Mogući problem u hard disku

poruka: 9
|
čitano: 1.517
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Pozdrav, imam dotični WD hard WD6400AAKS-00A7B2. I od kad sam ga kupio dosta puta mi se zaledi komp, instalirao sam ponovo windowse sigurno 5 puta i uvijek isti problem. Uzeo sam sad ovaj HD tune i izvrtio neki test jer mislim da  Hard disk nije u redu.
Probao sam write test ali nesto nije htjelo, pa sam samo read.
Evo slika http://www.max-save.org/images/661326untitled.JPG

Molim vas odgovorite na ovo, jer mi je vrlo važno da riješim ovaj svoj problem. hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ti si odvrtio benchmark (test performansi), pokreni neki test pod Health tabom i postaj rezultate.

(\__/) (='.'=) (")_(") This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Mogući problem u hard disku

-može biti problem u disku (pošto su problemi počeli s njim..) ali, imaš otvorene tri instance FFa, MSG, itd... pitanje je i snage kompijutera, resursa, virusa da bi speed test bio ikakvo mjerilo. Treba napraviti diagnostiku s alatima za taj disk (WD-diag), najbolje BootCD i bez ikakvih dodatnih stvar, samo najnužnije. Ako izbaci error-code, reklamiraj -dobi ćeš novi. Ako nema greške onda ...sredi windowse.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan

Dajte mi recite onda koji je baš najbolji program da testiram hard, i molim vas link.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Bilo koji program koji moze citat SMART podatke diska, znaci npr. SpeedFan ili Everest, ako vidis tamo dan esto ne stima onda je definitivno disk.

Ne znam ako si testirao disk kad si kupio jer sad ne možeš bit siguran ako je od starta bio loš ili je sa vremenom "otišao". Ja obicno napravim full format, onda ga napunim nekih 99% i checksum-ovima provjerim ako je sve iskopirano... na taj način malo izmučiš disk, i ako ima koju slabost obično otkaže, tako sam ja našao jedno 3 defektna u zadnjih godinu - dvije.

Ali sad, kako da budeš 100% siguran da je disk nemam pojma, probaj možda to što sam gore napisao, probaj napunit koliko god možeš praznog prostora ako imaš toliko podataka na nekom drugom disku i vidi ako radi kakve probleme.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa dobar ti je i HDtune, samo pokreni test za provjeru zdravlja diska...

(\__/) (='.'=) (")_(") This is Bunny. Copy and paste bunny into your signature to help him gain world domination.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Nisam vidio da ima problema u kopiranje jer dosta brzo kopira podatke, i nikad nije javlja nikakve errore. Jedino što mi se Windows nekad jednostavno zaledi, a ona lampica tad od diska uopće ne svjetluca. A možda i nije hard disk, a neznam što bi moglo biti drugo. RAM nije jer sam ga testirao i nije našao nikakav problem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Mogući problem u hard disku
Ivan36 kaže...

Nisam vidio da ima problema u kopiranje jer dosta brzo kopira podatke, i nikad nije javlja nikakve errore. Jedino što mi se Windows nekad jednostavno zaledi, a ona lampica tad od diska uopće ne svjetluca. A možda i nije hard disk, a neznam što bi moglo biti drugo. RAM nije jer sam ga testirao i nije našao nikakav problem.

To što je iskopirao ne znači da je iskopirao dobro :)
Ja uz sve podatke imam MD5 checksum kojim onda provjeriš ako je sve dobro iskopirano.

Ali sad, ne mora bit da je disk problematičan... ne znam ako si probao spojit na neki drugi SATA port, i jesi RAM testirao memtest-om ili?
17 godina
neaktivan

RAM nije jer sam prije imao drugi G.SKILL, i tada se je znao zalediti, a sad imam Crucial i opet se zaleđiva, tako da to nije sigurno. A hard sad sa HD TUNE provjerio od grešaka i nije ništa našao, probati ću s ovim što si ti naveo. A najjčešće mi se zaledi PC prilikom in stalacije igrice preko Alcohola ili drugog alata. Stvarno neznam zašto.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice