Hard disk i USB stick

poruka: 8
|
čitano: 1.870
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Hard disk i USB stick

Pozdrav ekipa, imam jedno pitanje vezano uz opcije za prenosivi hard disk i USB stick.

Naime, kad idem desnim klikom na neki od ova dva uređaja, zatim na propertis pa na hardware imam opciju "Policies" i tu imam "Quick removal" ili "Better performance".

Sad, za ovaj "Better performance" navodi da se radi nekakav "caching" u Windowsima, pa me zanima koju je opciju bolje da izaberem na obadva uređaja? Quick removal ili Better pefromance?

Hoće li mi se u slučaju da izaberem "Better performance" na particiji gdje su Windowsi dodavati neke datoteke koje mogu potencijalno "gušiti" OS ili? Što je po vama bolje općenito?

Eto toliko.

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Hard disk i USB stick

Quick Removal - ako želiš sigurnije zapisivanje - podaci se zapisuju trenutno - manja opasnost od gubitka podatka ako se uređaj odšteka bez "Safe Remove"-a.

Better Performance - podaci se prvo cache-iraju, pa onda zapisuju - dakle postoji opasnost od gubitka podataka. ako se uređaj odšteka bez "Safe Remove"-a.

Ne znam hoće li ti to biti dovoljan odgovor?

Pozdrav.

UTERE SED NE ABUTERE!
Poruka je uređivana zadnji put sub 12.12.2009 13:12 (Prometej).
17 godina
neaktivan
Prometej kaže...

Quick Removal - ako želiš sigurnije zapisivanje - podaci se zapisuju trenutno - manja opasnost od gubitka podatka ako se uređaj odšteka bez "Safe Remove"-a.

Better Performance - podaci se prvo cache-iraju, pa onda zapisuju - dakle postoji opasnost od gubitka podataka. ako se uređaj odšteka bez "Safe Remove"-a.

Ne znam hoće li ti to biti dovoljan odgovor?

Pozdrav.

To dvoje mi je jasno no zanima me ovo cachiranje - dali to znači da će se neki podaci "cachirati" na particiju gdje su mi Windowsi? Gdje se ti podaci cacheiraju? Na prenosivom uređaju ili na mojem unutarnjem SATA disku?

Inače, ova druga opcija - dali mi ona pruža nešto brže zapisivanje/čitanje podataka sa prenosivog diska/USB sticka?

17 godina
neaktivan
ReiKo kaže...

To dvoje mi je jasno no zanima me ovo cachiranje - dali to znači da će se neki podaci "cachirati" na particiju gdje su mi Windowsi? Gdje se ti podaci cacheiraju? Na prenosivom uređaju ili na mojem unutarnjem SATA disku?

Inače, ova druga opcija - dali mi ona pruža nešto brže zapisivanje/čitanje podataka sa prenosivog diska/USB sticka?

Cache je privremena/priručna memorija. Većina diskova ima svoju priručnu memoriju tzv. disk buffer, aka. disk cache.

UTERE SED NE ABUTERE!
17 godina
neaktivan
Prometej kaže...
ReiKo kaže...

Cache je privremena/priručna memorija. Većina diskova ima svoju priručnu memoriju tzv. disk buffer, aka. disk cache.

Dakle, podaci se ne cachiraju na interni disk na kojem su Windowsi?

btw. Inače, ova druga opcija - dali mi ona pruža nešto brže zapisivanje/čitanje podataka sa prenosivog diska/USB sticka?

Hvala.

17 godina
neaktivan

Teoretski da, ali budući da tu govorimo o transferu podataka preko USB sučelja, upitna je razlika u brzini.. No nisam siguran u detalje, pa ne bi htio iznositi neprovjerene činjenice.

Možda netko drugi zna više o tome?

Osobno bi glasao i obično koristim Optimize for safe remove.. Podaci su mi važniji od brzine.

No svatko ima svoje mišljenje, pa poslušaj i nečije drugo ako netko ima kakvo.

Pozdrav.

UTERE SED NE ABUTERE!
17 godina
ReiKo kaže...

Dakle, podaci se ne cachiraju na interni disk na kojem su Windowsi?

btw. Inače, ova druga opcija - dali mi ona pruža nešto brže zapisivanje/čitanje podataka sa prenosivog diska/USB sticka?

Hvala.

Podaci se primarno cacheiraju u RAM, nakon toga idu ostali cache sustavi (kontroler, disk itd.).

Brze citanje i pisanje se ostavruje kad imas ukljucen cache, ali je to i puno nesigurnije u slucaju nestanka el. energije ili kvara na nekom od uredjaja.

17 godina
neaktivan
Hard disk i USB stick

Sigurno. Bolje onda pustiti ovo na defaultu.

Hvala.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice