Optiarc DVD RW

poruka: 7
|
čitano: 4.206
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Optiarc DVD RW
pitanje

model :AD-5170A

Jel ima neko ovaj pekač, i dali je imao problema sa njime.

Ja imam problema sa njime jer mi skoro svaki drugi dvd neće da čita

(nema veze jel DL ili ne). Mislim da ako je dvd iti malo ogreban, ovaj neće da ga čita.

E sad...kupio bi novi ali nedavno sam uzeo od frenda neki njegov LG RW/DVD.

Još gore, dva tri od deset pročita (opet nema veze jesu li DL). A kod njega radi savršeno.

Sad stvarno nemam pojma šta da radim. Imam zadnje firmware, drivere za ploču, DMA ok.....

anyone?

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Optiarc DVD RW

Jedan mogući problem bi mogao biti -kabel(IDE).

1.Možda je oštećen,probaj ga zamijeniti

2.Možda je 40-pinski,stavi 80-pinski

3.Ako nije sam na kontroleru stavi,priključi ga samog

4.Provjeri jumpere

17 godina
autorov komentar
crowolf kaže...

Jedan mogući problem bi mogao biti -kabel(IDE).

1.Možda je oštećen,probaj ga zamijeniti

2.Možda je 40-pinski,stavi 80-pinski

3.Ako nije sam na kontroleru stavi,priključi ga samog

4.Provjeri jumpere

1. isprobao sam 3 različita IDE kabela, uvijek isto
    2. nije
    3. probao, ista stvar
    4. izvrtio sve moguće kombinacije master-slave, primar-sekundar sa hdd-om i starom cd rw pržilicom
        opet ista stvar (cd pekač radi savršeno)

Osim samog optiarca koji je btw. smeće, sumnjam na SATA kontroler. Jedno vrijeme mi se prijavljivao na primarnom masteru, a sada je na vlastitom kanalu

Ploča je Abit IC7.
17 godina
Optiarc DVD RW

cuj nije optirec smece, problem ti je vjerojatno u sustavu sto je nesto krivo podeseno. npr ja imam nec i pioneer przilice (sata) koje nisu radile kako treba dok nisam presao na  SATA AHCI mod rada (nisu mi htjeli praviti image dvd-a, niti sam mogao staviti drugi firmware)...  sada  obe  rade  besprijekorno.... dakle nije uvijek problem u przilicama nego u sustavu koji nije podesen kako treba....

Poruka je uređivana zadnji put ned 16.3.2008 10:42 (igy).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
autorov komentar
igy kaže...

cuj nije optirec smece, problem ti je vjerojatno u sustavu sto je nesto krivo podeseno. npr ja imam nec i pioneer przilice (sata) koje nisu radile kako treba dok nisam presao na  SATA AHCI mod rada (nisu mi htjeli praviti image dvd-a, niti sam mogao staviti drugi firmware)...  sada  obe  rade  besprijekorno.... dakle nije uvijek problem u przilicama nego u sustavu koji nije podesen kako treba....

Ja imam abit ic7 ploču, kao što sam već naveo. SATA hard i dvije pržilice DVD i CD RW/DVD (obije IDE). Bi li meni pomoglo instaliranje AHCI drivera I podešenja u biosu ili je to uzaludan posao kad mi je samo hard SATA.

What Would Biran Boitano Do?
17 godina

hmm mislim da ti ahci ne bi mogao pomoci jer ti  przilice  ne  mogu  raditi  u  tom  modu  kad  su  ide....  trebao  bi  prjvereti  da  ti  se  nesto  drugo  nije  poremetilo  u  BIOSU  pogotovovu

ako  si  tamo  nesto  prckao...  Nije  iskljucena  i  mogucnost  da  postoji  nekakva  kolizija  na  relaciji  sata  -  ide  jer  su  to  drukciji  modovi,  ali  opet  ja  sam  jedno  vrijeme  imao  ide  przilicu  i  sata

disk  pa  je  sve  radilo  kako  treba....  Trebao  bi  malo  vidjeti  u  biosu  kako  je  sto  podeseno,  pa  uzmi  brosuru  maticne  i  pogledaj  jel  sve  po  defaultu 

10 godina
neaktivan
Optiarc DVD RW

Postoji kakav test branja i pisanja za DVD/RW (program za to) koji bi utvrdio stanje pržilice ?  Postoji makar kakav probni DVD, koji bi pokazao da sa radom DVD/RW enote nije sve u redu ?

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice