Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.213
|
čitano: 3.548.189
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: Koji SSD?
nixass kaže...

mislim da performanse nisu toliko (oku vidljive i objektivno) veće da bi uzeo duplo manji disk..

ssd leti, skup je i zašto ne iskoristiti ovu bogom danu cijenu :)

Pa to sam i naveo, većina korisnika neće primjetit razliku izmešu Basic i Pro-a, da karikiram, razlika između prosječno HDD-a i Basica je 80% dok je razlika između Basica i Pro-a 10%, karikiram, ja bi osobno trenutno išao na Basic, cijena je odlična a i 3 g. garancije je sasvim dovoljno, ja sam svog Pro-a kupio dok je bio 1350 kn!? ;)

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju kikso, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
15 godina
Koji SSD?

Pozdrav.

Evo i ja sam se odlucia na ssd i listajuci zadnjih nekoliko stranica vidim da uglavnom preporucate samsung basic za obicne korisnike.

Namjeravam ga ic kupit danas u linksa i vidim da je slican po cijeni sa sandiskom i mushkin chronosom, pa ako mi neko moze rec u cemu je razlika, tj. kojeg da odaberem.

Ugl radi se ova tri modela:

120gb samsung 840 series

http://www.links.hr/?naziv=ssd-120-0-gb-samsung-840-series-basic-mz-7td120bw-sata-530-130-mb-s&option=artikl&id_artikl=051.400.239

128 gb sandisk ultra plus

http://www.links.hr/?naziv=ssd-128-0-gb-sandisk-ultra-plus-sdssdhp-128g-g25-sata3-2-5-mlc-chip-maks-do-515-340-mb-s&option=artikl&id_artikl=051.400.243

120 gb mushkin chronos

http://www.links.hr/?naziv=ssd-120-0-gb-mushkin-chronos-mknssdcr120gb-sata3-2-5-mlc-chip-maks-do-550-515-mb-s&option=artikl&id_artikl=051.400.113

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Idi na Samsung 840 zbog naprednijeg 3core MDX kontrolera, Muskin je asinkroni ssd a SanDisk ima Marvellow kontroler sa lošim IOPS-om.

16 godina
Koji SSD?

Da na komp umjesto trenutne win7 stavim osmicu, bi mogao dobit osjetno brze podizanje sustava?

Windows Phone FTW
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
DommY kaže...

Da na komp umjesto trenutne win7 stavim osmicu, bi mogao dobit osjetno brze podizanje sustava?

Ovisi o dosta faktora, ja sam imo i sedmicu i osmicu, nisam primjetio neku džinovsku razliku iako sam dojma da se na osmici nešto brže sve to odvija ali to može bit samo placebo efekt!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju kikso, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
13 godina
neaktivan
Koji SSD?

Evo jos nista nije odluceno, da li ima neko iskustva sa Mushkinom Chronos Deluxe MX?

This party's gettin' crazy! Let's rock!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Koji SSD?

Evo stigao ssd, pa pogledajte jel to to?

Hvala.

stanje ssd stanje ssd
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
Kvod kaže...

Evo stigao ssd, pa pogledajte jel to to?

Hvala.

- To je to.{#}

Valentin B.
Poruka je uređivana zadnji put sub 20.7.2013 15:32 (Valentin17).
17 godina
neaktivan
geohot kaže...

Evo jos nista nije odluceno, da li ima neko iskustva sa Mushkinom Chronos Deluxe MX?

Ja imam samo lijepa iskustva s Mushkinom. Pogledaj sliku u prilogu i odluči sam.

Zlo se sprema, dobro biti neće ...
13 godina
neaktivan

OK, hvala druze...

16 godina
Koji SSD?
Nisam pratio temu pa se ispricavam ako je vec bilo rijeci o tome, ali zanimam me koji mid-range 250GB SSD da uzmem? Gledao sam Samsung 840 basic, je li on OK izbor?
While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina

Odlican ako nisi power user (sto ti nick bas i ne sugerira..:p). Pod power user mislim na svakodnevno zapisivanje desetine gigabajta podataka.

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
16 godina
DamageHigh kaže...

Odlican ako nisi power user (sto ti nick bas i ne sugerira..:p). Pod power user mislim na svakodnevno zapisivanje desetine gigabajta podataka.

Nick bih odmah promjenio da mogu :)

Onda ga uzimam sutra, 999kn za 250GB je odlična cijena, a s obzirom da sve držim na mrežnom disku, HDD mogu i izbaciti {#}

While some see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.---R.I.P S.J.|||Minecraft: njofra|BF3: nj0fra
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Imam u planu kupovati SSD uskoro, pa me zanima koji je najbolji do nekih 550-600 kuna, i naravno da je dostupan na hr trzistu :D Komp inace svaki dan koristim, ajmo reci power-user, igranje surfanje, rendanje i takve stvari, moze 60 a ako moze 120 gb jos bolje. =)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

do 600kn, biraš koji ćeš 60gb uzeti.. samsung, kingston..

120gb već naginje ka 650-700kn ako plaćaš kešom.. tu gledaš samsung 840 basic ili kingston v300. zapravo sve isto ko i kod 60gb verzija

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
12 godina

Samsung nema ispod 120GB.

13 godina
Koji SSD?

Pozdrav.

Imam SSD Intel 520 series 180 GB.

Isplati li se ubaciti neki malo brži poput Samsung 840 Pro ili Vectorov ili pak čekati da izađe još brži ?

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
darijoman kaže...

Pozdrav.

Isplati li se ubaciti neki malo brži poput Samsung 840 Pro ili Vectorov ili pak čekati da izađe još brži ?

Što, Intel ti je spor?

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
15 godina
darijoman kaže...

Pozdrav.

- Pa šta fali tome Intelu?{#}

- Osim ako ti treba veći kapacitet, a to ne vjerujem.

Valentin B.
13 godina

Ništa mu ne fali, brz je i dosta skup.

Pitam onako pošto vidim da dosta hvale taj samsung 840 Pro a i taj Vectorov je strasan, pa eto ako su toliko dobri da ubacim jedan od njih.

15 godina
Koji SSD?

Ma ne isplati ti se mijenjat tog Intela 520 za npr. 840 PRO ili Vectora !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina

OK,hvala na povratnim informacijama{#}

15 godina
Koji SSD?

pozdrav, namjeravam nadogradit pc i gledam malo ssd-ove, pa me zanima razlika između kingston v300 60gb i kc300 60gb modela. nisam uspio naci review od kc300 modela pa možda po kontroleru mozete preporuciti jedan od te dvojice.

kupujem s computeruniverse pa ako ima koji bolji disk do 65€ slobodno preporucite

[url=http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/Travn0Shik][img]http://bfbc2.statsverse.com/sig/clean1/pc/Travn0Shik.png[/img][/url]
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
roary kaže...
roary kaže...

Ok hvala, evo narućen. Javim se iduči tjedan kad ga upalim sa rezultatima. 

Čini mi se da je malo sporiji u pisanju.

Evo neke karakteristike :

TypeProduct TypeSolid State DriveDesign2.5" 7mm (Ultraslim) Form FactorSeries840StorageCapacity120GBFeaturesSequential Read SpeedUp to 530MB/sSequential Write SpeedUp to 130MB/sRandom Read SpeedUp to 85K IOPSRandom Write SpeedUp to 32K IOPSPowerPower Consumption (W).15WVoltage5V ± 5%Operating SystemsCompatibleWindows Vista or LaterEnvironmental SpecsOperating Temperature32ᵒF to 140ᵒFWeightProduct.15 lbWarrantyProduct3 YearsProduct ContentsContentsSamsung SmartMigration Software, Samsung Software & Manual CD, Quick User Manual

Evo stigao i sve instalirano još ćekam battlefield da se upadatea.

Napravio sam test sa nekim sofverom, rezultati na slici.

Ako ima netko neki prijedlog ili savjet za optimizaciju neka slobodno posta .

Hvala

Bravo...aj sad prebaciti diskovni kontroler na AHCI pa sve ispočetka...

Nema potrebe. Postoji i jednostavniji način koji radi.  

15 godina
Koji SSD?

Evo ga moj Vector.
Po ovim rezultatima, rekao bi' da melje malu decu.

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.7.2013 10:39 (sudy_freak).
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
sudy_freak kaže...

Evo ga moj Vector.

- I potpuno si u pravu. Dao si pare i sada možeš uživati u brzini. Po meni ako već uzmaš, uzimaš najbolje.

- Razmišljam da prodam svoga Vertex 4 512GB (naradio se već) i prijeđem na Vector.

- Bit će malo manjeg kapaciteta, ali bit će OK.

nemre biti do hdd nikako..., U tome je kvaka. Nije duplo bolji a kosta vise nego duplo - Pugi
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.7.2013 10:49 (Valentin17).
15 godina
Valentin17 kaže...
sudy_freak kaže...

Evo ga moj Vector.

- I potpuno si u pravu. Dao si pare i sada možeš uživati u brzini. Po meni ako već uzmaš, uzimaš najbolje.

- Razmišljam da prodam svoga Vertex 4 512GB (naradio se već) i prijeđem na Vector.

- Bit će malo manjeg kapaciteta, ali bit će OK.

{#}

Tako je ispalo.
Bilo je ili Kingston V300 ili Samsung 840 Basic (120 GB), al' svaka čast ADM-ovcima i za nekih 250 kuna razlike sad imam kak' spada. 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
15 godina
sudy_freak kaže...

Tako je ispalo.
Bilo je ili Kingston V300 ili Samsung 840 Basic (120 GB), al' svaka čast ADM-ovcima i za nekih 250 kuna razlike sad imam kak' spada. 

- Ma to govorim cijelo vrijeme.

- Pa ljudi samo TD lupaju.

nemre biti do hdd nikako..., U tome je kvaka. Nije duplo bolji a kosta vise nego duplo - Pugi
13 godina
neaktivan
Koji SSD?

Evo jedan mali PDF, sa savjetima za koristenje SSDa :)

SSD Tips

Moj PC  
7 0 hvala 7
15 godina
Travn0Shik kaže...

pozdrav, namjeravam nadogradit pc i gledam malo ssd-ove, pa me zanima razlika između kingston v300 60gb i kc300 60gb modela. nisam uspio naci review od kc300 modela pa možda po kontroleru mozete preporuciti jedan od te dvojice.

kupujem s computeruniverse pa ako ima koji bolji disk do 65€ slobodno preporucite

netko?

[url=http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/Travn0Shik][img]http://bfbc2.statsverse.com/sig/clean1/pc/Travn0Shik.png[/img][/url]
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice