Kako napravit da externi hard bude bootabilan?

poruka: 6
|
čitano: 5.962
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

poz svima. naime dobio sam iz vedrog neba western digital externi hard od 500 gb,neznam ni sam,doso je na kucnu adresu sam tak ko nagrada za bog zna kaj. i sad me interesira dall bi se na njega mogla stavit win 7-mica i da ga napravim bootabilnim i kak se to radi :)) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

bolje ti je ostavi taj hdd za skladiste. ovako ces samo naici na masu problema. za pocetak trebas imati opciju u biosu boota peko usb-a.

pa onda da usb bude first boot uredjaj. bolje klizi linux sa takvim idejama.

ako zelis isprobati sedmicu, zasto ne stavis virtualnu mashinu. to ti je jako zgodno. instaliraj virtual box,kao i svaki drugi programcic.

zatim kad njega pokrenes,ubacis dvd sedmice i instalira se virtualna sedmica. zatim u njoj drljas do mile volje, bez ikakvog uticaja na pravi sistem.

http://www.virtualbox.org/wiki/Downloads

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.2.2011 3:26 (torrente).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Kako napravit da externi hard bude bootabilan?

hhmm,u slucaju da ja bi htio to napravit bootabilno to znaci da bi moro brisat sve osim sedmice sa externog a na njemu mi je sve zivo :S

15 godina
neaktivan
Kiky877 kaže...

poz svima. naime dobio sam iz vedrog neba western digital externi hard od 500 gb,neznam ni sam,doso je na kucnu adresu sam tak ko nagrada za bog zna kaj. i sad me interesira dall bi se na njega mogla stavit win 7-mica i da ga napravim bootabilnim i kak se to radi :)) 

Pogledaj ovdje 

15 godina
neaktivan

ja sam radio iste stvari sa svojim eksternim hardom, u bt3 boot fileovima, ima jedan exe koji ti napravi da ti je hard bootabilan, pa mi sad taj vanjski hard očitava kao da je unutrašnji i bez problema stavio xp na njega

edit: napravio sam bez ikakvog brisanja podataka sa njega, cijeli postupak traje pola sekunde..

viva la rakija.....
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.2.2011 10:54 (munjovoz).
14 godina
neaktivan

ja nebi htio na njega instalirat,nego sa njega na komp onda. brijo sam sve podatke drzat na externom pa tako i windowse jer je instalacija puno brza nego sa cda

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.2.2011 13:46 (Kiky877).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice