HDD-nemoguća provjera sa recovery software-om

poruka: 4
|
čitano: 1.053
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Imam HDD iz laptopa WD5000LPVT. 

Probao sam ga spojit na svoju kantu. Detekcija u BIOS-u je normalna. U Windowsima ga pronađe, ali traži podatke na njemu jedno 1-2min i kompletno zamrzne explorer u tom procesu.

Nakon par minuta ga detecta, ali ne i njegovu veličinu, i nemože se pristupit podacima.

Probao sam ga analizirat sa par programa - HD-tune, onaj Lifeguard od WD-a, testdisk,.. ali svaki program mi se zamrzne kad ga pokrenem sa tim HDD-om priključenim.Odmah nakon što ga isključim sve normalno radi.

E sad, jel to vjerojatno znak da je elektronika otišla? Vidim da na PCB-u ima par onako tamnijih linija, ali ne izgleda ko da je nešto oštećeno, makar nisam siguran jer nemam pri ruci onaj sitni zvjezdasti šrafciger da pogledam s druge strane jeli nešto oštećeno.

Slušam ak ima tko kakvu ideju. Hvala.

TL:DR  Windowsi i recovery programi nemogu inicijalizrat HDD, kako ga popraviti i napraviti recovery diska?

----------Jesse,we need to cook 8)
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.8.2014 3:12 (BobbyZ).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Taj HDD vjerovatno ima bad sectora kad zablokira windows, zapne na tom mjestu i zablokira,  a sa njim se halali on vjerovatno ide polako u vječna lovišta, u mene sličan problem samu u partition manageru vidim podatke na disku al nemogu ih kopirati na drugi disk a ostali drugi software kaže da je disk full  a kad stavim u winu chkdsk x: /f/r/x  zablokira, HD S.M.A.R.T javlja da je na izdisaju

http://valid.canardpc.com/hwx19k
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.8.2014 10:23 (mirzet1976).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Re: HDD-nemoguća provjera sa recovery software-om

vjerojatno mu nema spasa. imam doma jedan s takvim simptomima i dečki iz recovery servisa su ga otpisali skroz..

kod mene je bio slučaj da je elektronika krepala u trenutku kad je glava bila iznad samih ploča i sve je otišlo u vražju mater.. zastrugano je par tisuća/milijuna sektora..

Demokracija je, također, kada dva vuka i jedna ovca glasuju što će biti za večeru.
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.8.2014 10:25 (nixass).
13 godina
protjeran

Pokušaj mu pristupiti iz dosa, a ne iz windowsa, najbolji alat za izvlačenje podataka sa potencijalno pokvarenih hdd-ova je Spinrite.

Spržiš ga na cd i bootaš ga, ako ti on ne pomogne ništa neće.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice