Novi hdd

poruka: 15
|
čitano: 2.772
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Novi hdd

htio bi kupit  neki  hdd HITACHI HDP725050GLA360 500GB SATA-300 7200rpm 16MB ili HDD Seagate ST3500820AS, 500 GB 8MB, S-ATA300, NCQ, 7200.11 ili Samsung HD642JJ 640GB SATA-300 7200rpm 16MB . ali problem je u tome što mi matična podržava samo  sata 1 a ovo su sve sata 300 to jest sata 2 .

onda koji bi od ovih diskova (ili neki drugi od 500 gb +) mogo na sata 1 matičnu (Naziv matične Asus A8R-MX ) i kako ?

hvala

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
Novi hdd

ide bez problema SATA2 disk na SATA1 matičnu, samo moraš na disku odabrat SATA1. Na nekima je već stavljeno na SATA1, možda na svima nisam siguran.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
RE: Novi hdd

im ali kakva slika ili nešto?

i koji da od ovih odaberem ?

17 godina
Novi hdd

Onaj seagate ni pod razno, samo 8 MB keša... Nadoplati jos koju kunu pa uzmi 16 ili 32 MB model... Nije ti neka velika razlika u cijeni a znaci u radu...

Seagate ti je moja preporuka... Tih, nije problematican, i brz sa te novce. Imam kuci dva i oba rade bez greške... Sta se tice to sata 1 sata 2 .... nema to problema, samo ce ti radit manjom brzinom (znaci nece bit na kanalu od 300 Mbps nego 150 mbps a HDD ti ionako ne moze ispalit toliko podataka - ne moze poslat toliko podataka da zagusi kanal, tako da to nije problem).

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Novi hdd

tnakir ima pravo ja imam jedan seagatov hdd stvarno je tih već ga imam 3 godine i 0 bad sectora a što se tiće sata 2 slobodno uzmi

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Novi hdd

Seagate ST3500320AS, 500 GB 32MB, S-ATA300, NCQ-II, 7200.11

taj bi uzeo samo me zanima kakva je razlika između NCQ II i NCQ I

0 0 hvala 0
17 godina
uzmi si rađe od 640Gb jednake su cjene kao i kod 500gb verzije.
nije na nama da odlučujemo tko će umrijeti a tko živjeti.već da iskoristimo preostalo vrjeme najbolje što možemo.
16 godina
protjeran
Novi hdd

to mi je previše

0 0 hvala 0
17 godina
Novi hdd

Nije previse ako dobijes 20% diska za 5% vecu cijenu... pogledaj odnos kapaciteta i cijena...

Al ok ako imas limit koji mislis potrositi...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina

Ja sam kupio Seagate SATA II disk a imao sam Soltek maticnu plocu s SATA I kontrolerom i nisam ga uspio osposobiti za rad nego sam morao kupiti poseban kontroler. Stvar je u chipsetu kontrolera,ako je neka stara verzija kao kod mene onda nece raditi. Hard nije imao jumper za prebacivanje izmedju SATA I i II modova rada kao npr. WD.

To je bilo tako kod mene ,mozda jednostavno nisam imao srece :)

16 godina
protjeran
Novi hdd

imaju li onda od WD-a jumpere

0 0 hvala 0
17 godina
Novi hdd

Prvi put cujem za te jumpere  moram priznat! Neodlučan

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Novi hdd

ja sam čuo ali  nemam pojma čamu to ?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Novi hdd

Hitachi npr ima softwer za prebacivanje između SATA I i II.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Novi hdd

a WD kupit ču takav od 640 gb

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice