HDD,radi,a neradi!!!

poruka: 8
|
čitano: 2.342
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
HDD,pomoć!!!

Ovako,imam tvrdi disk 'HDD Seagate ST3500320AS,500 GB 32MB,S-ATA300,NCQ-II,7200.11' star 6 mjeseci,neki dan sam ugasio PC i kad sam ga ponovno upalio na monitoru je pisala poruka kao da nema tvrdog diska,prepoznao je samo pržilicu.Ponovio sam par puta da upalim i isto,neprepoznaje niti diže windows.Zatim sam ga izvadio iz PC-a i stavio u eksterno kučište pa probao na drugi PC spojiti preko usb-a i isto ništa.Izbaci poruku da je usb spojen ali nepokreče tvrdi disk,ne čita ga.

Neznam šta se je desilo,a ČUJE se da radi kad se stavi ruka ili uho na njega ali nema kontakta između njega i PC-a.

Šta to znači i šta da radim?Na njemu su mi važne stvari a nemogu do njih!

POMOĆ!Plač

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: HDD,pomoć!!!

pa jel ima garanciju? ak ima, odi u servis da ti daju novi, i nek ti pokušaju spasit podatke

Mrog
15 godina

Imam garanciju 3 godine vrijedi.Misliš da bi htjeli spasiti podatke?Morat ću ih pitati,jer,nisam baš u nadi da bi pomogli,jer znaš kako to ide,dođi,daj stari,dobiješ drugi,i doviđenja,a podatci su mi najvažniji.

17 godina

Ta serija diskova imala je problema s firmware-om. Tvoj disk očito nema SD1A firmware i sada više ne možeš do njega. Barem ne na jednostavan način.

Pogledaj na: Seagate

Puno je napisano o tome, čak i na ovom forumu.

15 godina

Koja glupost!Neznam šta je to,ali šta da radim?Da li se može riješti problem?

15 godina
HDD,radi,a neradi!!!

Evo zvanično,riješio sam HDD,radi ko urica!Hvala svima na pomoći!

{#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HDD,radi,a neradi!!!

Pa napiši kako si riješio problem, da ostali znaju.

Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
HDD,radi,a neradi!!!

Ehhh ljudi....traži da mu se pomogne..onda kad mu se pomogne samo odleprša...a niti ne napiše kako je to riješio..:)

blacky
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.7.2011 22:00 (blackchoco).

4 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice