Hdd 1.5-2TB

poruka: 4
|
čitano: 2.667
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Hdd 1.5-2TB

Gledam malo cijene i vidim da je trenutno WDC Green 1.5TB sa cijenom ispod 400kn/TB najpovoljniji.

Garancija je 3 godine, a koliko vidim, toliko je sad svima osim Black Caviarima i Raptorima ili grijesim? Ima li koji drugi proizvodjac vece jamstvo?

Black po TB dodje preko 600kn pa se pitam vrijede li te 2 godine garancije vise preko 50% vecu cijenu, brzinu bi se pretpostavljam dalo pregrmiti, nije valjda green bas toliko spor?

U  sistemu je trenutno Black 1TB sata 3 kao svojevrsni storage i na njega nema primjedbi. Sa njega bi se povremeno radio backup na vanjski disk, ali ne eksterni nego obican sata2/3 preko docka. Paketi backupa vjerojatno ne bi bili veci od 200GB u komadu. Kad se disk napuni, najstariji paket bi se brisao i umjesto njega bi isao novi.

@ Don Kihoty, ti si ako se ne varam u servisu, imas neku preporuku treba li nesto trenutno na trzistu izbjegavati ili je vise-manje sve ista pasta?

0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: Hdd 1.5-2TB

Evo ovakao, ako je za storage, onda svakako uzmi Green.

Na tržištu su bila dva različita dvoterabajtna, jedan sa 32Mb cache a drugi sa 64Mb cache.

Ostao je samo ovaj sa 64Mb cacheom, koji je ujedino i brži (te jeftiniji, stariji je bio stara serija sa više ploča).

E sad, na reklamaciju mi više dolaze Black nego bilo koji druge serije WD-a.

Najviše se kvare Seagate i Seagate-Maxtor.

Jedini WD-i sa bad sektorima koji se vraćaju su Black.

(vjerovatno se najviše habaju zbog same brzine i zagrijavanja)

WD ti uvozi MSAN i ASBIS, te oni određuju jamstvo (uz samog proizvođača).

Slučajno sam naletio na Web-u MSAN-a da njihov WD 2TB Green ima 60 mjeseci,

a iz ASBIS-a da ima 36. Provjerio kod proizvođača, kod WD-a isto 36mj.

Nakon 2-3 dana ispravili su tu grešku na WEB-u, samo Black imaju 60 mjeseci.

Tako da je svejedno od koga i gdje kupiš WD-a, jamstvo je uvjek isto.

Moj je iz ASBIS-a, ali svejedno mi je, može biti i "od babe Kate",

ako ima 3 godine jamstva, i baba se pridržava, no big deal...

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Jedini WD-i sa bad sektorima koji se vraćaju su Black.

(vjerovatno se najviše habaju zbog same brzine i zagrijavanja)

WD ti uvozi MSAN i ASBIS, te oni određuju jamstvo (uz samog proizvođača).

Cini mi se i Microline.

Nedavno je bila na tomshardwareu statistika nekakve ruske recovery firme i sto se WDa tice temperatura iznad 45 je navodno kriticna za glave i postoji nekakav konstrukcijski detalj zbog kojeg su osjetljiviji na vibracije i pritisak. WD je prema toj statistici po pouzdanosti bio blizu Hitachija, gledano relativno u odnosu na trzisne udjele.

S obzirom na dosadasnja iskustva sa WD-om (jedan je kulturno izbacio SMART error, a WD dijagnostika code za zamjenu, podaci svi ok) vjerojatno cu onda nastavit praksu i ubost taj Green i kao i sve do sad, necu sutirat kuciste niti ga fenirat :)

Mislim da ce bit 1.5T jer po TB dodje jeftiniji, a trebalo bi bit dosta za neko vrijeme. Dok prifali i 2TB ce smanjit cijenu.

15 godina
protjeran

MOL uzima od ASBISA.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice