Koji SSD? izdvojena tema

poruka: 11.213
|
čitano: 3.529.670
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Re: Koji SSD?
Escudo kaže...
Kill Frenzy kaže...
Hacker-ri kaže...

moras bit ludak (ili nesto gore) da drzis igre na ssdu... to kao da stavis film na njega da se brze loada >p

A šta da držim? Zrak?

Šta će mi ssd ako će zjapit prazan

Pa onda je i tebi jasno da ti netreba...

Neznam kome bi trebalo biti jasno da "mi" ne treba...

ali drzati igre radi brzeg loadanja i koristiti SSD kao storage je ludost...

ja ipak radim jedan drugi posao, a u firmi cak razmisljaju i o onom PCI SSDu...

potpis :D
17 godina
Koji SSD?

Ima li Intel X25-M SSDNow M Series G2 80GB podršku za TRIM? Negdje sam pročitao da se planira izdati firmware i to je to...

Inače, kakva su vaša mišljenja o tom ssd-u?

I'll f*ck you till' you love me! - Mike Tyson
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pero Dinamit kaže...

Ima li Intel X25-M SSDNow M Series G2 80GB podršku za TRIM? Negdje sam pročitao da se planira izdati firmware i to je to...

Ima. Moj disk je veci mao firmware sa podrskom za TRIM, a ove starije verzije upgrade-as kroz par minuta (boot CD. Next yes yes next ok i gotovo :)))).

EDIT: Nisam stigao malo opsirnije pisati, ali sada mogu. Dakle, kao sto je dole Hacker rekao - zadovoljan sam. Imam nekakvih 50GB zauzetosti (s tim da imam i par igara od steama na njemu). Disk je brz sto je pogotovo izrazeno prilikom rada sa malim datotekama, degradaciju u performansama nisam osjetio. Sekvencijalno citanje i pisanje nisu toliko cesti na sistemskoj particiji, vec random access i R/W malih datoteka gdje je ovaj disk konkurentan, ako ne i superioran novim diskovima sa SF kontrolerom. Jedino sto bih ja napravio da sam na tvom mjestu - uzeo bih 120 ili jos bolje 160GB verijziju ako ti financije dopustaju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.3.2011 7:30 (tnakir).
17 godina
neaktivan
Koji SSD?
tnakir kaže...
Pero Dinamit kaže...

Ima. 

ODLICAN ! vec skoro 6 mj sluzi svrsi...

Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Koji SSD?

Ma biti će mi dosta 80 giga, imam laptop već 5 godina sa 40giga diskom tako da će mi ovo biti i previše {#}

Imam već jedan hard koji ću ubaciti u komp i na njega ću bacati filmove, dokumente i ostalo. SSD bi mi služio kao sistemski disk, za osnovne programe i par igara.

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
Pero Dinamit kaže...

Ma biti će mi dosta 80 giga, imam laptop već 5 godina sa 40giga diskom tako da će mi ovo biti i previše {#}

Imam već jedan hard koji ću ubaciti u komp i na njega ću bacati filmove, dokumente i ostalo. SSD bi mi služio kao sistemski disk, za osnovne programe i par igara.

Svakako preporucam.

17 godina
neaktivan
Koji SSD?

Ako možeš dati 80 kuna više ja ti preporučam Vertex 2 90GB. Po performansama je bolji od Intela.

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.3.2011 9:15 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 0
17 godina
Koji SSD?

Baš sam gledao u novom Bugu test i nije mi baš nešto brži... čak je bio sporiji kod sekvencijalnog pisanja/čitanja ako se ne varam...

Ili je to samo kod njih tako ispalo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pero Dinamit kaže...

Baš sam gledao u novom Bugu test i nije mi baš nešto brži... čak je bio sporiji kod sekvencijalnog pisanja/čitanja ako se ne varam...

Ili je to samo kod njih tako ispalo?

Zaboravi sekvencijanlo pisanje/citanje kod sistemskog diska. Ono se ne dogadja skoro nikad. Bitan ti je random access i pisanje/citanje malih fajlova.

17 godina
Koji SSD?

A vidim da su podjednaki i G2 i Vertex2 što se tiče performansi 4K pisanja/čitanja i ostaloga. Hoće li uskoro kod nas doći Vertex3?

Sad ne znam koji da uzmem... A mislim da koji god da uzmem da neću pogriješiti... Ili hoću? {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Koji SSD?

10gb vise za 80kn vise, ako ne zbog performansi isplativ je zbog prostora

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji SSD?

Ma nije mi bitan toliko prostor sada... 10gb vamo tamo... Ali ako je G2 brži recimo u svakodnevom radu (rad sa malim fileovima, učitavanje programa, igara, kopiranje rar datoteka i slično - lupam bzvz) za 50MB/s od Vertex2, onda mi je naravno bitnija brzina od prostora.

Kao što sam rekao, sada imam 40GB na laptopu (uz eksterni hard) tako da bi mi ovih 80/90GB bilo i previše, treba se na to naviknuti hehe!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koji SSD?

Malo pogledaj ovaj test.

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''
Poruka je uređivana zadnji put uto 22.3.2011 11:27 (Razer_Copperhead).

0 0 hvala 1
17 godina
Pero Dinamit kaže...

Ma nije mi bitan toliko prostor sada... 10gb vamo tamo... Ali ako je G2 brži recimo u svakodnevom radu (rad sa malim fileovima, učitavanje programa, igara, kopiranje rar datoteka i slično - lupam bzvz) za 50MB/s od Vertex2, onda mi je naravno bitnija brzina od prostora.

Kao što sam rekao, sada imam 40GB na laptopu (uz eksterni hard) tako da bi mi ovih 80/90GB bilo i previše, treba se na to naviknuti hehe!

imas novi bug?

17 godina
Koji SSD?

Imam,da. U WC-u je kao obavezno štivo {#}

Zato se i dvoumim, tamo po rezultatima iz tablice su mi dosta slični. G2 dere u onom random acc i još nečemu, ostalo je isto. (Govorim po sjećanju, na poslu sam trenutno ;)).

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
Pero Dinamit kaže...

Imam,da. U WC-u je kao obavezno štivo {#}

Zato se i dvoumim, tamo po rezultatima iz tablice su mi dosta slični. G2 dere u onom random acc i još nečemu, ostalo je isto. (Govorim po sjećanju, na poslu sam trenutno ;)).

Random i jest bitan.

14 godina
neaktivan
Koji SSD?

Molio bi pomoć odnosno savjet . Planiro samkupit  2x Crosair F60 i stavit ih u RAID0.

Pošto je već nova serija pred vratima Crosair Performance 3 CSSD-P364GB2 (ne samo ova nego svih proizvođača SSD-ova) koja se već vani prodaje neznam šta da radim.........., testovi koji imaju trenutno ukazuju da nova generacija dobro radi na novim čipsertima sandy bridge koji vjerovatno imaju novije kontrolere i zato novi ssd-ovi rade bolje na njima.

Pošto je moja konfa iz potpisa ima 3 sata kontrolera od čega je jedan SATA 3 Marvell MV-9128 svi podržavaju sve opcije raid-a , ali je problem što svaki je priča za sebe sa različitim SSD - ovima.

Drugi je JMICRO JMB362

Treći je intel ICH10 R koji radi odlično sa F60 u RAID0 brzina čitanja pisanja je oko  540 / 510

Cijena nove serije P3 64GB će bit ista kao dosadašnje F60 .

Dali se isplati čekat novu generaciju ili uzet sada SSD pošto imam ploču sa intelovim SATA 2 kontrolerom ?

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.3.2011 20:28 (amaano).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Koji SSD?

ako nije tajna, za sta mislis koristit SSD?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji SSD?

Također sam čitao da nije baš preporučljivo stavljati ssd diskove u RAID, da onda ne radi TRIM. Kako se onda to rješava ako nema TRIMa? Ostavlja se stalno nešto slobodnog prostora na diskovima ili? Tako sam nešto čitao...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji SSD?

E to neznam kako radi... Ali za TRIM svakako moras imat nesto slobodnog mjesta.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Također sam čitao da nije baš preporučljivo stavljati ssd diskove u RAID, da onda ne radi TRIM. Kako se onda to rješava ako nema TRIMa? Ostavlja se stalno nešto slobodnog prostora na diskovima ili? Tako sam nešto čitao...

Meni su u RAID 0 i TRIM mi radi.

Prodajem MBO, CPU, RAM i hladnjak. http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-oprema/prodaja-mbo-ram-cpu-hladnjak/93106.aspx?page=0&jumpto=1791414&sort=asc&am
17 godina
Koji SSD?

Evo našao na netu da je Intel izdao drivere za TRIM u RAID poljima (u RAID5 ne radi za sada), tako da radi. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji SSD?

Kako je stanje sa particijama na ssd-u? Isplati li ih se praviti ili ostaviti kao "jedan" disk?

edit:

vidim da imaju 2 verzije intel g2 ssd-a. Koja je razlika?

INTEL® X25-M SSD 80GB G2 34NM 7MM MLC SATA, R-W: 250-70 MB-S

i

INTEL X25-M SOLID STATE DRIVE 2.5 SERIAL ATA II-300 80 GB MLC

Pod šiframa artikala, oba su g2 mislim po zadnjim slovima/brojevima.

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2011 13:29 (Pero Dinamit).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Pero Dinamit kaže...

Kako je stanje sa particijama na ssd-u? Isplati li ih se praviti ili ostaviti kao "jedan" disk?

edit:

vidim da imaju 2 verzije intel g2 ssd-a. Koja je razlika?

INTEL® X25-M SSD 80GB G2 34NM 7MM MLC SATA, R-W: 250-70 MB-S

i

INTEL X25-M SOLID STATE DRIVE 2.5 SERIAL ATA II-300 80 GB MLC

Pod šiframa artikala, oba su g2 mislim po zadnjim slovima/brojevima.

Nema sanse da ti X-25 G2 80GB pichi 300MBps (max je oko 240).

17 godina
Koji SSD?

Ne kužim, gdje piše 300MBps? Ovo 300 se odnosi na SATAII-300 mislim.

Možeš li mi odgovoriti na ova druga pitanja, zanima me koja je razlika između ova 2 diska. Poslali su mi specifikacije iz magazinRS-a, i oba su ista po onome što sam vidio. Možda je jedan retail, a drugi nije?

I ovo sa particijama...

Tnx!

Poruka je uređivana zadnji put čet 31.3.2011 14:24 (Pero Dinamit).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Koji SSD?

Hoće li kod nas uskoro doći Intel G3?

I neka mi netko odg na gornje pitanje ako zna, tnx!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Koji SSD?

Da li valja šta ovaj SSD 64.0 GB CRUCIAL N215, PCI-E x1, CT64SSDN125P05, MLC, maks. do 40/15 MB/s

0 0 hvala 0
17 godina
loko_1 kaže...

Da li valja šta ovaj SSD 64.0 GB CRUCIAL N215, PCI-E x1, CT64SSDN125P05, MLC, maks. do 40/15 MB/s

ne

16 godina
neaktivan
loko_1 kaže...

nades mehanicki disk koji je duplo brzi..

17 godina
Escudo kaže...
loko_1 kaže...

nades mehanicki disk koji je duplo brzi..

ako ne i troduplo.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice