Decki,
nisam bas neki majstor ali sam odlucio pomoc zeninom mlađem bratu sam složit konfiguraciju te ga doslovce sam složit i instalirat windows 7. Sve sam pospajao kako se sjecam da bi trebalo ici, ali sada kada se boota komp javlja da ne moze detektirati HD. U biosu ga normalno prepoznaje. Radi se o ASROCk ploci P55 Deluxe, ona skuplja koju su nahvalili na sva vrata u zadnjem broju BUGa. HDD je WD 640gb Caviar Black. Spojio sam HDD na plocu direktno na SATA utor i na napajanje. DVD je spojen isto tako i radi. Boota sa DVDa windowse, ali mi odmah javi nekakav error, kernel missing, hardware problem i slicno. Molim pomoc ako se u biosu treba nesto podesiti. Trebam hitno pomoc jer ispadam papak koji ne zna slozit komp. :) Bdw, probao sam instalirat i win. XP pa mi javlja isto gresku. Dakle nije stvar u windowsima vec zbilja nes nije uredu sa hardverom tj. predpostavljam sa diskom jer u onom malom trenutku kada se komp dize uspjevam procitati HD not detected... tak nes slicno pise dok ne pocne bootat sa DVDa ili u suprotnom kaze da umetnem boot disk i pritisnem bilo koju tipku. HVALA!