Pomoć/usluga oko WD 1TB Blue diska

poruka: 25
|
čitano: 3.777
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Pozdrav,

imam problem s navedenim diskom, kad ga stavim u komp BIOS ga učita i kaže da je sve u redu, al prilikom boot-a s zaštekanim diskom ne želi proć Windows boot logo, čim izvadim HDD iz kompa bez ikakvih problema uđe u Windowse. Problem je u tome što na disku imam jako bitne podatke, a garancija vrijedi do 27.12.2015, HDD se upali, osjeti se vibracija ( vrtnja ) i ne radi nikakve čudne zvukove pa mislim da je elektronika u pitanju. Iz Varaždina sam pa ako ima koja dobra duša s istim diskom da odemo do njega ili k meni pa probamo zamijenit elektroniku, možda spasim podatke pa tek onda odnesem HDD na garu. Puno hvala

1969 Dodge Charger R/T WoT: DamageHigh : http://wotlabs.net/sig_dark/eu/damagehigh/signature.png
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Pomoć/usluga oko WD 1TB Blue diska
Stolnik kaže...

Pozdrav,

imam problem s navedenim diskom, kad ga stavim u komp BIOS ga učita i kaže da je sve u redu, al prilikom boot-a s zaštekanim diskom ne želi proć Windows boot logo, čim izvadim HDD iz kompa bez ikakvih problema uđe u Windowse. Problem je u tome što na disku imam jako bitne podatke, a garancija vrijedi do 27.12.2015, HDD se upali, osjeti se vibracija ( vrtnja ) i ne radi nikakve čudne zvukove pa mislim da je elektronika u pitanju. Iz Varaždina sam pa ako ima koja dobra duša s istim diskom da odemo do njega ili k meni pa probamo zamijenit elektroniku, možda spasim podatke pa tek onda odnesem HDD na garu. Puno hvala

Zašto bi se zezao sa mijenjanjem elektronike kad imaš daleko jednostavniji način. Treba ti samo adapter SATA na USB, nešto kao na ovom linku: adapter

Sigurno ima takvo što netko u Varaždinu pa se raspitaj. Ništa te ne košta da probaš na ovaj način. A ako dolaziš ovih dana u Osijek onda mogu i ja osobno pomoći, samo ponesi tu nevolju od HDD.

Zora puca, biće dana ...
16 godina
Stolnik kaže...

...možda spasim podatke pa tek onda odnesem HDD na garu. Puno hvala

- tad si već izgubio garanciju.. odluči dal je važna garancija ili podaci.

- provjeri kontekte, spoji na drugi port, drugi kabel.. drugi PC.. BIOS mora vidjeti disk (kapacitet).

- problem je 'na ćoravo' spojiti neki disk.. može smetati postojećem čak i kad je ispravan (postavke BIOSa, particije-redosljed i sl..).

nabavi neki live medij (cd-dvd-usb) ISO skinšeš, snimiš. npr linux/hirens.. i tako upališ. Vidiš stanje diska, ... možda je sve ispravno, možda je zbrljavio particiju..

i možda je dovoljno pustiti repair (chkdsk ..) da popravi ili je crko pa reklamiraš.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
ihush kaže...
Stolnik kaže...

...možda spasim podatke pa tek onda odnesem HDD na garu. Puno hvala

- tad si već izgubio garanciju.. odluči dal je važna garancija ili podaci.

- provjeri kontekte, spoji na drugi port, drugi kabel.. drugi PC.. BIOS mora vidjeti disk (kapacitet).

- problem je 'na ćoravo' spojiti neki disk.. može smetati postojećem čak i kad je ispravan (postavke BIOSa, particije-redosljed i sl..).

nabavi neki live medij (cd-dvd-usb) ISO skinšeš, snimiš. npr linux/hirens.. i tako upališ. Vidiš stanje diska, ... možda je sve ispravno, možda je zbrljavio particiju..

i možda je dovoljno pustiti repair (chkdsk ..) da popravi ili je crko pa reklamiraš.

U teoriji jesam, al neće oni vidit da je bila mjenjana elektronika jer sam nabavio odgovarajuči odvijač pa neću oštetit šrafe.

Provjerio sam kontakte mali miljon put, druge portove, kablove, čak i drugi PC i problem je isti ( zapne na Windows boot logu )

BIOS vidi disk tj kapacitet

btw nisam prije naveo, disk nije padao niti ništa slično tome, samo je jednog dana odlučio ne radit, a podaci na njemu su jako bitni, praktički sva dokumentacija, slike itd, jednostavno ga moram nekako oživit...

1969 Dodge Charger R/T WoT: DamageHigh : http://wotlabs.net/sig_dark/eu/damagehigh/signature.png
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.12.2015 0:56 (Stolnik).
14 godina

BUMP

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Stolnik kaže...

BUMP

djaba ti bump, treba ti nova i odgovarajuca elektronika, koja ce budala ici rastavljati hdd radi toga? ako i je to u pitanju, imas hrpu hdd recovery servisa kod nas pa pitaj njih!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina

Dal pase elektronika od wd blue 320gb?

Ako sam nešto progriješio, ispravite me. :D Mlad sam, još učim! :D
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
Tony1999 kaže...

Dal pase elektronika od wd blue 320gb?

Vjerojatno ne, nebi se zezal da ga dodatno ne shebem, tnx svejedno!

13 godina
Nabavi sata USB adapter i probaj ovo zezanje sa elektronikom može napraviti više štete nego koristi

1 0 hvala 0
14 godina

BUMP

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Daj napiši jel si uspio naći sata na usb adapter i s njime pokušao spasiti podatke? Vrlo ćeš teško naći nekog s tom elektronikom od HDDa.

Zora puca, biće dana ...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ne možeš napamet zabost elektroniku od sličnog diska. Mora biti što sličnija serija jer u tvornici danas na taj tip HDDa stavljaju jednu pločicu sa kontrolerom 1 a drugi dan drugu pločicu sa kontrolerom 2. Možeš napraviti više štete nego koristi tim random nabadanjem po disku. A i ova fora sa SATA -> USB teško da će proraditi.

Nosi disk u neki data recovery shop, oni znaju što rade. Ako su podaci bitni, plati da to obavi netko stručan kako ne bi bilo plakanja.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Stolnik kaže...
... HDD se upali, osjeti se vibracija ( vrtnja ) i ne radi nikakve čudne zvukove ...

Sum_of_all_fears kaže...

... A i ova fora sa SATA -> USB teško da će proraditi.

Zašto? Što ga košta da to pokuša napraviti? Niti 5 minuta vremena. A može ušparati poveći iznos ako posluša tvoj savjet.

Zora puca, biće dana ...
16 godina
odjavljen

Pa nisam rekao da ne smije to probati, samo kažem da baš nema neke šanse za uspjeh jer očito kontroler ne vraća nešto kako treba kad se windowsi na dva različita PCja uspiju zabiti.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
16 godina

Pa nije probao ni najjednostavniju foru. Live linux. 

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Baš zato što je u prvom postu napisao da ga BIOS prepozna, a windowsi zaštekaju. Ne bi bilo nikakvo čudo da preko USBa zaobiđe kojekakve provjere koje ometaju normalan pristup disku.

Zora puca, biće dana ...
Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina
plavi08 kaže...

Pa nije probao ni najjednostavniju foru. Live linux. 

Budem se probao s time sutra poigrat, hvala.

Jura iz druge galaksije kaže...

Baš zato što je u prvom postu napisao da ga BIOS prepozna, a windowsi zaštekaju. Ne bi bilo nikakvo čudo da preko USBa zaobiđe kojekakve provjere koje ometaju normalan pristup disku.

Problem je nabavit taj  adapter...

btw da znam da elektronika mora bit od identičnog diska ili ništa

14 godina

Kolega, ako treba imam ja sata u usb za hdd plocicu pa ako treba--

sup bro?
Moj PC  
2 0 hvala 1
14 godina
Strm kaže...

Kolega pardon, uopće sam zaboravio na tvoj post u kolikim sam brigama, ako si iz Varaždina il okolice dogovorimo se pa probamo. tnx btw

14 godina
Stolnik kaže...
Strm kaže...

Kolega pardon, uopće sam zaboravio na tvoj post u kolikim sam brigama, ako si iz Varaždina il okolice dogovorimo se pa probamo. tnx btw

Posaljem postom za djabe sam plati postarinu

sup bro?
14 godina

Bootao sam Linux s USBa i bez ikakvih problema sam ušao u OS s WD Blue diskom u kompu i imam pristup svim podacima

Sad imam novi problem, treba nekamo stavit tih 840GB podataka, hahah, snaći ću se nekako do 27.12 ( zadnji dan garancije na disk )

Puno hvala svima na pomoći 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Imam WD Caviar Blue 1Tb i zelim kupit maticnu ali ima samo sata 6 conectore a trenutno mi je na HDD-u sata 3.oce mi radit i kako da ih spojim.

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
JanPula kaže...

Imam WD Caviar Blue 1Tb i zelim kupit maticnu ali ima samo sata 6 conectore a trenutno mi je na HDD-u sata 3.oce mi radit i kako da ih spojim.

Hahah, ploča ti ima SATA3 6Gbps konektore dok ti je disk također SATA3 6Gbps. Prije nego kreneš postavljati smiješna pitanja, mogao bi se malo raspitati - nije da košta.

Hvala Bogu koji je ovom forumu podario Arendelle koja nasmijava i uveseljava sve vlastitim postovima; Bože, vrati nam Vladu da nastavi gdje je stao i sreći te zadovoljstvu neće biti kraja :).
9 godina
neaktivan

Hvala znaci radit ce HDD mi je iz 2011.

14 godina
neaktivan
JanPula kaže...

Hvala znaci radit ce HDD mi je iz 2011.

Da, hoće i nemoj više spamati bez veze.

Hvala Bogu koji je ovom forumu podario Arendelle koja nasmijava i uveseljava sve vlastitim postovima; Bože, vrati nam Vladu da nastavi gdje je stao i sreći te zadovoljstvu neće biti kraja :).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice