HDD password lock

poruka: 4
|
čitano: 2.581
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
HDD password lock
pitanje

Na Autronicovom laptopu,slagancu Flyer postoji opcija u biosu da se zakljuca disk,bios pasword sam resetirao skinuvsi bateriju,nije se butao sistem bez passworda,medutim i dalje nemogu dici disk,bez tog pwd,nikakav crack i brute force sistem nisam nasao na netu.Da li netko ima iskustva sa takvim tipom locka?Koliko sam shvatio i novi disk bi bio zlokan automatski,postoje nekakva hardverska rijesenja za ocitat ide pwd,ali trazim nesto prirucno.

Pozdrav,

Damir

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: HDD password lock

Ako neznaš password gotovo je. Nema zaobilaženja tog locka. A novi disk nebi trebao biti zaključan, jer to je funkcija samog hard diska, nema veze s kompom. Samo mu pristupaš preko biosa.

16 godina
neaktivan
RE: HDD password lock
autorov komentar

Da logicno mi je da je to negdje u firmwareu hdd-a,ali negdje sam naletio da postoji mogucnost i da novi disk ostane zblokan.Nazalost vlasnik laptopa je mlad iznenada otisao u vjecna lovista,a postoje neke privatne stvari koje bi bile veoma vazne za njegova brata (vlastite kompozicije i racuni) tako da cu pokusati ako neki servis ima hardver koji moze ocitati ide pwd.Thnx.

17 godina
neaktivan
HDD password lock

sranje je to, ali teško ćeš to zaobić, to je na password na hardwareskoj razini.Probaj upiknuti hard u neki drugi komp, no ako te i tamo pita za password za disk, onda je sranje jer to znači da ti disk ima password u firmwareu ili u specijalnom chipu.

A tu riješenja nema, jedino možda odlazak u ovlašteni servis, makar sumnjam da će ti oni otključat hard sa obzirom da nisi orginalni vlasnik, čak i ako mogu sa nekim specijalnim alatom ili zamjenom firmwarea.

Evo ti link pa vidi da li ti ekipa može pomoć 

http://www.pwcrack.com/harddisk.shtml

Odgovori na privatne poruke nisu privatni, upite šaljite na baotica@gmail.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice