Nestaje mi hard disk

poruka: 26
|
čitano: 8.382
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Nestaje mi hard disk

Dragi bugovci...imam problem...nestaje mi sekundarni hard disk.,..nakon restarta se pojavi...pa nakon nekog vremena nestane...

Nekad je sve u redu danima...a nekad nestane iz MY COMPUTERa i više puta dnevno... Hard je Seagate Baracuda.

U čemu je problem? Dali hard otkazuje...

Tako mi je već godinu dana... :(

Hvala unaprijed na pomoći--

It's harder to live with the truth about you than to live with the lies about me ...
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.7.2011 12:03 (AxLiNa).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
POMOĆ - Nestaje mi hard disk

Mozda imas neki virus na njemu... poskeniraj comp s ovim programom pa javi dali je pronasao stogod na njemu

Sin: Tata, tata, jel istina da internet zaglupljuje?! Tata: WTF? ROFLMAO!
Moj PC  
1 1 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: POMOĆ - Nestaje mi hard disk

našao mi je samo HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Security Center\AntiVirusDisableNotify 3 puta

al mislim da to nema veze sa mojim problemom..

It's harder to live with the truth about you than to live with the lies about me ...
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2011 20:40 (AxLiNa).
15 godina
neaktivan

Mogući problem sa kabelom, kabel od napajanja ili esata/usb ovisi šta imaš, probaj kablove malo pomicat da nije možda kratki spoj.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Skini ove programe : Hijackthis i Superantispyware. Skeniraj s superanti i ako šta nađu virusa izbriši onda restart računalo.  Kada skeniraš s hijackthis postaj log ovdi i kada dovrši analizu sve što je označeno s X izbriši {#}

Još svojom bodriš me lepotom za druge slep sam o tom potom jer znam, zauvek blizu si =)
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2011 21:53 (jukiii).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Upravo isto se i meni dogadjalo. Kod mene je bilo u pitanju napajanje. Koje je bilo u laganom rikavanju pa sam ga neki dan zamijenio kada mi je dop.....o svakih par dana kablove mrdati i odpajati i ponovo spajati.

Da. I ja sam to trpio nekih 6 mjeseci. A sada kada sam uzeo kvalitetnije napajanje, ne znam, mozda je placebo efekt ali kao da mi je komp nekako zivnio.

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.6.2011 21:55 (Eld).
14 godina
neaktivan

a ono što sam skenirala sa Malwarebytes' Anti-Malware nije dovoljno?

15 godina
neaktivan
AxLiNa kaže...

a ono što sam skenirala sa Malwarebytes' Anti-Malware nije dovoljno?

Ukoliko je virus, najbolje je skenirati računalo sa par antivirusa koji su update-ani(imaju najnove baze virusa) malwarebytes je jedan od boljih u tom poslu, skini Nod32 i skeniraj

16 godina
moderator
Wuk19 kaže...

Ukoliko je virus, najbolje je skenirati računalo sa par antivirusa koji su update-ani(imaju najnove baze virusa) malwarebytes je jedan od boljih u tom poslu, skini Nod32 i skeniraj

NOD32 je komercijalni softver

nek skine Avast

R.I.P. EnlightenedPhoenix /// TROLLBUSTER
16 godina
neaktivan

ne treba skidati ni avast niti nod da bi proskenirala pc-i,već hitman pro koji će to napraviti sa svojih 6/7 av engine-a
makar sumnjam da se ovdje radi o virusu
što se tiče one detekcije malwarebytesa,radi se jednostavno o modifikaciji security centra na šta taj skener trza,nebitno..

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
moderator
seneka kaže...

ne treba skidati ni avast niti nod da bi proskenirala pc-i,već hitman pro koji će to napraviti sa svojih 6/7 av engine-a
makar sumnjam da se ovdje radi o virusu
što se tiče one detekcije malwarebytesa,radi se jednostavno o modifikaciji security centra na šta taj skener trza,nebitno..

mislio sam za korištenje u budućnosti, ne baš za ovaj problem...

R.I.P. EnlightenedPhoenix /// TROLLBUSTER
14 godina
neaktivan

taj hitman pro mi nije našao ništa osim cookiesa...a to nije opasno... ni malwarebytes nije niš našao...znaći nisu virusi...

jel mi hard onda umire?

kad ne idem u moje računalo...on stoji po 2 dana...čim uđem u taj hard ili primarni hard ovaj odmah nestane... :(

16 godina
Nestaje mi hard disk

Ja bi isto rekao da je napajanje u pitanju.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Nestaje mi hard disk

Meni miriše na IDE kabel, probaj prominit kabel a i istestiraj disk HDTune-om da vidiš ima li BS-a.

Gdje se jede jedem,gdje se pije pijem,gdje se radi nesmetam!
14 godina
neaktivan

a ako je napajanje...kako se to može popraviti?

jel bi zamjena kabla pomogla? i jel imaš ti taj kabel?

15 godina
neaktivan
Nestaje mi hard disk

dogodilo se mojem frendu uz puno ostalih problema, njemu je krepala memorija (RAM)

Dirt 3 -> Dino Bzik
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

heh...ne mogu ga testirati kad je nestao...idem probati restart :(

16 godina
protjeran

Vjerujem da je do kabla i da kabal prekida itd, izbacivalo bi ti BSO mada nije sigurno, meni je barem izbacivalo, jer su bili neispravni SATA kablovi za povezivanje.Ako nemas nista vrijedno na disku najbolje bi bilo da puknes format tog diska, bez obzira   sto si skenirao i to se zaebavao.Oslusni ponekad zvuk skini stranicu kucista i oslusni alo nesto kao nateze se ili grebe ode disk, ako ne onda bi trebalo da je problem softwerske prirode.Vjerovatno virus ali moguce lahko i neki drugi vrag.Mnogo srece, ja sam izgubio zivce na tome prije tako da ti zelim mnogo srece na detekciji i rijesavanju.

EDIT : Da li ti se mrzne?Tj ledi komp ?

http://s7.ba.gladiatus.org/game/c.php?uid=21829
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.7.2011 12:59 (311008).
17 godina
neaktivan
AxLiNa kaže...

a ako je napajanje...kako se to može popraviti?

jel bi zamjena kabla pomogla? i jel imaš ti taj kabel?

Ako ti napajanje ne daje dovoljno struje, morat češ ga minjat, ali prvo probaj s kabelom, otiđi u neki dućan ili servis informatičke robe i pitaj da ti daju 80-pinski IDE kabel (najvjerovatnije će ti ga poklonit ), jer sam ja predaleko da bi ti ga sla poštom ili vidi ako je neko odi na forumu iz tvog mista pa da ti ga donese.

14 godina
neaktivan

ledi se, da....al to je zato što je jako slab...

a mislim da to nema veze sa ovim diskom...jer windowsi nisu na njemu...

a jesu skupi ti kablovi?

krenem ga skenirati al stane kad disk nestane...

17 godina
neaktivan

Teško češ ga uopće nać za kupit, ali mislim da ga u svakom servisu imaju i da će ti ga poklonit bez problema.

14 godina
neaktivan

joooooj...sorry...mali zez... to dali ima kabel je bilo namjenjeno za deju 6...jer ga znam...

moj bed...

14 godina
neaktivan
311008 kaže...

Vjerujem da je do kabla i da kabal prekida itd, izbacivalo bi ti BSO mada nije sigurno, meni je barem izbacivalo, jer su bili neispravni SATA kablovi za povezivanje.Ako nemas nista vrijedno na disku najbolje bi bilo da puknes format tog diska, bez obzira   sto si skenirao i to se zaebavao.Oslusni ponekad zvuk skini stranicu kucista i oslusni alo nesto kao nateze se ili grebe ode disk, ako ne onda bi trebalo da je problem softwerske prirode.Vjerovatno virus ali moguce lahko i neki drugi vrag.Mnogo srece, ja sam izgubio zivce na tome prije tako da ti zelim mnogo srece na detekciji i rijesavanju.

a ja sam glazbeni freak...imam na njemu 250 gb glazbe....koju ne mogu spržiti jer mi je i pržilica krepala :(

14 godina
neaktivan
311008 kaže...

probala sam zamjeniti kablove ...one sa pržilice ubola u sekundarni hard...i već 4 dana je sve u redu...{#}

znaći bilo je do kablova... hvala svima na trudu :)

17 godina
neaktivan
AxLiNa kaže...
311008 kaže...

probala sam zamjeniti kablove ...one sa pržilice ubola u sekundarni hard...i već 4 dana je sve u redu...{#}

znaći bilo je do kablova... hvala svima na trudu :)

Imaš gumb za zahvaliti se, drago mi je šta sam pomoga.

13 godina
Moze ppomoc...nestao mi sekundarni hard nakon instalacije windowsa...pojavi se kad metnem windowse i dodem do onog djela sa diskovima i prekinem...tak mi frend reko da ga mogu vratit...ali nestane nakon svakog restartanjaa...i sta je zanimljivo da kad sam iso gasit restore point na tom disku nije pisalo ime diska nego cudne brojke i hijeroglifi..kao da fali nesto...ne znam jel moglo vadenje baterije utjecat na to
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice