Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.211
|
čitano: 3.514.968
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Pozdrav!

Konfiguracija je pod Moj PC. Htio bih dodati SSD i DVD-Rom(stari se ne može spojiti na ploču, konektor nije kompatibilan)

Uzeo bi iz ADM-a, pa Vas molim za preporuke SSD 120GB i DVD-Rom.

Komp koristim za igranje.

Cijena oko 1000kn

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Moj PC  
1 0 hvala 1
13 godina
Koji SSD?

Zna li netko kako se kreće cijena Samsung SSD-a 830 serija, pada li često cijena, i koliko se može očekivati pojeftinjenje 128-gigabajtne verzije u idućih godinu dana?
Trenutno se cijena kreće oko 1250 kn sa 3,5'' bracketom i SATA data+power kablovima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Koji SSD?
peterstern9 kaže...

Zna li netko kako se kreće cijena Samsung SSD-a 830 serija, pada li često cijena, i koliko se može očekivati pojeftinjenje 128-gigabajtne verzije u idućih godinu dana?
Trenutno se cijena kreće oko 1250 kn sa 3,5'' bracketom i SATA data+power kablovima.

Koliko vidim cijena novog je 990 kn. Inače kada sam ga ja kupio (11/2011) bio je 1450 kn, što znači da je cijena jako pala. U godinu dana se može svašta dogoditi, ali izlaskom novih verzija cijene će definitivno padati.

17 godina
Koji SSD?

Pozdrav, koji ssd do 1000kn bi stavili u moju konfiguraciju? Hvala

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Icefox kaže...

Pozdrav, koji ssd do 1000kn bi stavili u moju konfiguraciju? Hvala

http://www.diskont24.com/product.php?productid=113963&cat=514&page=2

Kada bi pametni uvijek popuštali, svijetom bi vladale budale.
14 godina
peterstern9 kaže...

Imaš verziju bez bracketa i kablova, dakle samo ssd za ~950kn. Ja ga uzeo pred par tjedana i mogu samo riječi hvale reći o njemu. 

15 godina
Koji SSD?

Pozdrav, može preporuka nekog dobrog i pouzdanog, ali ne preskupog SSDa za laptop, da se malo ubrza rad sa AutoCAD, CATIA, OFFICE, PHOTOSHOP itd.?

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.9.2012 11:36 (Valentin17).

1 0 hvala 0
14 godina
Koji SSD?

Jedan tip za korisnike Samsung 830 ssd-ova. Ako ste pratili savjete za optimizaciju ssd-a sa raznih foruma, vjerovatno ste vidjeli da bi trebalo Disableat write caching. Za Samsung 830 nemojte to napravit! Kod mene je write speed sa normalnih ~300MB/s pao na samo ~70MB/s. Čim sam enableao write speed se odmah vratio u normalu.

Ostavite ovako Ostavite ovako
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.9.2012 12:02 (Soapy).

1 0 hvala 2
16 godina
Valentin17 kaže...

Pozdrav, može preporuka nekog dobrog i pouzdanog, ali ne preskupog SSDa za laptop, da se malo ubrza rad sa AutoCAD, CATIA, OFFICE, PHOTOSHOP itd.?

Cijena? Kapacitet?

Ja ću pogađati, pa ću reći Samsung 830 128 GB...;)

www.damagehigh.com // Don't fix what ain't broken!
15 godina
DamageHigh kaže...
Valentin17 kaže...

Cijena? Kapacitet?

Ja ću pogađati, pa ću reći Samsung 830 128 GB...;)

A da, cijena do 500-600kn, a kapacitet je dosta i 64GB, nije mi potrebno više, imam 3 externa diska za spremanje podataka.

EDIT: A da najbolji su Samsung 830 i OCZ Vertex 4, 64GB košta otprilike 600kn u Protisu, sada ne znam koliko mi se isplati uzimat vrh ponude SSDa za laptop.

Valentin
Poruka je uređivana zadnji put ned 9.9.2012 12:58 (Valentin17).
16 godina
Valentin17 kaže...

A da, cijena do 500-600kn, a kapacitet je dosta i 64GB, nije mi potrebno više, imam 3 externa diska za spremanje podataka.

A onda isti taj samo manji...:)

Samsung 830 64 GB.

Valentin17 kaže...
EDIT: A da najbolji su Samsung 830 i OCZ Vertex 4, 64GB košta otprilike 600kn u Protisu, sada ne znam koliko mi se isplati uzimat vrh ponude SSDa za laptop.

Vertex 4 je visok 9 mm. Uglavnom ne stane u laptope (kako koje, ali Samsung je sigurnije rješenje - 7 mm).

Valentin17 kaže...
sada ne znam koliko mi se isplati uzimat vrh ponude SSDa za laptop.

Ne isplati se uzimati išta ispod toga...;)

Poruka je uređivana zadnji put ned 9.9.2012 13:00 (DamageHigh).
14 godina
Koji SSD?

Uzmi u obzir da kod Samsung 830 što manji kapacitet, to je manja brzina zapisivanja. Brzina čitanja je ista.

64GB- write speed 160MB/s

128GB- write speed 320MB/s

256GB- write speed 400MB/s

512GB- write speed 400MB/s

2 0 hvala 2
14 godina
Koji SSD?

A zašto je ovom modelu npr: http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_319&products_id=10372 za sličnu cijenu toliko viša brzina write-a, a ipak svi preporučuju Samsung?

ŽELJKO BJELIĆ JE LOPOV || ŽELJKO BJELIĆ JE LOPOV |

0 0 hvala 0
14 godina
OriginalEXE kaže...

A zašto je ovom modelu npr: http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_29_319&products_id=10372 za sličnu cijenu toliko viša brzina write-a, a ipak svi preporučuju Samsung?

Oba ssd-a su odlični! Samsung sve dijelovi proizvodi sam, pa je samim time izuzetno pouzdan. Također samsungov ssd je jako tanak, tako da stane praktički svuda.

16 godina
Soapy kaže...

Uzmi u obzir da kod Samsung 830 što manji kapacitet, to je manja brzina zapisivanja. Brzina čitanja je ista.

64GB- write speed 160MB/s

128GB- write speed 320MB/s

256GB- write speed 400MB/s

512GB- write speed 400MB/s

Tako je kod svih SSD-ova, jer kod manjih kapaciteta neki kanali kontrolera ostaju nepopunjeni memorijskim čipovima.

OriginalEXE kaže...

Zato što se tu radi o SandForce-ovom kontroleru koji komprimira podatke prilikom zapisivanja, pa od tuda i veće brzine sekvencijalnog pisanja (naravno, radi se o best-case-scenariju - nekomprimirani podaci). Sekvencijalno čitanje/pisanje nije neko mjerilo performansi diska, jer se u praksi događa gotovo nikada. Ako želite kvalitetnu usporedbu performansi SSD-ova obratite pozornost na nasumično čitanje i pisanje te IOPS.

14 godina
neaktivan
OriginalEXE kaže...

Jer samsung ima bolji kontroler, toggle-nand itd.. I nije sve u brzini.

clock2much
16 godina
Valentin17 kaže...

Btw., sada kada sam vidio namjenu SSD-a, ja ne znam gdje ti misliš zagurati Office, AutoCAD, Photoshop i Winse na 64 GB.

Skupljaj još love i idi na 120 GB, jer ćeš požaliti što nisi uzeo veći.

16 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
Vertex 4 je visok 9 mm. Uglavnom ne stane u laptope (kako koje, ali Samsung je sigurnije rješenje - 7 mm).

NAJVEĆA GLUPOST KOJU SAM ČUO U ZADNJIH GODINU DANA! Standardna debljina 2.5" HDD-a za laptop je 9.5 mm.

16 godina
The Man kaže...
DamageHigh kaže...

NAJVEĆA GLUPOST KOJU SAM ČUO U ZADNJIH GODINU DANA! Standardna debljina 2.5" HDD-a za laptop je 9.5 mm.

Stari moj, ajde stavi 9 mm SSD u ultrabook. Čovjek nije naveo model laptopa. Samsung je sigurnije rješenje. To je činjenica. Isto tako bi ga i preporučio usprkos tome...

15 godina
protjeran

http://www.ditech.at/artikel/H2D01PE/Solid_State_Drive_SSD_25Zoll_SATA_6Gbs_PLEXTOR_M5S_Series_128_GB.html

To je najbolja kupnja trenutno, nema ga kod nas, ali rastura. Samsung je za njega paprikaš.

Bolji doskovi od toga su samo Intelovi, i možda Vertex4 - makar kontroleri nisu ni približno slični.

SSD sa 512MB DDR3 cache memorije na 1333MHz kicka ass.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
17 godina
Don Kihoty kaže...

http://www.ditech.at/artikel/H2D01PE/Solid_State_Drive_SSD_25Zoll_SATA_6Gbs_PLEXTOR_M5S_Series_128_GB.html

To je najbolja kupnja trenutno, nema ga kod nas, ali rastura. Samsung je za njega paprikaš.

Bolji doskovi od toga su samo Intelovi, i možda Vertex4 - makar kontroleri nisu ni približno slični.

Hmm, marvelov kontroler.. Samsung je pouzdan i tu nema dileme, nije formula, al je prokleto pouzdan...

Kaj jel bu to opće došlo kod nas?

15 godina
protjeran

Nikad, jer nemamo više uvoznika za Plextora još od doba pržilica.

Uvoznik je bio VeMil -> današnja UnusMedia, odnosno VeMil koji nije VeMil.

From all the things I lost, I miss my mind the most...
16 godina
neaktivan
DamageHigh kaže...
The Man kaže...
DamageHigh kaže...

Stari moj, ajde stavi 9 mm SSD u ultrabook. Čovjek nije naveo model laptopa. Samsung je sigurnije rješenje. To je činjenica. Isto tako bi ga i preporučio usprkos tome...

Ultrabook je toliko malo zastupljen kod domaćih korisnika, da je upravo smiješno to kako se ideš vaditi na njega.

P.S. Onaj tko ima ultrabook, gotovo sigurno je svjestan tog da treba tražiti nešto tanje/manje, jer se takvi modeli uglavnom kupuju ciljano, a ne po principu "daj mi onaj crveni s najgornje police".

16 godina
The Man kaže...

Ultrabook je toliko malo zastupljen kod domaćih korisnika, da je upravo smiješno to kako se ideš vaditi na njega.

P.S. Onaj tko ima ultrabook, gotovo sigurno je svjestan tog da treba tražiti nešto tanje/manje, jer se takvi modeli uglavnom kupuju ciljano, a ne po principu "daj mi onaj crveni s najgornje police".

Šta ti ovo shvaćaš kao nekakvo nadmetanje? Što se ja imam vaditi? Postoje prijenosna računala u koje ne stane klasični 9 mm SSD. Točka. Kraj priče.

Gotovo siguran nije isto što i siguran. Živo me zanima koliko je ljudi upoznato s time da SSD-ovi imaju 2 različita form factora.

Ohladi. Osim ako smatraš moj prijedlog lošim...

Don Kihoty kaže...

Nikad, jer nemamo više uvoznika za Plextora još od doba pržilica.

Uvoznik je bio VeMil -> današnja UnusMedia, odnosno VeMil koji nije VeMil.

SSD je brutalan. Prava šteta što ga neće biti kod nas.

Btw., zna netko što se dogodilo s Vemilom (Unusmediom)? Opet su propali? Oni su mi jedini uvozili Noiseblocker, pojma nemam gdje da ga nabavim sada...;(

14 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Ako ces gledati iz inozemstva onda je definitivno najbolja kupovina: 

http://www.mindfactory.de/product_info.php/info/p791469_128GB-Samsung-830-Series-2-5Zoll--6-4cm--SATA-6Gb-s--MLC-Toggle--MZ-7PC128B-WW-.html

ili

http://www.mindfactory.de/product_info.php/info/p792118_256GB-Samsung-830-Series-2-5Zoll--6-4cm--SATA-6Gb-s-MLC-Toggle--MZ-7PC256B-WW-.html

17 godina

Vertex4 je znaci bolji od Agility4?

A kakvi su Corsair Force 3?

I kingston HyperX?

14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Kingston je dobar.

0 0 hvala 1
17 godina

A Corsair?

Jel su oba takodjer sinkroni?

Ok, uspio sam naci za Corsair. Asinkroni je, znaci ne valja.

Poruka je uređivana zadnji put pon 10.9.2012 9:00 (Dachande).
14 godina
neaktivan
Dachande kaže...
Ok, uspio sam naci za Corsair. Asinkroni je, znaci ne valja.

To sto je asinkroni ne mora nuzno znaciti da ne valja! :)

S druge strane, od Corsaira, Force Series GT su ti sinkroni.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice