Hdd se zaključao sam od sebe ???'

poruka: 32
|
čitano: 12.700
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Problem je ovakav,HDD 1TB (wd gren) se zaključao i nemo ništa sa njim.Na tom disku je bio instaliran ubuntu.

Kad ubacim ubintu live cd nemogu nikako formatirat taj disk.

Imali neko riešenje za ovaj moj problem ?

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Jesi probao stisnuti Unlock na lijevoj strani?

Stručnjak za paranormalne pojave
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Re: Hdd se zaključao sam od sebe ???'
Unix kaže...

Jesi probao stisnuti Unlock na lijevoj strani?

Jesam,traži password.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.8.2012 18:28 (hakixx).
16 godina
protjeran

Intel Rapid storage WIN!

Šta si radio neposredno prije nego što se to dogodilo?

Šta si stisnuo/upisao?

From all the things I lost, I miss my mind the most...
15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Intel Rapid storage WIN!

Šta si radio neposredno prije nego što se to dogodilo?

Šta si stisnuo/upisao?

Pravio sam particiju na tom disku,zatim je sve zablokalo.

edit: Rapid storage -imam instaliran od prije

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.8.2012 19:36 (hakixx).
18 godina

Nemoguće da je samo to.
Uglavnom, pogledaj ovaj program, pa vidi hoće li pomoći... http://www.hddunlock.com/download/ ali koliko sam vidio, on briše sadržaj diska nakon otključavanja. Ima još jedan, http://hdd-tools.com/products/rrs/, navodno ne briše sadržaj diska. Nekako se nejasno sjećam da hirenov boot cd ima neke alate za otključavanje diskova, pa pogledaj. 

Također, probaj instalirati Smartware, pa iz njega formatirati disk.

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.8.2012 19:53 (Father_Dougal).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...

Nemoguće da je samo to.
Uglavnom, pogledaj ovaj program, pa vidi hoće li pomoći... http://www.hddunlock.com/download/ ali koliko sam vidio, on briše sadržaj diska nakon otključavanja. Ima još jedan, http://hdd-tools.com/products/rrs/, navodno ne briše sadržaj diska. Nekako se nejasno sjećam da hirenov boot cd ima neke alate za otključavanje diskova, pa pogledaj. 

Hdd unlocker kaže da nema zaključanog diska ,a ovaj drigi treba prvo platiti(pa ako pomogne).

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.8.2012 20:01 (hakixx).
18 godina
hakixx kaže...
Father_Dougal kaže...

Nemoguće da je samo to.

Hdd unlocker kaže da nema zaključanog diska ,a ovaj drigi treba prvo platiti(pa ako pomogne).

Možeš li izbrisati particiju u disk managementu?

No trees were killed in the creation of this post. However, a large number of electrons were seriously inconvenienced.
15 godina
neaktivan
Father_Dougal kaže...
hakixx kaže...
Father_Dougal kaže...

Nemoguće da je samo to.

Možeš li izbrisati particiju u disk managementu?

U disk menageru tog diska više nema,ka da niji niti spojen.U win7 ga jedino vidim u intel  rapid storage.Iz ubunti live cd se vidi normalno,ali mi neda da ga formatiram ili bilo šta drugo.

14 godina
neaktivan

Si probo upisat serial number pod pasword ili iskopcat i ukopcat disk opet?

15 godina
neaktivan
Fr0st kaže...

Si probo upisat serial number pod pasword ili iskopcat i ukopcat disk opet?

Ne pomaže,pokušat ću sutra sa Hiren's BootCD.

16 godina
neaktivan

Je li ti došao kakav mail da platiš pa ti bude unlockan, lol.

One Ring to rule them all, One Ring to find them, One Ring to bring them all and in the darkness bind them. In the Land of Mordor where the Shadows lie.
Moj PC  
0 0 hvala 1
18 godina
neaktivan

Microsoft Diagnostics and Recovery Toolset (MSDaRT) odnosno ERD commander

Trazi na googleu da skines bootabilni ISO. Inace se ovi alati dobivaju zajedno sa Enterprise Windowsima a nema ih za kupiti. Bilo kako bilo, trazi ERD commander za trenutnu verziju Windowsa (ako imas W7 trazi W7 32-bit ili 64)

Tamo imas Disk Repair alate i pokusaj fiksati tabele particija.

Ako nista drugo i ako moras(!) formatirati formatiraj sa Quick formatom da mozes spasiti podatke ili nukaj cijelu particiju bez formatiranja (kasnije ces napraviti Partition Recovery)

[edit]

Ovo ne pomaze?

press and hold the recovery button in on the back with a paper clip while powering it on. at least 10 seconds past when the leds on it start to flash. it will reset the admin password to default

Nekako sam ukapirao da imas eksterni disk

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.8.2012 22:52 (Lazarus Long).

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Pise na prvoj slici da je interni disk. 

Stručnjak za paranormalne pojave
15 godina
neaktivan
PLASMAorLCD kaže...

Je li ti došao kakav mail da platiš pa ti bude unlockan, lol.

nije

15 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...

Microsoft Diagnostics and Recovery Toolset (MSDaRT) odnosno ERD commander

Trazi na googleu da skines bootabilni ISO. Inace se ovi alati dobivaju zajedno sa Enterprise Windowsima a nema ih za kupiti. Bilo kako bilo, trazi ERD commander za trenutnu verziju Windowsa (ako imas W7 trazi W7 32-bit ili 64)

Tamo imas Disk Repair alate i pokusaj fiksati tabele particija.

Ako nista drugo i ako moras(!) formatirati formatiraj sa Quick formatom da mozes spasiti podatke ili nukaj cijelu particiju bez formatiranja (kasnije ces napraviti Partition Recovery)

[edit]

Ovo ne pomaze?

press and hold the recovery button in on the back with a paper clip while powering it on. at least 10 seconds past when the leds on it start to flash. it will reset the admin password to default

Nekako sam ukapirao da imas eksterni disk

pokušao sam i sa ERD commander,ali dobijem plavi ekran -prilikom učitavanja win.

16 godina
protjeran

Instaliraj HDD Sentinel i vidi dali je sve 100% sa zdravljem diska.

O kojem se točno disku radi, koji model/proizvođač?

I šta se točno desilo da se zaključao.

Ništa se ne zaključava SAMO, osim mobitela ako namjestiš da se nakon nekog vremena sam zaključa,

dakle ili si ga zaključao, pa pomozi i sebi i nama pa reci šta si neposredno prije toga "tipkao" i koje si programe otvarao.

Druga stvar, ako ti se sam od sebe zaključao, onda se ili pokvario ili je parkirao glave zbog šoka/udarca.

Postoji način i da se to otključa, no vjerujem da nemaš znanja raditi u DOS-u, niti ga pokrenuti,

tako da bi ti to bio jedan od eventualnih problema.

18 godina
hakixx kaže...

Problem je ovakav,HDD 1TB (wd gren) se zaključao i nemo ništa sa njim.Na tom disku je bio instaliran ubuntu.

Don Kihoty kaže...

O kojem se točno disku radi, koji model/proizvođač?

edit: aha, malo sam se zaletio :D

Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2012 0:15 (denix).
16 godina
protjeran

To mi ništa ne znači.

Hoću part number ili model.

EARS, EARX, ARZX itd. "Green" je kao da kažeš imam auto ford zeleni.

E moj sinko, a koji ford?

15 godina
protjeran

Sve ti piše na slici

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Pokušao sam sa Hiren's BootCD,programi za formatiranje nevide disk.Ista je stvar sa programima za particiranje,dok  programi za testiranje zsravlja diska ,e oni vide disk i sva testiranja prolazi bez ikakvih problema.

Još ću pokušat spojiti na stao rračunalo,možda to pomogne.

1 1
2 2
3 3
4 4
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2012 8:11 (hakixx).

0 0 hvala 0
18 godina

Malo sam prolistao forume, enivejs... izgleda da ti diskovi imaju nekakav sustav za enkripciju koji se, kad disk odlazi kvragu, zna ponekad sam od sebe aktivirati i zaključati disk. Za sada nema rješenja za taj problem - osim reklamacije.
Osobno, nisam znao DA WD Green ima takvo što, čini mi se besmisleno. No u svakom slučaju, dešava se i nema rješenja.

Ako ga nađeš, obavezno javi - ja sam ispucao ono što sam znao. 

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
protjeran
15 godina
neaktivan

Ništa ne pomaže,samo da napomenem da se disk pokvario mjesec dana nakon što mu je istekla garancija od 2 godine.

WD je za mene postao veliko razočaranje{#},uskoro kupujem novi seagate od 500 GB,a ovaj wd ima da leti sa sedmog kata.

Hvala svima na pomoći.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Ako si ga kupio prije 2 godine - onda ima 3 godine jamstva.

18 godina
neaktivan
hakixx kaže...

Ništa ne pomaže,samo da napomenem da se disk pokvario mjesec dana nakon što mu je istekla garancija od 2 godine.

WD je za mene postao veliko razočaranje{#},uskoro kupujem novi seagate od 500 GB,a ovaj wd ima da leti sa sedmog kata.

Hvala svima na pomoći.

Cekaj, polako

Moze se RMA-ti proizvodacu. 2TB nije malo za baciti

Pokusaj, sto te kosta?

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
15 godina
protjeran

WD se jako pogoršao u zadnje vrijeme dok Seagate rula .. čak imaju i najbolju ponudu sad ...  Čak je i BUG dao GP seagateau !

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Poruka je uređivana zadnji put pon 6.8.2012 19:41 (Bulldozer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Lazarus Long kaže...
hakixx kaže...

Hvala svima na pomoći.

Cekaj, polako

Moze se RMA-ti proizvodacu. 2TB nije malo za baciti

Pokusaj, sto te kosta?

1TB je, ali OK.

Ali kao što rekoh, WD ima 3 godine jamstva, smanjili si na 2 godine tek 1.6.2012.,

dakle njegov je u jamstvo, što potvrđuje i sam WD:

Dakle odnesti disk sa računom u trgovinu gdje je kupljen i riješen problem.

Nemaš račun? Neće ti prihvatiti disk makar znaš gdje si ga kupio?
Ma kog to boli uho?

Fino odeš ovdje:

http://websupport.wdc.com/rdsfdc.asp?linktype=rmacreate&portaltype=wd&custtype=end&fs=&ss=&lang=en

Napraviš sam zahtjev WD-u, naravno kao "Standard Replacement" i pošalješ im disk o svom trošku.

A oni ti pošalju novi o svom trošku.

Clever? 

15 godina
neaktivan

Uapio sam pronać račun,mislio sam da sam kupio u jednoj trgovini,kad ono na računu piše sasvim drugo.

HDD je ostao u trgovini,treba čekati 15 dana{#},javim kako se sve riješilo.

edit:

Što se tiće slanja hdd-a direkto western d. ,to neide.Može se poslati zastupniku u hrvatskoj(msan,i još jednoj firmi),ali u njihovim uvjetima za reklamaciju je obavezan račun.

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.8.2012 13:16 (hakixx).

0 0 hvala 0
17 godina
Don Kihoty kaže...

..Ništa se ne zaključava SAMO, osim mobitela ako namjestiš da se nakon nekog vremena sam zaključa,

dakle ili si ga zaključao, pa pomozi i sebi i nama pa reci šta si neposredno prije toga "tipkao" i koje si programe otvarao.

Druga stvar, ako ti se sam od sebe zaključao, onda se ili pokvario ili je parkirao glave zbog šoka/udarca.

..

{#}

.. ili je zaključan utilsom ili u BIOSu.

-enivej, ne pomažu 'hirensi' i sl. (jer svi HDDovi imaju enkripciju na nivou kontrolera, kao DES/AES i sl). Nekad davno su postojale diskete za IBM, ali više takav soft nije dobavljiv (jer nema dokaza o vlasništvu nad podatcima, tj proizvođač može ali ne želi otključati HDD).

Pa ili reci što i sjeti se passa ili reklamacija. Postoji i teoretska šansa da je 'sam od sebe' zaključan, teoretska. (kasnim.. jer je već na reklamaciji, ali ostalima za temu).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice