Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.213
|
čitano: 3.547.646
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Koji SSD?

kingston V300 mi je upao u oko (120gb) no ima li smisla ići na samsung 840 120gb? vidim par kuna razlika u cijeni..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
12 godina

Koji god uzmeš dobro uzmeš, V300 ima bolji write speed ali i kontroler koji loše barata sa kompresiranim podacima tu mu padaju drastično performanse...

15 godina
roby27 kaže...

Bolje idi na veći kapacitet od 80GB jer porastom istoga su i bolje performanse kužiš a i odnos uloženo dobiveno je bolji jer kad tad ce ti trebati više prostora.

120GB V300 

skupo mi, ja racuno do 400-500

Plans to protect air and water, wilderness and wildlife are in fact plans to protect man. Stewart Udall . LoL west:win4crazzy east:win4crazy
12 godina

A onda 60GB V300 za taj rang cijene. Imaš gore vodič kako osloboditi dodatni prostor nakon instalacije OS-a i naravno optimizacija.

15 godina
roby27 kaže...

A onda 60GB V300 za taj rang cijene. Imaš gore vodič kako osloboditi dodatni prostor nakon instalacije OS-a i naravno optimizacija.

koja je razlika izmedju tog i onog gore osim u kolicini prostora?

Plans to protect air and water, wilderness and wildlife are in fact plans to protect man. Stewart Udall . LoL west:win4crazzy east:win4crazy
17 godina
win4crazzy kaže...
roby27 kaže...

koja je razlika izmedju tog i onog gore osim u kolicini prostora?

U brzinama čitanja i pisanja. Veći kapacitet = veće brzine.

Twitter: @191x7
15 godina
Koji SSD?

Ajmo još jednom.
Kingston V300 120 GB 660 kuna

Samsung 840 Basic 120 GB 700 kuna

Budući da će mi to biti prvi SSD, ne mora biti neki hardcore.

Ono što odaberete, argumentirajte ako je moguće.

{#} 

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
sudy_freak kaže...

Kingston V300 120 GB 660 kuna

Samsung 840 Basic 120 GB 700 kuna

...

Ono što odaberete, argumentirajte ako je moguće.

Kingston V300 - mrvicu je brži (nebitno), a moj argument je niža cijena + imam takav SSD i OK je.

Twitter: @191x7
13 godina
protjeran
Koji SSD?

Imam i ja ssdnow V300 i zadovoljan sam {#}

1 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Ja sam sebi upravo narucio Kingston V300 120GB, sutra bi valjda trebao doci :)

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Evo super ponuda za Samsung 840 Basic 250GB, za 999kn

akcija počne od 18.07. http://www.edigital.hr/szorolap.php#page4

He who dares wins.
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
Koji SSD?

U konačnici, uzeo na preporuku iz ADM-a OCZ Vector 128 GB {#}

Batllelog: sudy_freak || Samsung Galaxy SII crew. || ↓ Stisni Hvala ako sam ti pomogao. ||
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
sudy_freak kaže...

U konačnici, uzeo na preporuku iz ADM-a OCZ Vector 128 GB {#}

Odličan izbor, nisi pogriješio sigurno. Ovo je trenutno broj 1 po brzini.{#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 16.7.2013 17:09 (Valentin17).
12 godina
neaktivan
Koji SSD?

Pozdrav svima!!!

Namjeram kupiti SSD Sandisk ReadyCache 32GB Link:http://www.alternate.at/Sandisk/Sandisk+ReadyCache_SSD_2,5_32_GB/html/product/1032877/? , i mislio sam na njega instalirati Windows jer sam cuo da je Windows brzi na SSD-u nego na HDD-u. Imam malo stariju maticnu plocu MSI 770-G45, pa neznam da li ce ovaj SSD raditi na njoj, i da li mi se isplati kupovati SSD jer moja maticna ima transfer SATA II 3GB/S.

Hvala!!!!!

0 0 hvala 0
14 godina

ReadyCache 32GB ti je za cache, tj. ubrzanje za postojeći disk.

Mislim da ga možeš koristiti za instalaciju OS-a, ali su mu brzine

pisanja jako loše, pa neznam kako bi to išlo. Proguglaj malo. 

12 godina
neaktivan
absolon kaže...

ReadyCache 32GB ti je za cache, tj. ubrzanje za postojeći disk.

Mislim da ga možeš koristiti za instalaciju OS-a, ali su mu brzine

pisanja jako loše, pa neznam kako bi to išlo. Proguglaj malo. 

Pa koji bi bijo dobar za operativni sistem a da nije puno skup. I da li bi mi uopste trebao jer mi maticna (MSI 770-G45) ima transfer SATA II 3GB/S, a trenutno imam hard disk Hitachi 500GB 3GB/S, pa neznam da li bi dobijo ikakvo ubrzanje.  Ako mozete da mi predlozite neki SSD sa ove stranice http://www.alternate.at/html/highlights/page.html?hgid=31&tgid=262&tk=7&lk=7648

13 godina
neaktivan
roary kaže...

Ok hvala, evo narućen. Javim se iduči tjedan kad ga upalim sa rezultatima. 

Čini mi se da je malo sporiji u pisanju.

Evo neke karakteristike :

TypeProduct TypeSolid State DriveDesign2.5" 7mm (Ultraslim) Form FactorSeries840StorageCapacity120GBFeaturesSequential Read SpeedUp to 530MB/sSequential Write SpeedUp to 130MB/sRandom Read SpeedUp to 85K IOPSRandom Write SpeedUp to 32K IOPSPowerPower Consumption (W).15WVoltage5V ± 5%Operating SystemsCompatibleWindows Vista or LaterEnvironmental SpecsOperating Temperature32ᵒF to 140ᵒFWeightProduct.15 lbWarrantyProduct3 YearsProduct ContentsContentsSamsung SmartMigration Software, Samsung Software & Manual CD, Quick User Manual

Evo stigao i sve instalirano još ćekam battlefield da se upadatea.

Napravio sam test sa nekim sofverom, rezultati na slici.

Ako ima netko neki prijedlog ili savjet za optimizaciju neka slobodno posta .

Hvala

16 godina
roary kaže...
roary kaže...

Ok hvala, evo narućen. Javim se iduči tjedan kad ga upalim sa rezultatima. 

Čini mi se da je malo sporiji u pisanju.

Evo neke karakteristike :

TypeProduct TypeSolid State DriveDesign2.5" 7mm (Ultraslim) Form FactorSeries840StorageCapacity120GBFeaturesSequential Read SpeedUp to 530MB/sSequential Write SpeedUp to 130MB/sRandom Read SpeedUp to 85K IOPSRandom Write SpeedUp to 32K IOPSPowerPower Consumption (W).15WVoltage5V ± 5%Operating SystemsCompatibleWindows Vista or LaterEnvironmental SpecsOperating Temperature32ᵒF to 140ᵒFWeightProduct.15 lbWarrantyProduct3 YearsProduct ContentsContentsSamsung SmartMigration Software, Samsung Software & Manual CD, Quick User Manual

Evo stigao i sve instalirano još ćekam battlefield da se upadatea.

Napravio sam test sa nekim sofverom, rezultati na slici.

Ako ima netko neki prijedlog ili savjet za optimizaciju neka slobodno posta .

Hvala

Bravo...aj sad prebaciti diskovni kontroler na AHCI pa sve ispočetka...

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
14 godina
protjeran
Koji SSD?

Koji biste vi SSD do 950kn u linksu ?

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Koji SSD?

Taj  je 880kn to je okej.. je to sinkroni ?

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

Taj  je 880kn to je okej.. je to sinkroni ?

Da, 880kn u Portia, i da, sinkroni.

16 godina

Zašto baš u Linksu? Za te novce bilo gdje drugdje kupiš trenutni vrh ponude SSD-ova. Kod Linksa možeš dobiti SSD sa 2 generacije starim SandForce kontrolerom i malo tuniranim firmwareom...

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
14 godina
protjeran
Koji SSD?

plaćam amexom i imam rabat {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
13 godina
neaktivan
Koji SSD?

I ja zavrsi sa SSDom, u ponedeljak idem da pokupim, samo jos poslednja provjera pre narudzbe.

Ajde voting. {#}

5 120GB Mushkin Chronos DeluxeMX
5 120GB Samsung 840 Series
This party's gettin' crazy! Let's rock!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Koji SSD?

Da li se sada isplati uopće uzimati Samsung 128GB Pro kad ima istu cijenu kao i 256 (non-Pro) tj 999 KN 

http://www.edigital.hr/SSD/Samsung_Basic_SSD_250GB_SATA3_MZ-7TD250BW(840_Series_SATA_6Gb/s)-p29988.html

Obični  koristi TLC a Pro MLC ali koliko je to u realnosti (normalno korištenje) krucijalno?

2 128 GB Pro
11 256 GB Basic
Poruka je uređivana zadnji put pet 19.7.2013 10:32 (nani).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
nani kaže...

Da li se sada isplati uopće uzimati Samsung 128GB Pro kad ima istu cijenu kao i 256 (non-Pro) tj 999 KN 

http://www.edigital.hr/SSD/Samsung_Basic_SSD_250GB_SATA3_MZ-7TD250BW(840_Series_SATA_6Gb/s)-p29988.html

Obični  koristi TLC a Pro MLC ali koliko je to u realnosti (normalno korištenje) krucijalno?

Zavisi što tražiš, Basic je prosječan disk, možda čak i malo ispod prosjeka, dok je Pro jedan od najbržih, razlika između jednog i drugog prosječnom korisniku možda i neće biti vidljiva ali je definitinvno ima, druga stvar je što Pro ima garanciju 5 godina dok Basic ima garanciju 3 godine, ti odluči što ti treba, ako želiš najbrži disk, uzmeš Pro i imaš i 2 g. više garancije, ako misliš da ti 128 Gb neće bit dovoljno, onda se nema šta razmišljat, uzmeš Basic 256 Gb!?

Nije Ivsa, nego bi trebalo biti: Ivša (nisam siguran ko je u ovo slučaju kikso, JA, pa stavio Ivsa i sad više ne mogu promjenit nadimak, ili BUG jer nije htjeo prihvatit slovo Š)
17 godina

mislim da performanse nisu toliko (oku vidljive i objektivno) veće da bi uzeo duplo manji disk..

ssd leti, skup je i zašto ne iskoristiti ovu bogom danu cijenu :)

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice