Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.213
|
čitano: 3.518.007
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Koji SSD?
55pero kaže...

kad ga stavim na sata2 onda ga vidi ali onda mi više ne pokazuje dole za externi disk tako da neznam šta je u pitanju

tebi je brzina ssd-a dobra,ne brini

kradem mine iz minskog polja
Poruka je uređivana zadnji put ned 28.10.2012 17:09 (dery).
14 godina
neaktivan
55pero kaže...
Blade Runner31 kaže...

svasta!!pa trebao bi bit,neznam onda

kad ga stavim na sata2 onda ga vidi ali onda mi više ne pokazuje dole za externi disk tako da neznam šta je u pitanju

ni nesmije ti pisat dolje externi osim ako ne zelis da je externi

Želim paranormalnu ženu(da ima para i da je normalna):)
15 godina
Koji SSD?

jel moguće ovakav rezultat dobiti na sata2 laptopu? radi se o vertex 4 128gb i moram priznat da sam iznenađen {#}

edit: ispričavam se, zaboravio sam na sliku

bench ocz vertex 4 128 gb bench ocz vertex 4 128 gb
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.10.2012 20:02 (Tonchek).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Tonchek kaže...

jel moguće ovakav rezultat dobiti na sata2 laptopu? radi se o vertex 4 128gb i moram priznat da sam iznenađen {#}

Kakav ?

17 godina
odjavljen
Tonchek kaže...

Niti teoretski. Propusnost SATA II je 3 gigabita po sekundi, a to je teoretski maksimum.

Troll level: sensei
16 godina
odjavljen
Koji SSD?

Koji SSD bi preporučili za ugradnju u laptop? Sučelje je SATA3, a koristi se primarno za grafičku obradu/web dev. Trenutno mi sistem sa svim potrebnim programima zauzima cca 42 Gb, tako da nebi išao ispod 64 Gb, a rastegnuo bi 1000 kn za dobar 120 Gb model. Prilikom kratkog infoa u Linksu, primjetio sam da određeni, mislim da Mushkin, imaju visoku stopu povrata. Naravno za backup i čuvanje koristim vanjski HDD, a za sitnije stvari Dropbox.

0 0 hvala 0
17 godina
alankish kaže...

Koji SSD bi preporučili za ugradnju u laptop? Sučelje je SATA3, a koristi se primarno za grafičku obradu/web dev. Trenutno mi sistem sa svim potrebnim programima zauzima cca 42 Gb, tako da nebi išao ispod 64 Gb, a rastegnuo bi 1000 kn za dobar 120 Gb model. Prilikom kratkog infoa u Linksu, primjetio sam da određeni, mislim da Mushkin, imaju visoku stopu povrata. Naravno za backup i čuvanje koristim vanjski HDD, a za sitnije stvari Dropbox.

Samsung 830, Intel 330. Eventualno OCZ vertex 4.

Povoljni CD-keyevi: http://www.cjs-cdkeys.com/affiliate/idevaffiliate.php?id=250
15 godina
Tonči kaže...
Tonchek kaže...

Niti teoretski. Propusnost SATA II je 3 gigabita po sekundi, a to je teoretski maksimum.

znači http://www.samsungcenter.net/detalji_proizvoda.8df40e3e705843ce80e2322125705766.350v5x-s01hr-prijenosno-racunalo-samsung.aspx ima sata3 sučelje? za 3850kn sam onda dobio solidnu strojku {#}

16 godina
odjavljen
191x7 kaže...
alankish kaže...

Samsung 830, Intel 330. Eventualno OCZ vertex 4.

330 nema u Linksu, ali ima Vertex 4. Vidim da Intel iam 500/500 Mbp/s, dok je Vertex 500/200, okvirno govorim. Zašto eventualno Vertex, na što moram obratiti pažnju? U biti idem baciti oko u SSD škola, temu.

17 godina
odjavljen
Koji SSD?

Riknuo mi samsung spinpoint f3 terabajtni i morao sam hitno uzeti drugi terabajtni disk (dok se jamstvo ne realizira). Za iznos koji sam platio samsunga (585 kn) mogu uzeti nešto drugo u linksu pa sam se odlučio na SSD. Budući da nemam sata3 kontroler na ploči jel ima nešto na što moram obratiti pažnju? Mislio sam uzeti ovaj...

Freak Show Inc.

1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Friday kaže...

Riknuo mi samsung spinpoint f3 terabajtni i morao sam hitno uzeti drugi terabajtni disk (dok se jamstvo ne realizira). Za iznos koji sam platio samsunga (585 kn) mogu uzeti nešto drugo u linksu pa sam se odlučio na SSD. Budući da nemam sata3 kontroler na ploči jel ima nešto na što moram obratiti pažnju? Mislio sam uzeti ovaj...

Ja imam taj ocz, kupija sam ga u 3. misecu i platija san ga 300 kn više jbga...Ja sam zadovoljan, iako odi na forumu ima puno (neopravdano) negativnih komentara na njega. Razlika u odnosu na hdd je ogromna, windowsi se botaju za 10 sekundi a u battlefieldu sam već u mapi a još ni cigaru ne uspijem zapalit. Ne znam kako će brzine biti tebi s obzirom da nemaš sata3 ali virujem da će isto puuuno brže nego sa hdd-om. 

Zadar živi vječno!
17 godina
odjavljen
zeko73 kaže...
Friday kaže...

Ja imam taj ocz, kupija sam ga u 3. misecu i platija san ga 300 kn više jbga...Ja sam zadovoljan, iako odi na forumu ima puno (neopravdano) negativnih komentara na njega. Razlika u odnosu na hdd je ogromna, windowsi se botaju za 10 sekundi a u battlefieldu sam već u mapi a još ni cigaru ne uspijem zapalit. Ne znam kako će brzine biti tebi s obzirom da nemaš sata3 ali virujem da će isto puuuno brže nego sa hdd-om. 

U firmi sam bezveze stavio nekakav prastari 64 gigabajtni SSD i totalno sam se preporodio tako da mislim da bilo šta novije mora biti strava. Nije mi uopće ovaj nešto posebno zapeo za oko, bezveze sam se na njega odlučio ali evo kad ti kažeš da je OK, uzimam {#}

Freak Show Inc.
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Nemoj bas tako zurit s kupovinom.

Mora li biti Links i jel problem +100kn?

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
BlueMax kaže...

Mora biti Links jer sam tamo odnio neispravan disk i u zamjenu mogu nešto uzeti. A šta si imao na umu?

Freak Show Inc.
Poruka je uređivana zadnji put uto 30.10.2012 10:19 (Friday).
14 godina
neaktivan
Friday kaže...
BlueMax kaže...

Mora biti Links jer sam tamo odnio neispravan disk i u zamjenu mogu nešto uzeti. A šta si imao na umu?

bolji SSD i jeftiniji ducan zar nije ocito ;)

13 godina
neaktivan
Koji SSD?

koji SSD mi predlažete od oko 240GB-a, ali da je iz adm-a?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
BlueMax kaže...
Friday kaže...
BlueMax kaže...

bolji SSD i jeftiniji ducan zar nije ocito ;)

Freak Show Inc.
13 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
BlueMax kaže...

Ne žurim, LINKS mi je najbliže, Varaždin, a i imaju super podršku, za nedaj bože. Koja je razlika između Vertexa i Agilitya? I kako da vidim odnosno da budem siguran da imam SATA3 kontroler? Napominjem da je riječ o notebooku, HP Probook 4530s.

EDIT: A ti to odgovaraš Fridayu {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 30.10.2012 11:58 (alankish).
17 godina
odjavljen
alankish kaže...
BlueMax kaže...

Ne žurim, LINKS mi je najbliže, Varaždin, a i imaju super podršku, za nedaj bože. Koja je razlika između Vertexa i Agilitya? I kako da vidim odnosno da budem siguran da imam SATA3 kontroler? Napominjem da je riječ o notebooku, HP Probook 4530s.

LOL, i mene zanima razlika između vertexa i agility-ja... {#}

Freak Show Inc.
17 godina
protjeran
Koji SSD?

imam matičnu koja nažalost podržava samo SATA II, znači nema SATA III. Dali mi se isplati kupiti Vertexa 4 120 gb ?

Play Hrad Play Cool
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
The Black Iso kaže...

imam matičnu koja nažalost podržava samo SATA II, znači nema SATA III. Dali mi se isplati kupiti Vertexa 4 120 gb ?

U istoj sam situaciji (ja kupujem agility) i po testovima na tomshardware kažu da je razlika samo u sintetičkim testovima (sata2 vs sata3). U svakodnevnom radu nema apsolutno nikakve razlike i preporučju ljudima da kupe SSD unatoč nedostatku sata3 kontrolera...

Freak Show Inc.
15 godina
Friday kaže...
alankish kaže...
BlueMax kaže...

Vertex je sinkroni a to znaci da pri popunjavanju mu ne pada brzina a Agility je Sinkroni i pri popunjavanju diska brzina mu pada 

14 godina
neaktivan
Friday kaže...
alankish kaže...
BlueMax kaže...

Vertex i Agility (pricamo o cetvorkama?) se razlikuju u vrsti memorijskih cipova koji su ugradjeni u SSD. Vertex ima sinkroni (skuplji) a Agility asinkroni (jeftiniji) MLC. U praksi najveca razlika medju ovim cipovima odrazava se u padu performansi u odnosu na popunjenost SSD-a. SSD-ovi sa asinkronim cipovima vise gube na brzini kako je SSD popunjeniji.

Izmedju konkretno ova dva SSDa razliku specifikacija mozes vidjeti ovdje:

http://www.mindfactory.de/product_info.php/info/p797979_128GB-OCZ-Vertex-4-2-5Zoll--6-4cm--SATA-6Gb-s-MLC-synchron--VTX4-25SAT3-128G-.html

http://www.mindfactory.de/product_info.php/info/p800866_128GB-OCZ-Agility-4-2-5Zoll--6-4cm--SATA-6Gb-s-MLC-asynchron--AGT4-25SAT3-128G-.html

Osobno imam jako losih iskustava s OCZ-om i izbjegavam ih u sirokom luku.

17 godina
odjavljen
BlueMax kaže...

Vertex i Agility (pricamo o cetvorkama?) se razlikuju u vrsti memorijskih cipova koji su ugradjeni u SSD. Vertex ima sinkroni (skuplji) a Agility asinkroni (jeftiniji) MLC. U praksi najveca razlika medju ovim cipovima odrazava se u padu performansi u odnosu na popunjenost SSD-a. SSD-ovi sa asinkronim cipovima vise gube na brzini kako je SSD popunjeniji.

Izmedju konkretno ova dva SSDa razliku specifikacija mozes vidjeti ovdje:

http://www.mindfactory.de/product_info.php/info/p797979_128GB-OCZ-Vertex-4-2-5Zoll--6-4cm--SATA-6Gb-s-MLC-synchron--VTX4-25SAT3-128G-.html

http://www.mindfactory.de/product_info.php/info/p800866_128GB-OCZ-Agility-4-2-5Zoll--6-4cm--SATA-6Gb-s-MLC-asynchron--AGT4-25SAT3-128G-.html

Čekaj, pod "pad performansi" pričamo o kojim razmjerima? Jel nešto drastično, ili? A koja loša iskustva konkretno? Mislim, ima garu 3 godine, pa ono...

Freak Show Inc.
14 godina
neaktivan
Ivanjino96 kaže...
Friday kaže...
alankish kaže...

Vertex je sinkroni a to znaci da pri popunjavanju mu ne pada brzina a Agility je Sinkroni i pri popunjavanju diska brzina mu pada 

pogresno. pada mu brzina ali manje nego asinkronom.

14 godina
neaktivan
Friday kaže...

Čekaj, pod "pad performansi" pričamo o kojim razmjerima? Jel nešto drastično, ili? A koja loša iskustva konkretno? Mislim, ima garu 3 godine, pa ono...

Da, drastican pad kod asinkronog. Loša iskustva? Taman kad su izbacili poluupotrebljiv firmware, SSD je otisao u vjecna lovista (zajedno sa 2 dana bitnih podataka). Onda sam dobio zamjenski koji je crkao nakon 3 mjeseca da bi na kraju umjesto treceg SSD-a uzeo tipkovnicu. Nekome ko moze svako malo instalirati novi OS, gubiti vrijeme na reklamacije, nema skupih podataka i sl. OCZ i nije tako los izbor. Za mene od tada postoji Intel i Samsung.

17 godina
odjavljen
BlueMax kaže...
Friday kaže...

Da, drastican pad kod asinkronog. Loša iskustva? Taman kad su izbacili poluupotrebljiv firmware, SSD je otisao u vjecna lovista (zajedno sa 2 dana bitnih podataka). Onda sam dobio zamjenski koji je crkao nakon 3 mjeseca da bi na kraju umjesto treceg SSD-a uzeo tipkovnicu. Nekome ko moze svako malo instalirati novi OS, gubiti vrijeme na reklamacije, nema skupih podataka i sl. OCZ i nije tako los izbor. Za mene od tada postoji Intel i Samsung.

Vidim da je vertex tek nešto skuplji a ima značajno bolje preformanse (koje ja zapravo uslijed nedostatka sata3 kontrolera možda neću ni osjetiti). Ne znam, sve bitno ionako imam na nekoliko diskova paralelno iako me čudi da si imao baš tako drastičnih problema...

Freak Show Inc.
16 godina
odjavljen
BlueMax kaže...

Budem bacio oko u svakom slučaju na linkove koje si dao. Kako sam i rekao,  trebam pozdani disk, prvi puta dok sam bio u Linksu i došao se raspitati za SSD diskove, neki lik je već p o n-ti puta donosio Mushkina na reklamaciju, ima on neznam 36 mj garanciju, ali što ako se pokvari baš u trenutku dok nisam napravio backup? Inače bez obzira na HDD koji imam u laptopu, radim backup na vanjski HDD, a sve bitnije fajlove i source automatski stavljam u Dropbox, i svjestan sam da mi može i klasični disk otkazati, tako da bi svejedno išao na SSD. Kakava su loša iskustva sa OCZ-om?

16 godina
Koji SSD?

Da se ne ponavljam - ako kupujete SSD po prvi puta  - savjet je uzeti bilo koji za koji imate novaca - akcije, SATA II i sve jeftinije će biti OK, samo odaberite kapacitet...

www.rigburning.comule.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice