Jeftiniji mali SSD za laptop?

poruka: 11
|
čitano: 6.998
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Jeftiniji SSD za laptop?

HDD na laptopu (HP 6830s) mi otkazuje (C: mogu pristupiti normalno ali na D: particiji disk dobro da se ne razleti koliko struže), a budući da sam nedavno kupio WD-ov vanjski HDD od 1TB, razmišljao sam o ugradnji manjeg SSD-a (do nekih 40GB) kojeg bih koristio za Windowse i eventualno neku igru ili Ubuntu dual boot, a vanjski HDD bi bio za podatke.

Pa ako nešto takvo postoji, a da ne košta 1000 kuna - jer onda ću si za te novce kupiti barem 500GB HDD - bilo bi super da mi netko pokaže gdje.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.11.2011 18:19 (blagus).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Jeftiniji SSD za laptop?

pogledaj na nabavi cjenu samsungovog novog ssd-a 830 sa sata3 prikljuckom, kapacitetom od 128 gb i vrlo pristupacnom cjenom od 1k kn, prosla generacija je bila jako pouzdana tako da se nebi trebali brinut previse niti za ovu

evo i linka:http://www.nabava.net/trazilica.php?tp=0&q=samsung+830

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.10.2011 11:11 (tomislav91).
15 godina

To mo je malo preskupo... da ponovim, dosta mi je i 40GB jer imam 1TB vanjski...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Re: Jeftiniji mali SSD za laptop?
Dobar izbor ali sacekaj da dode 830 64 gb pa da vidis cijenu posto je 128gb bila 1000kn pa naglo skocila mozda ovaj bude za cca 600
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
15 godina
CroVandal kaže...
Dobar izbor ali sacekaj da dode 830 64 gb pa da vidis cijenu posto je 128gb bila 1000kn pa naglo skocila mozda ovaj bude za cca 600

Hvala ti! Stvarno, vidim 830 od 64GB ali vani, našao za 130 dolara... jel to dolazi u neko skorije vrijeme k nama ili da naručujem izvana?

15 godina

Neznam ali mislim da bi trebao skoro izaci to jest vec je vani ali nije dostupno kod nas ako znas nekoga tko je narucuje robu od Msan-a neka pogleda u katalog tamo pise nabavna cijena,dostupnost i ostalo! Mene je slag strefil kad sam vidio na nabavi 128gb za 1000kn ali nisam imao love da uzmem nakon tjedan dana skocila na 1500kn neki decki sa pcekspert foruma su uboli po nizoj cijeni i kazu da sve radi savrseno!

15 godina

OK, definitivno ga kupujem ili preko eBaya ili kad dođe k nama... samo jedna sitnica, taj disk je SATA III a moj laptop je SATA 2.6, jel postoji neki jumper za prebacivanje u SATA 2 način rada ili..?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
blagus kaže...

OK, definitivno ga kupujem ili preko eBaya ili kad dođe k nama... samo jedna sitnica, taj disk je SATA III a moj laptop je SATA 2.6, jel postoji neki jumper za prebacivanje u SATA 2 način rada ili..?

evo ti sata II SSD diska

14 godina

A da uzmes ovaj?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

nemoras nista prebacivat isti prikljucak a jumpera nema! jedino ces dobiti koliko sata 2 moze propustiti rezultate ostalo je plug & play.Dobro je sto je disk 64gb pa ti ostane 60gb nakon formatiranja dok kod ostalih koji su 60gb ostane 56gb a kod vertex 2(2xnm) 51gb

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.11.2011 20:30 (CroVandal).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice