Preporuka HDDa

poruka: 12
|
čitano: 1.768
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Preporuka HDDa

Trenutno imam Seagate 250GB SATA s kojim sam u sustini zadovoljan, ali jednostavno trebam vise prostora.

Zanima dali bi mi se isplatilo njega prodavat i kupovati neki brzi HDD tipa WD Caviar Black 64MB cachea i njega koristiti ko system i storage ili ga ostavit i kupiti najjeftiniji 1TB i koristiti ga samo ko storage.

I po vama; dali se isplati kupovati  WD C.Black 64MB cachea i davati 180kn vise za njega ili je ovaj sa 32MB cahea dosta. Ili pak kupiti Spinpoint F3 ili nesto trece???

"Picture related - it's me"     Nevinašce

Pravi programeri programiraju binarno!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Preporuka HDDa

... bump ...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Preporuka HDDa
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Preporuka HDDa

Iskreno, ja ne vjerujem da se na mehanickim diskovima osjeti razlika (ako im je brzina vrtnje 7200rpm).

Preporucujem ti Caviar Blue 500GB, kojeg sam i sam kupio neki dan. Savrsen je, stvarno savrsen.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Preporuka HDDa
Sejki32 kaže...

Da, o tom disku i razmisljam.

Mentalist kaže...

Iskreno, ja ne vjerujem da se na mehanickim diskovima osjeti razlika (ako im je brzina vrtnje 7200rpm).

Preporucujem ti Caviar Blue 500GB, kojeg sam i sam kupio neki dan. Savrsen je, stvarno savrsen.

Dobro, meni treba 1TB, ali sve jedno.

U sustini mene zanima jel bolje uzeti Spinpoint koji ima 2 ploce po 500GB ili Caviar Black koji ima 3 x 333GB.

I kolko citam po reviewovima po netu ovaj sa WD sa 64 MB cachea ne donosi tolko kolko vise kosta!

15 godina
neaktivan
Preporuka HDDa

Ljudi uvijek tako nešto kažu, ali nikada ne objasne. Uzmeš taj od WD od 1 TB i podijeliš ga na 4 particije. Još je 6gb/s, ti matična podržava SATA 3?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Preporuka HDDa

Imaš isto i Caviar Blue od 1T, koji nije puno sporiji od ovog crnog, a jeftiniji je skoro 200 kuna.

HDD WD 1TB, WD10EALS

Ovaj disk se pojavio prije 2 ili 3 mjeseca i koliko sam čuo to je u biti stari WD Caviar Black sa SATA2 sučeljem.

Imam ga već skoro mjesec dana i nemam nikakvih zamjerki na njega.

Trebaš imati u vidu da Black ima 5 godina garancije, a Blue 3.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Sejki32 kaže...

Ljudi uvijek tako nešto kažu, ali nikada ne objasne. Uzmeš taj od WD od 1 TB i podijeliš ga na 4 particije. Još je 6gb/s, ti matična podržava SATA 3?

Maticna mi ima 2 crvena i 2 crna SATA prikljucka ali na ASUSovoj stranici   pise da su sva 4 SATA 3 Gb/s.  Kolko bi to moglo utjecati na performanse?

klimama kaže...

Imaš isto i Caviar Blue od 1T, koji nije puno sporiji od ovog crnog, a jeftiniji je skoro 200 kuna.

HDD WD 1TB, WD10EALS

Ovaj disk se pojavio prije 2 ili 3 mjeseca i koliko sam čuo to je u biti stari WD Caviar Black sa SATA2 sučeljem.

Imam ga već skoro mjesec dana i nemam nikakvih zamjerki na njega.

Trebaš imati u vidu da Black ima 5 godina garancije, a Blue 3.

Sto se garancije tice - ja osobno nikad nisam imo problema sa HDDom cak ni kad mi je cijeli komp izgorio od groma, HDD je ostao netaknut.

Sad bas gledam da mi ploca ne podrzava 6gb/s   nego 3, pa ako im je to jedina razlika onda mi se stvarno ne isplati kupovati Black...

15 godina
neaktivan

Ha slušaj, SATAIII je "backwards" kompatibilan sa SATAII ali samo po portu, ako ti matična ne podržava 6gb/s ti se je isplati uzeti ovaj HDD, rađe uzmi ovaj koji ti je "klimama" preporučio jer je ok hard, danas više teško da češ dobiti najbolje hardove a da nisu SATAIII, a ako i hočeš koštati će masne pare.

15 godina
neaktivan
Sejki32 kaže...

Ha slušaj, SATAIII je "backwards" kompatibilan sa SATAII ali samo po portu, ako ti matična ne podržava 6gb/s ti se je isplati uzeti ovaj HDD, rađe uzmi ovaj koji ti je "klimama" preporučio jer je ok hard, danas više teško da češ dobiti najbolje hardove a da nisu SATAIII, a ako i hočeš koštati će masne pare.

Blue je sigurno vrhunski HDD, ali za te pare dobim Spinpoint F3 koji je rame uz rame sa Caviar Black-om...

Tako da mislim da cu njega uzet na kraju.

15 godina
neaktivan
Preporuka HDDa

Prije čak Spinpoint F4,najnoviji. Sebi ću uzeti 320gb verziju za Boot disk. Lako uzmeš kakav 1TB Green za storage. Trebao bi se iskombinirati. Do 500,600kn se da napraviti dobar diskovni prostor. Svog možeš prodati još za nešto love.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
thedream kaže...

Prije čak Spinpoint F4,najnoviji. Sebi ću uzeti 320gb verziju za Boot disk. Lako uzmeš kakav 1TB Green za storage. Trebao bi se iskombinirati. Do 500,600kn se da napraviti dobar diskovni prostor. Svog možeš prodati još za nešto love.

Spinpoint F4 ima samo 320GB ili 2TB koji se vrti na 5400RPM kolko ja znam pa kao solo disk nije bio opcija.

A vec sam i kupio F3 i stavio ga, ali nikako da nadem vremena da instaliram Win na njega i da izvadim   Seagatea van...

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice