Jedan hard disk se gasi

poruka: 3
|
čitano: 2.241
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Jedan hard disk kao da se gasi

Imam Vistu Ultimate 64bit. Instalirana su mi 2 SATA harda u stroj (nema RAIDa).

Sistemski disk (250GB) mi radi normalno, ali čujem svakih 10tak-15tak minuta (ako ništa ne radim po drugom disku) kako se taj drugi uspori i kao da stane, pa čim otvorim neke foldere ili pokrenem nešto sa drugog harda (500GB), onda se opet kao 'zafura' i počne raditi (čujno). Zanima me jel netko zna ima li to veze sa nekim power settings-ima u Visti ili je to normalan 'modus operandi' SATA diskova da se disk koji nije sistemski nakon nekog vremena idle rada uspori/zaustavi dok se ne ukaže potreba za ponovnim 'paljenjem'?

(iskreno to ranije baš i nisam primjetio, a taj drugi disk od 500GB je star svega nekoliko mjeseci i bilo bi šteta da se pokvari - da ne spominjem koliko imam podataka na njemu Belji se)

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Jedan hard disk kao da se gasi

Pa u postavkama poštelaš nakon koliko vremena da se dik ugasi. To je sasvim normalno, pod naponom je ali ne vrti se bez veze.

Evo screen:

[IMG]http://www.suvenirshop.com/slike/New_1.jpg[/IMG]

Poruka je uređivana zadnji put sub 15.3.2008 13:46 (Vuce).
17 godina
neaktivan
RE: Jedan hard disk kao da se gasi

Da, thanks.. nadam se da je to to Namigiva

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice