Kupnja SSDa

poruka: 2
|
čitano: 1.056
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Kupnja SSDa, potrebna pomoc

Planiram kupiti SSD i trebao bi mi savjet oko kupnje...

O cijeni ne razgovaram, samo mi treba link na provjereni ssd XD

thx

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Kupnja SSDa, potrebna pomoc

Pravi odgovor ti je kupit brand name SSD, i to najviše iz razloga jer se SSD-ovi puno češće kvare nego mehanički HDD-ovi, i sa brand name-om ćeš lakše doći do ostvarivanja garancije. Dakle osobno znam za ove s kojima ne bi smio imati problema što se tiče garancije: Corsair, OCZ, G.Skill. Možda ih ima još ja ih neznam (koji će rješit garanciju relativno brzo)

Jer situacija ima raznih, čovjeku 2 mjeseca fino radi, i onda rikne nepovratno i tu ti treba garancija da ti ga zamjene novim, brandirane tvrtke ne rade problem.

Nemoj sad misliti da te odvraćam od kupnje SSD-a ali morat ćeš se doslovno brinut oko njega i na drugačiji način ga koristit nego HDD. Jedna od mnogih stvari su ti, nemoj prepuniti disk, ostavi oko 30% slobodnog prostora. Najvažnija stvar ako nemaš Windows 7 zaboravi na SSD, osim ako si po struci teški inženjer i želiš se još više zahebavat ovime.

SSD-u brzina čitanja/pisanja read/write može jako brzo opasti, i kažem ti opet mnogo drugih stvari i morat ćeš se načitati da bi ga razumio kako radi i kako sa njime raditi. To je nažalost tako jer SSD još uvijek nije ono što mi svi želimo od brze tehnologije.

Što se tiče cijene, ako nemaš puno novaca onda ti je najbolje uzet G.Skill, preporučujem 128 GB (npr. FM-25S2S-128GBF1) osim ako misliš imat samo Windows 7 i samo programe onda će 64GB biti dosta. Nažalost kod nas nemaš inače baš velik izbor SSD-ova posebno ne zadnjih verzija/modela... pa ako je moguće kupi si ga negdje vani, naruči online... imaš Austriju, Njemačku, UK... iz USA ti npr. šalju za $39(cijene slanja ne proizvoda!) SSD iz Corsaira u Hrvatsku, ovo je samo primjer jer Corsair je skuplji nego G.Skill.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.12.2009 8:21 (makopos).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice