HDD failure

poruka: 4
|
čitano: 2.162
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
HDD failure

Pozdrav,

Temu otvaram čisto iz znatiželje da saznam potencijalni uzrok kvara moga HDD. HDD je pod garancijom tako da nema problema što se toga tiče.

Naime riječ je o WD 5000AAKX(500GB).

Simptomi:

Od prvog dana puštanja u pogon, pa pogoršavanje

• HDD je prilikom gašenja pravio zvuk nalik cirkularu koji reže drvo
  • Te je nakon par dana prilikom rada od 5-10 min, počeo krckati(taj probleme sam riješio rotiranjem hdd za 180 stupnjeva i dalje u vodoravnom položaju)
  • Da bi nakon otprilike 3 tjedna taj simptom se povratio i onemogućio bilo kakav rad.
  • Sada, ni BIOS ni Windowsi ga ne prepoznaju

• Trenutni simptomi prilikom puštanja rad su: rotacija ploče, 4 kliketanja glave pa naglo usporavanje rotacije pa ponovno 1 kliketanje pa potpuno gašenje.

Sada mene zanima šta je mogući uzrok tome?

Po meni, glava je pala/padala na ploču(platter) i oštetila samu površinu do te mjere da je nemoguće izvršiti pozicioniranje na početnu traku.

Imate vi kakvih sugestija?

Hvala

Par slika iz HD Tune-a netom prije kraja:

Poruka je uređivana zadnji put sri 22.6.2011 15:33 (Wuk19).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
HDD failure

Otišo je u vjecna lovista,imas garu pa stoga pravac servis.

Music As A Weapon !!
Moj PC  
3 0 hvala 1
17 godina
protjeran
Re: HDD failure

Sucut u vezi diska. pretpostavljm da se nisi pouzdao u njega obzirom da ti je od prvog dana radio probleme. Trebao si odmah reklamirati. nazalost normalno je da diskovi krepavaju pogotovo kad momcima iz servisa opadne cijela kutija dok preslaguju po skladistu.

16 godina
neaktivan
HDD failure

Tvorničke greške nisu nešto čemu bi se trebali čuditi a i rukovanje pri transportu/ugradnji nije na visokom nivou. Reklamiraj i boli te briga.

When all else fails - crowbar the fucker

2 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice