Kako napajati SATA disk?

poruka: 5
|
čitano: 3.487
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Kako napajati SATA disk?
pitanje

Imam SATA disk i racunalo s eSATA prikljuckom.

( Racunalo ima vec jedan tvrdi disk u sebi, naravno, ovo je drugi "backup" disk )

Htio bih disk drzati odvojeno od samog racunala...

Posto postoje SATA-to-eSATA kablovi, tu nema problema, jedino se pitam kako napajati disk, posto nemam pristup racunalnom napajanju koje je UNUTAR kucista....

Da li postoji rjesenje, ili cu morati kupiti eksterno kuciste za disk?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kako napajati SATA disk?

Ja sam sa svojom maticnom dobio bracket koji na sebi ima dva esata prikljucka i molex konektor za napajanje.Vjerujem da bi tebi bas to trebalo.Nesto je slican ovome samo izmedju ima jos molex konektor za napajanje:

http://www.links.hr/index.php?naziv=Bracket+SHARKOON+eSata++2+port&option=artikl&id_kategorija=0532&id_artikl=053.200.052

Gigabyte EP35-DS3,C2D E8500,Sapphire HD4850 dual slot fansink,Corsair XMS2 (2x1gb) 800mhz,Corsair TX650w,Thermaltake Soprano

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kako napajati SATA disk?
prihvaćeno rješenje

Eksterna kucista sa SATA diskove su jeftina.Kupi takvo sa napajanjem i eSATA konektorom

Definitivno ne zelis disk koji crpi struju iz eSATA ili USB konektora,osim ako nije 2,5 ''....cak ni tada

"Anyone who cannot cope with mathematics is not fully human. At best he is a tolerable subhuman who has learned to wear shoes, bathe, and not make messes in the house."
17 godina
autorov komentar

Kupio sam jedan Icy Box model koji ima napajanje i eSATA.... prezavodoljan sam - brzina prebacivanja s internog diska na vanjski doseze 80MB/s, pa napravim backup cijele C particije za par minuta Cool

17 godina
neaktivan
Šime kaže...

Kupio sam jedan Icy Box model koji ima napajanje i eSATA.... prezavodoljan sam - brzina prebacivanja s internog diska na vanjski doseze 80MB/s, pa napravim backup cijele C particije za par minuta Cool

Sad kad si napravio backup cijele particije isprobaj i besplatan Microsoftov alat za backup...koji to nije :)
Imeno radi se o vrlo lepom alatu koji sluzi svrsi,podrzava sve tipove izrade sigurnosnih kopija.
Zove se SyncToy v2.0  i besplatan je
Ova verzija je pametna i sama pronalazi disk koji je promenio slovo particije.
Na primer slovo E: je zauzeo USB stick a prije toga na tom slovu je bio ekst. disk. Stara verzija (1.4) nije umela ovo
Iskrena preporuka.
Okacio sam slike da vidite neke od opcija,pri prvoj sinhronizaciji treba mu malo vise vremena da skuzi sta se sve treba kopirati i brisati ali nakon toga sve ide sasvim lepo.Ja vako sinhroniziram 2 diska i 1 USB stick. 
(Svakako ne zaboravi da odcheckiras da ne sinhronizira Recycle Bin i System Volume Information foldere) 
SToy1 SToy1
SToy2 SToy2
Q: What's tiny and yellow and very, very, dangerous? A: A canary with the super-user password.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice