Pomoc oko particija

poruka: 5
|
čitano: 3.445
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Pomoc oko particija
ovako.kupio sam novi hard disc wd 500gb blue .sa kojim programom da napravim particije ili da je napravim sa windowsom 7 u instalaciji?drugo citam tu po forumu da se igre instaliraju na drugu particiju a ne na onu na kojoj je windows to me malo zbunjuje pa ako netko moze da mi malo bolje objasni o cemu je rijec.hvala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Pomoc oko particija

ako zelis praviti particije napravi pri instalaciji windowssa, ili ako ne zelis dirati windows a nemas particiju a zelis je imati napravi pomocu ovoga programa EASEUS Partition Master 4.0 Professional Edition on ti reže disk znaci pravi particije. da ti ja ne pišem sada upute dat cu ti poveznicu, UPUTE

14 godina
neaktivan
Pomoc oko particija

Pozdrav,

instalirao sam WIN XP na particiju C: pa sam nakon toga podigao i WIN 7 na particiju D:. pri podizanju sistema sam imo mogucnost da biram na kojoj cu particiji raditi i sve je bilo ok.

nakon nekog vremena, formatirao C: i ponovo na njoj podigao XP.

Sad imam problem sto mi vise nemam mogucnost da biram na kojem cu sistemu da radim, on mi samo podigne XP. bez da me pita.

ako neko zna sta je rjesenje problema bio bi zahvalan na pomoci

0 0 hvala 0
16 godina
Pomoc oko particija

Prvo,ne znam zašto forsiraš taj zastarjeli ružni windows XP. Drugo,formatiranjem si izbrisao boot manager koji ti je windows 7 ubacio na particiju C prilikom instalacije. Sada postoje razni načini i programi kako vratiti taj manager ali mislim da je to prejako štivo za tebe pa ti savjetujem da ponovi instaliraš sedmicu (možeš i preko postojeće instalacije,koristeći opciju "upgrade"...

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
1 1 hvala 0
16 godina
Pomoc oko particija

Ima besplatni programčić Easy BCD kojim možeš urediti boot menu: kojim redosljedom da ti učitava neke windowse, nakon koliko vremena i još puno toga...

Za uređivanje particija iz windowsa (bez gubljenja podataka) i sve u vezi particija (od mijenjanja veličina do stvaranja novih particija) ja koristim Partition wizard free pa bih ga preporučio jer je dobar i besplatan.

Mali korak za čovjeka, velik za stonogu
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice