Hot swap sata diskova?

poruka: 3
|
čitano: 1.068
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Hot swap sata diskova

Dakle interensira me jedna stvar. Naletio sam u uefi-u maticne opciju za omoguciti "hot plug" na bilo kojem od internih sata portova. I razmisljam, okej, podrzava mi ploca hot plug na sata  ali opet, ako ga pokusam ukljucit u napajanje dok pc radi to bi moglo bit opasno. I neda meni vrag mira. Uzmem staroga seagatea 500 (sve dok PC radi) ustekam ga prvo u sata port na maticnoj (onaj kojem sam omogucio hot plug) zatim uzmem kabel od napajanja. Corsair ax850, znaci kabel sa par sata naponskih na sebi i 6 pinskim konektorom za napajanje. Spojim taj kabel u disk i onda ga ukljucim u 6 pinski izlaz na napajanju. Nakon koje sekund disk se zavrti a windowsi ga registriraju kao da sam externi ukljucio. Cak sam mogao koristiti safely remove kasnije...

Dakle ovo radi i vise nego dobro i izuzetno mi je korisno. Jer se sto se backup diskova tice ne moram igrat s eksternim kucistima. Ono što me zanima je da li je ovo zdravo za napajanje?

Mislim radi sve bez problema sli da li bi mu moglo nanijeti štetu s vremenom? 

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.2.2014 9:45 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Hot swap sata diskova
athlon64 kaže...

Dakle ovo radi i vise nego dobro i izuzetno mi je korisno. Jer se sto se backup diskova tice ne moram igrat s eksternim kucistima. Ono što me zanima je da li je ovo zdravo za napajanje?

Ako se brineš samo zbog napajanja, ne sekiraj se. Koristim hot-plug mogućnost zadnjih 2 godine bez ikakvih posljedica.

Samo ne diraj hard nakon iskapčanja još par sekundi (kad ga iskopčaš treba mu neko vrijeme da se ploče prestanu vrtiti).

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
15 godina
Re: Hot swap sata diskova
Zura kaže...
athlon64 kaže...

Ako se brineš samo zbog napajanja, ne sekiraj se. Koristim hot-plug mogućnost zadnjih 2 godine bez ikakvih posljedica.

Samo ne diraj hard nakon iskapčanja još par sekundi (kad ga iskopčaš treba mu neko vrijeme da se ploče prestanu vrtiti).

Uvjek ga ja pustim da se zaustavi kad ga iskljucim ne brini :D

Zanimalo me samo za napajanje to, super :)

Nikad te necemo zaboraviti. RIP EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice