Instalacija windowsa na SSHD zaključana tema

poruka: 9
|
čitano: 6.017
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Instalacija windowsa na SSHD

Pozdrav bugovci,

kupio sam prijenosnik sa hibridnim diskom, ima 1TB "normalnog" kapaciteta + 8GB SSD. Zanima me kako instalirati windows osmicu s usb-a? Laptop je lenovo g510, znam da bih vjerojatno trebao u biosu prvo podesiti da se boota s usb-a, tako sam davno win7 instalirao, zanima me je li isti postupak i hoće li w8 instalacija sshd prepoznati prikazati kao 2 particije, ova "normalna" i manja ssd na koju bi stavio windowse?

zahvaljujem {#}

1 1 hvala 0
15 godina
Re: Instalacija windowsa na SSHD

samo instaliraj windowse normalno gore, prije si napravi particije kako ti paše, ti niti ne vidiš tih 8gb ssd

imam isti taj laptop, pa ti govorim iz prve ruke ja sam si napravio sistemsku od 100gb i ostalo po 450gb, znači 3 particije

doma imam i komp s ssd diskom od 128gb, i iznenadio sam se koliko brži boot i reboot ima laptop, još uvjek ne mogu vjerovati, od pritiska gumba za paljenje do desktopa nit 8 sekundi, spreman za rad ukupno za 10sekundi, naravno nemam nikakvih gluposti gore samo os i program traktor jer mi služi za sviranje uređaj

pozz

13 godina
neaktivan
Zoki B kaže...

samo instaliraj windowse normalno gore, prije si napravi particije kako ti paše, ti niti ne vidiš tih 8gb ssd

imam isti taj laptop, pa ti govorim iz prve ruke ja sam si napravio sistemsku od 100gb i ostalo po 450gb, znači 3 particije

doma imam i komp s ssd diskom od 128gb, i iznenadio sam se koliko brži boot i reboot ima laptop, još uvjek ne mogu vjerovati, od pritiska gumba za paljenje do desktopa nit 8 sekundi, spreman za rad ukupno za 10sekundi, naravno nemam nikakvih gluposti gore samo os i program traktor jer mi služi za sviranje uređaj

pozz

Hvala ti na odgovoru, je li isti princip i kod instalacije win 7?

15 godina

da, samo u biosu moraš promjeniti, ako instaliraš win7 onda moraš staviti other os u uefi postavkama, ako je 8ca onda staviš win8 64bit

13 godina
neaktivan

Znači ako je osmica, samo bootam s usb-a i instaliram, bez prčkanja po biosu?

15 godina

yep

13 godina
neaktivan
Zoki B kaže...

yep

Instalirano i radi kao avion. {#}

12 godina
neaktivan
Instalacija windowsa na SSHD

do sad nisam imao nikakvog iskustva sa sshd-om, pa me zanima hoće li mu dual boot predstavljat problem?

p.s. može li mi netko od vas dvojice reći iskustva s dotičnim laptopom? može i pm...

0 0 hvala 0
14 godina
Narfxy kaže...
zanima me je li isti postupak i hoće li w8 instalacija sshd prepoznati prikazati kao 2 particije, ova "normalna" i manja ssd na koju bi stavio windowse?

http://www.bug.hr/forum/topic/windows/instalacija-windows-8-operativnog-sustava/160877.aspx

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice