God, bad & ugly sector

poruka: 3
|
čitano: 2.609
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
God, bad & ugly sector
pitanje

što se doista može zbiti s diskom ako os windows pri pregledavanju (defragmentiranju) javi "bad sector"? radi se o bararcudi 160 gb ata, iako mislim da to nije bitno. elem, kad softver pokuša popraviti sektore i, recimo, ne uspije, što se doista događa? je li disk uporabljiv unatoč & usprkos ili "i konje ubijaju, zar ne?" koji je to vrag "bad sector"?? može li takva prijava "kvara" biti pogrešna?

danke ihnen :o)

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: God, bad & ugly sector
Ajar kaže...

što se doista može zbiti s diskom ako os windows pri pregledavanju (defragmentiranju) javi "bad sector"? radi se o bararcudi 160 gb ata, iako mislim da to nije bitno. elem, kad softver pokuša popraviti sektore i, recimo, ne uspije, što se doista događa? je li disk uporabljiv unatoč & usprkos ili "i konje ubijaju, zar ne?" koji je to vrag "bad sector"?? može li takva prijava "kvara" biti pogrešna?

Zdravo. kolko sam ja upoznat bad sektorima oni nastaju većinom kod nekog fizičkog oštećenja diska (sviraš sambu s kučištem dok komp radi i onda ti igla malo izdrapa površinu). Ako koristiš neki alat za "popravljanje" bad sectora oni ti većinom "zaključaju" taj sektor, tj. kažu OS-u da tu ne piše i on tada taj sektor preskaće. Kolko isto znam (iz osobnog iskustva) dok jednom nastupi bad sector, onda ih je stalno sve više i više. Neznam zašto, ali preporučao bi da sve "bitno" prebaciš na novi disk ili prenosivi medij.

btw. možeš ga koristiti ali uvijek ti se može pojaviti s podacima da budu "corrupted", pa ti sam odluči
AMD Phenom 9500 GA 790x DS4 RAM : 4 GB ATI RADEON 4850
Poruka je uređivana zadnji put sri 1.10.2008 14:29 (dado2202).
17 godina
neaktivan
RE: God, bad & ugly sector
Ajar kaže...

što se doista može zbiti s diskom ako os windows pri pregledavanju (defragmentiranju)  javi "bad sector"? radi se o bararcudi 160 gb ata, iako mislim da to nije bitno. elem, kad softver pokuša popraviti sektore i, recimo, ne uspije, što se doista događa? je li disk uporabljiv unatoč & usprkos ili "i konje ubijaju, zar ne?" koji je to vrag "bad sector"?? može li takva prijava "kvara" biti pogrešna?

Ima dvije brste losih sektora,oni nastali zbog fizickog ostecenja i oni nastalih zbog utecaja loseg napona,na primer.
Popravak ovih drugih je moguc (softverski) a kod fizickog ostecenja se samo prividno vrsi popravak,softver koji o ucini samo oznaci gde se taj nalazi i proglasava ga za nepostojeci.Na njega se vise nece zapisivati podatci.
Idi na strane proizvodzaca HDDa i skini neki softver za analizu diska 
"Anyone who cannot cope with mathematics is not fully human. At best he is a tolerable subhuman who has learned to wear shoes, bathe, and not make messes in the house."
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice