Jedan hard na dva računala

poruka: 8
|
čitano: 1.139
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Imam Samsung F3 1TB koji koristim za storage. Kako bi ga mogao u isto vrijeme imati spojenoga na laptopu i stolnom računalu?

Hvala unaprijed. 

0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
RE: Jedan hard na dva računala
FK25 kaže...

Imam Samsung F3 1TB koji koristim za storage. Kako bi ga mogao u isto vrijeme imati spojenoga na laptopu i stolnom računalu?

Hvala unaprijed.

Ukoliko su na istoj lokalnoj mreži uključi file sharing. Neke postavke ovise o verziji Windowsa, pa ili malo potraži po forumu/netu ili pitaj za konkretni slučaj.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
16 godina
neaktivan

da možeš samo preko mreže dijelit podatke..

http://gtabalkan.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
FK25 kaže...

Hvala unaprijed. 

Samo preko mreže. Odnosno, može i kompliciranije, dizanjem kompleksnijih i skupih cluster servisa.

16 godina
neaktivan
Old Iggy kaže...
FK25 kaže...

Hvala unaprijed. 

može i kompliciranije, dizanjem kompleksnijih i skupih cluster servisa.

što je u ovome slućaju nepotrevno

http://gtabalkan.com
15 godina
neaktivan

Imaš nešto što se zove softverski iSCSI SAN Target. Digneš ga na računalu gdje ti je ugrađen disk i onda se preko MS iSCSI Initiatora spajaš na njega s više kompova u mreži. StarWind iSCSI Target je jedan primjer takvog softvera, ali imaš ih još, progooglaj malo...

BTW, možda ta priča malo nadilazi ono što ti treba (jer ti je obični filesharing vjerojatno sasvim dovoljan), ali pišem ovo zbog drugih ljudi koji možda jednom nalete na ovu temu pa ispadne da je ovo baš ono što im treba. Namigiva

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.9.2010 11:28 (vlad0).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Jako zanimljvia tema, a pošto nemam vremena proučiti linkove dali se mogu i OS-i ovako dizati s istog HDD-a za više računala neovisno, npr. XP za lapotop, a 7 za stolni PC i u isto vrijeme?

hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Asta kaže...

Jako zanimljvia tema, a pošto nemam vremena proučiti linkove dali se mogu i OS-i ovako dizati s istog HDD-a za više računala neovisno, npr. XP za lapotop, a 7 za stolni PC i u isto vrijeme?

hvala

Može. Moraš imati i DHCP server koji će klijentu šibnuti PXE ili bootp parametre. Onda se klijent prilikom bootanja može zakačiti na iSCSI i pokrenuti network boot. Naravno, prije toga moraš kompletno složiti iSCSI s podrškom za network boot + posložiti sve OS image na Targetu. Naravno, cijeli proces ide preko MAC adresa (tako da se zna koji image će završiti na kojem klijentu).

Ali slagati tako nešto doma (kućni korisnici)... Stvarno nema baš nikakvog smisla.

Retry. Reboot. Reinstall. Reformat.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice