Hard disk check

poruka: 5
|
čitano: 1.729
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Hard disk check

Upalija san komp i otvorija mi se crni ekrna i ovo je pisalo: Checking file system on H:

The type of the file system is NTFS.

Volume label is New Volume.

One of your disks needs to be checked for consistency. You

may cancel the disk check, but it is strongly recommended

that you continue.

Windows will now check the disk.

i onda je tu radilo neke procese neman pojma sta,jeli neko zna o cemu je rijec?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Hard disk check

Provjera i popravak pogrešaka u datotečnom sustavu nakon nepravilnog gašenja računala ili neke druge "situacije"...

Ništa oko čega bi se trebao puno uzrujavati (osim ako ti se to često događa), niti nešto što bi trebao prekidati. Tih par minuta utrošenih na skeniranje ti neće oduzeti previše vremena, a mogu puno značiti ako su se pojavile pogreške u datotečnom sustavu...

0xBADC0DE
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.5.2013 2:03 (rustweaver).
13 godina
neaktivan
rustweaver kaže...

Provjera i popravak pogrešaka u datotečnom sustavu nakon nepravilnog gašenja računala ili neke druge "situacije"...

Ništa oko čega bi se trebao puno uzrujavati (osim ako ti se to često događa), niti nešto što bi trebao prekidati. Tih par minuta utrošenih na skeniranje ti neće oduzeti previše vremena, a mogu puno značiti ako su se pojavile pogreške u datotečnom sustavu...

evo ovo mi se prvi put pojavilo i dobija san 30gb vise na hard disku a na SSD-u mi je oduzelo 3gb nista mi nije jasno

15 godina
neaktivan
PeTaR_HR kaže...

evo ovo mi se prvi put pojavilo i dobija san 30gb vise na hard disku a na SSD-u mi je oduzelo 3gb nista mi nije jasno

Nisi zapravo dobio niti izgubio išta, korigirane su netočne informacije koje su se nalazile u datotečnom sustavu. Sada ti piše stvarno stanje, a prije nije. Jasnije?

Eventualno alat može stvoriti ili umanjiti prazan prostor na disku brisanjem oštećenih datoteka ili spremanjem čitljivih sektora u nove datoteke. Ali takvo što nisam nikada doživio na NTFS-u, nego samo na FAT datotečnim sustavima.

0xBADC0DE
Poruka je uređivana zadnji put ned 5.5.2013 2:11 (rustweaver).
13 godina
neaktivan
Hard disk check

fala ti ja san se pripa da mi nije otisa hard disk :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice