-ima u novom Bugu, pa se nešto pitam... a u temi ne nalazim odgovor.
U računalu imam nekoliko diskova, a na router je spojen jedan vanjski terabajtni WD. Svi lijepo i sretno rade, ali problem je, naravno, da su već ohoho u crvenom, tj. da je trenutak kad će biti puni opasno blizu, pa se spremam idućih dana u nabavku novog vanjskog HDD-a, na koji bih preselio fileove za arhivu i tako odteretio ove koji su svakodnevno u pogonu. Naravno, prva ideja je neki klasični vanjski HDD, koji će se prema potrebi uštekavati USB-om.
Ali dok gledam ove unutarnje diskove iz Bugovog testa, pitam se ovo:
Postoji li kakvo "vanjsko kućište" u koje bi se ubacivao neki od tih unutarnjih diskova, pa da onda skupa glume vanjski HDD? (Kućište bi, naravno, imalo USB za spajanje s računalom.) Vjerujem da postoji, ali u tom slučaju me zanima računica - bi li bilo jeftinije kupiti takvo kućište i npr. tri terabajtna unutarnja diska koji će se prema potrebi ubacivati u kućište ili se s tim ne isplati zezati, nego jednostavno treba kupiti tri terabajtna vanjska diska?
Naravno, još jednom naglašavam da bi to služilo za arhiviranje, znači ne bi bilo potrebe za dnevnim preštekavanjem diskova u tom vanjskom kućištu.
Hm, možda sam to malo šepavo objasnio, ali valjda ćete na kraju skužiti što mislim.
Edit: isprika, tek naknadno vidim da ima slična tema, ali tamo nema mišljenja o računici. Molim moderatore da spoje, ako treba.