- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Prebacuj podatke, disk ako nije otišao otići će u kratko vrijeme....
Možda ti pomogne HDD Regenerator...
Hvala svima na pomoći, skenirat ću HDD regeneratorom.
Pomozite ako imate još neki savjet, disk je kupljen polovan na pik.ba lik ima preko 150 uspješnih transakcija uključujući i hdd-ove, javio sam mu problem i on tvrdi da je disk izvađen iz računara i da ga je on koristio bez ikakvih problema i ako mislim da je pokvaren da ga vratim.
Može li biti da je nešto do mene nešto, bios mi odmah javlja bad capable error i onda moram f1 da nastavim.
Može li biti problem u kablu pošto sam ga spojio sa sata kablom koji sam dobio uz matičnu?
Dajte neke savjete barem da budem siguran da nije do mene pa ako disk ne valja da ga vratim.
Probaj sa drugim SATA kabelom, na drugom portu ili još bolje, na drugom PCju. Ali, da je do kabela/kontrolera, imao bi hrpetine CRC errora, ovo je baš problem sa diskom. Reallocated sector count ti je parametar koji ti pokazuje koliko je neispravnih sektora zamijenjeno sa "rezervnim" sektorima.
Testiraj alatom od proizvođača i ako on kaže da disk ne valja, vrati ga tom liku. Taj ti disk, ovisno o uporabi, može krepati za koji mjesec.
I između ostalog, disk ti je odradio 9822 sata, dakle 409 dana 24/7 rada...
Evo kad završi HDD regenerator, skenirat ću i ovim programom proizvođača pa ću zalijepiti sliku.
Disk ne mogu probat jer nemam drugu konfu a novi kabl bi morao kupovati, evo kad odradim sa ova 2 programa šaljem rezulate pa vi potvrdite treba li ga vraćati.
Bez drugog kabela ti ne možemo ništa reći...
Znači može biti do kabla?
Nije problem kupit ću, trebam li tražiti neki određen za western digital?
Gle, može i ne mora biti do kabela. I bolje da imaš jednog za rezervu.
Nikakav poseban, obični SATA kabel.
OK kolega svaka čast, hvala na pomoći, bolje da otklonim sve sa moje strane.
U pravu si ne šteti imati viška kabl, ionako ako ovaj bude pokvaren kad ga vratim uzet ću nov i gotovo.
OK kolega svaka čast, hvala na pomoći, bolje da otklonim sve sa moje strane.
U pravu si ne šteti imati viška kabl, ionako ako ovaj bude pokvaren kad ga vratim uzet ću nov i gotovo.
Odi u bilokoji servis racunala s flasom kole od 2L reci da ti treba sata kabl. Dobit ces ih bar 10 a decki ce se obradovat coli :)
Brzna pisanja i čitanja na disk je očajna, disk je praktički neupotrebljiv.
Eto još moram do trgovine po sata kabl da probam.
Po smart infu vidim da disk ima samo 87 radnih sati iza sebe ... ili je nov disk u pitanju ili je neka gadna muljaza ...
Jao, Bastardo, gleda se Data polje... Napisao sam gore, ima preko 9800 sati rada...
Kao što sam napisao disk je kupljen kao polovan i lik tvrdi da ga ja izvadio iz računara i da on nije imao nikakvih problema s njim.
Jao, Bastardo, gleda se Data polje... Napisao sam gore, ima preko 9800 sati rada...
Ajd ... bolje da sam ispao glup nego da sam ispao iz aviona ...
Jeli ovaj disk gotov ili ima neke nade?
Imaš temu i tutorijal za takve probleme, možeš pitati tamo.
Evo kupljen nov sata kabl i priključen na drugi konektor i od napojne i od matične i opet isto, tako da je sigurno mora biti do diska.
ja kupio novi WD black 500GB... nešto mi je sumnjiv... počeo igrati far cry 4 i svakih sat-dva prvo mjuza prestane i onda kad pokušam da idem u menu dođe black screen i nakon minutu opet se sve pokrene... kada bih pokušao izaći iz igre sa ctrl-alt-delete to uspije ali zato što je windows na SSD... testirao sam ga i uvijek na 0.5 i 2.0 nešto preskače read... na ostalim testovima pokazuje da je zdrav i da je sve ok??