Kupnja SSHD-a

poruka: 8
|
čitano: 5.456
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Kupnja SSHD-a

Pozdrav kolege, 

zanima me kakvo je stanje sa ovim diskovima, ima li netko iskustva s njima. Po specifikacijama i nekim testovima koje sam našao čine mi se jako povoljnima i razmišljam o kupovini jednog kao zamjeni za HDD u laptopu. Koliko sam uspio naći kod nas se od 2.5'' modela nude Seagateovi diskovi od 500 GB (cca 600kn) i 1 TB (cca 950kn). 

0 0 hvala 0
14 godina
Kupnja SSHD-a

- S ovime nema iskustva, tako da ti u tome smjeru ne mogu pomoći.

- Ali imaš jednu drugu opciju, a to je kupnja SSDa i ladice koja dolazi na mjesto DVD-RWa za svoj laptop, u tu ladicu ugradiš SSD i imaš i HDD i SSD.

- Primjer:

http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p2050601.m570.l1313.TR6.TRC1.A0.X2nd+hdd+caddy&_nkw=2nd+hdd+caddy&_sacat=0&_from=R40

- A DVD-RW si možeš kupit i externi.

http://www.futura-it.hr/proizvod.aspx?productId=sam-smart-hub-bije

- Ovaj se spaja na WLAN, tako da ga možeš dijelit.

------ Sva pitanja ili nejasnoće molim na PM. Hvala :D ------

1 0 hvala 1
17 godina
Kupnja SSHD-a

Zanimljiva opcija, mada sam malo skeptičan sa takvom kombinacijom. Prije bih uzeo SSHD pa bih ga kasnije mogao iskoristiti i za konfiguraciju za stolno računalo kao sekundarni disk dok bih si uzeo još jedan SSD za OS...

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Re: Kupnja SSHD-a
Valentin17 kaže...

- A DVD-RW si možeš kupit i externi.

Zašto onda ne bi kupio externi disk? Čemu komplikacije?

Izvadi iz laptopa trenutni HDD, stavi SSD od 120GB, a ovaj HDD što si izvadio stavi u 2.5" kućište i to nek ti služi da podatke i multimediju.

Najjeftinije i najjednostavnije.

14 godina
bill_jobs kaže...

Izvadi iz laptopa trenutni HDD, stavi SSD od 120GB, a ovaj HDD što si izvadio stavi u 2.5" kućište i to nek ti služi da podatke i multimediju.

- Zato što ovako ima u jednome HDD i SSD i ne mora ništa dodatno spajati na USB, prenositi okolo, paziti da mu ne ispadne itd. itd.{#}

- Pa je.. nije onda ladica sa Ebaya tako skupa, a optika mu ni ne treba, tko to još danas koristi, imaš samo trošak na kupovinu DVDa ili CDa.{#}

ili kupi ovako nešto.

http://www.ebay.com/itm/USB-SATA-Laptop-Notebook-CD-DVD-RW-with-ROM-Drive-External-Case-Enclosure-Caddy-/151093521925?pt=US_Drive_Enclosures_Docks&hash=item232de02e05

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.9.2013 20:30 (Valentin17).
17 godina
bill_jobs kaže...

Ne paše mi ta kombinacija budući da laptop stalno prenosim i vucaram ga svukuda na dnevnoj bazi tako da mi se ne sviđa još jedna kutijica i pokoji kabal stalno nosit sa sobom i prikopčavat svaki dan dva - tri puta. 

Zato mi se i svidjela ova kombinacija sa SSHD-om jer pruža brzine približne SSD-u koje bi mi dosta olakšale svakodnevni rad, a opet ne košta ko svetog Petra kajgana.

14 godina
Bichanich kaže...
bill_jobs kaže...

Ne paše mi ta kombinacija budući da laptop stalno prenosim i vucaram ga svukuda na dnevnoj bazi tako da mi se ne sviđa još jedna kutijica i pokoji kabal stalno nosit sa sobom i prikopčavat svaki dan dva - tri puta. 

Zato mi se i svidjela ova kombinacija sa SSHD-om jer pruža brzine približne SSD-u koje bi mi dosta olakšale svakodnevni rad, a opet ne košta ko svetog Petra kajgana.

- Eto o ovome sam govorio.

- Autor, malo se raspitaj o ovim SSHD, s tim nemam iskustva, tako da ti tu ne mogu pomoći, nemoj kupovati na blef, pa da kasnije požališ.

12 godina
Bichanich kaže...

Pozdrav kolege, 

zanima me kakvo je stanje sa ovim diskovima, ima li netko iskustva s njima. Po specifikacijama i nekim testovima koje sam našao čine mi se jako povoljnima i razmišljam o kupovini jednog kao zamjeni za HDD u laptopu. Koliko sam uspio naći kod nas se od 2.5'' modela nude Seagateovi diskovi od 500 GB (cca 600kn) i 1 TB (cca 950kn). 

Evo ta dva diska bas imas u ovom broju Bug-a na testu i dobili su status Bug preporuke, minus je naveden kao nesto veca potrosnja od ssd-a i performanse nisu visoke niti ujednacene kao kod ssd-a. Oba diska imaju 8GB Nand flash-a koji se dijeli na SLC i MLC i 64GB DRAM cache-a. 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice