Nema HDD-a pri bootanju!

poruka: 3
|
čitano: 975
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
PLEASE HELP! nema HDDa pri bootanju!

Decki,

nisam bas neki majstor ali sam odlucio pomoc zeninom mlađem bratu sam složit konfiguraciju te ga doslovce sam složit i instalirat windows 7. Sve sam pospajao kako se sjecam da bi trebalo ici, ali sada kada se boota komp javlja da ne moze detektirati HD. U biosu ga normalno prepoznaje. Radi se o ASROCk ploci P55 Deluxe, ona skuplja koju su nahvalili na sva vrata u zadnjem broju BUGa. HDD je WD 640gb Caviar Black. Spojio sam HDD na plocu direktno na SATA utor i na napajanje. DVD je spojen isto tako i radi. Boota sa DVDa windowse, ali mi odmah javi nekakav error, kernel missing, hardware problem i slicno. Molim pomoc ako se u biosu treba nesto podesiti. Trebam hitno pomoc jer ispadam papak koji ne zna slozit komp. :)  Bdw, probao sam instalirat i win. XP pa mi javlja isto gresku. Dakle nije stvar u windowsima vec zbilja nes nije uredu sa hardverom tj. predpostavljam sa diskom jer u onom malom trenutku kada se komp dize uspjevam procitati HD not detected... tak nes slicno pise dok ne pocne bootat sa DVDa ili u suprotnom kaze da umetnem boot disk i pritisnem bilo koju tipku. HVALA!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

to što ti win xp ne ide je normalno jer nemas drivere za sata kontroler koji je na ploci....

e sada, zasto ne ide win 7 je malo cudno, jer je za ocekivati da win 7 ima drivere u sebi...

jesi dobio cd/dvd sa maticnom?ako da, onda stavi taj cd/dvd u drugi dvd-rom i kod instalacije win 7 mozes reci gdje su driveri za sata... isto mozes napraviti da samo sata drivere skines sa asrock stranice, spremis na usb stick i ond akada win 7 pita za hdd kazes da je driver na usb disku...

nadam se da ces uspjeti..

lp,

saša

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hvala na infou! Mogu ce je da je u tome problem iako mislim da sa maticnom nije bilo dvd-a iliti cd-a. Usto, ne znam kako bi taj drugi disk gurnuo nekamo kada imam samo jedan drive. Kod 7mice mi pri instalaciji odmah prekine cim se full ucita ona prva crta pri instalaciji. Dalje mi ne daje izbora da ucitavam sa icega. Probat cu poslikat problem pa postat da se vidi sto kaze, ali me brine to sto i prije bootanja sa dvda se na ekranu kao u DOSU ispise da disk nije prepoznat. 

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice