Fale Gigabajti na disku

poruka: 19
|
čitano: 3.954
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Fale Gigabajti na disku

Ovako, ne znam šta da više radim, lud sam!! Fali mi Gigabajti diska. Imam WD od 640GB. Naravno, nije točni 640. No, ako zbrojim particiju C koja je 292GB i particiju D koja je 303 GB dolazimo do 595 GB. Fali - 45 GB!

E sada, druga stavka. Ako zbrojim sve foldere, jedan po jedan (desni klik i properties) dolazimo da je zauzeće diska 94,32 GB. Govorim o onim folderima koji su na D disku, nisam zbrajao posebno podfoldere naravno. Ugl, ako kliknem na D disk i properties, on meni kaze da je zauzeto 112 GB!! Eh sad, di je ostatak?

Di su Gigabajti iz stavke jedan i stavke dva?

Sada sam isao pogledati C particiju, di su Win7, tamo kada se zbroje svi folderi posebno, fali 5 GB. Desni klik na properties 92Gb, a zbroj po zbroj - 78GB!

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.2.2010 1:39 (the_dammed).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Fale Gigabajti na disku
Ne brini se.
To da fale gigabajti je normalna stvar.
Imam ja Seagate Barracudu od 320 gb a u my computeru pokazuje 298 gb.
nista strasno...
Ako ti je netko svojim postom pomogao,stisni gumb HVALA
16 godina
neaktivan
Fale Gigabajti na disku

Mislis?

A zasto fale GB kada se tako zbrajaju folderi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
probaj sa disk cleanupom ugradenim u windowse.gledaj,ja sam prije u winraru iso fajlove raspakiravao dvoklikom i nakon nekog vremena u c disku je nestalo gb-a.
onda sam opalio disk cleanup i gle cuda,oslobodio se 21 gb-a :D
moguce da je u tom problem.
Ako ti je netko svojim postom pomogao,stisni gumb HVALA
15 godina
protjeran
Fale Gigabajti na disku

ja imam hdd od 500 GB a prepoznaje mi 463 nezz zasto

jogurt nema kičmu

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Do tog ti dolazi zato jer hard disk 1 gb definira kao 1000 mb , a windowsi 1gb definiraju kao 1024mb te ukupan prostor racunaju tako da nazivni kapacitet podijele sa 1.073741824 i onda dolazi do razlike u kapacitetu. Napisani kapacitet na disku je tocan, ali ako racunamo 1gb kao 1000mb a ne kao 1024mb. Tak da tvojih 640gb ispada 640/1.073741824=596.04

edit. to je za prvu stavku

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.2.2010 1:51 (HarryPlopper).
16 godina
neaktivan
Fale Gigabajti na disku

Da bude jasno http://en.wikipedia.org/wiki/Gigabyte

93% "deklariranog"

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.2.2010 2:11 (brixy).

1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
the_dammed kaže...

Sada sam isao pogledati C particiju, di su Win7, tamo kada se zbroje svi folderi posebno, fali 5 GB. Desni klik na properties 92Gb, a zbroj po zbroj - 78GB!

Zato jer Windows ima skrivene sistemske datoteke

Klikni HVALA, tvoj jedan klik meni puno znači!
16 godina
neaktivan
Fićo_CoD 5 kaže...
the_dammed kaže...

Zato jer Windows ima skrivene sistemske datoteke

Ok, ali toliko puno, i to na sistemskom disku i na onom di stavljam iskljucivo dokumente, filmove, muziku...? Cudno mi je na oba da uzima.

16 godina
neaktivan
Fale Gigabajti na disku

"E sada, druga stavka. Ako zbrojim sve foldere, jedan po jedan (desni klik i properties) dolazimo da je zauzeće diska 94,32 GB. Govorim o onim folderima koji su na D disku, nisam zbrajao posebno podfoldere naravno. Ugl, ako kliknem na D disk i properties, on meni kaze da je zauzeto 112 GB!! Eh sad, di je ostatak?"

Sto se ovog tice, tu definitivno nesto ne stima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Fale Gigabajti na disku

Ako nisi već duže vrijeme radio čišćenje disca i defregmentaciju,te čišćenje"net aktivnosti"onda bi to moglo biti to.Napravi prvo čišćenje sa CCleanom i onda napravi defragmentaciju sa Auslogicsom,pa nam onda reci koliko si mjesta dobio...

1% sam normalan,75% neuracunljiv,23%zaboravan ali sam 100% otkvacen
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Fale Gigabajti na disku

A imam Win 7 jedno 4 mjeseci... Sumnjam da se moze toliko nakupiti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Fale Gigabajti na disku

Ako dosta skidaš s neta,pa to prerađuješ,brišeš,vjeruj mi može.Ja sam sineku nakon godinu dana defragmentirao i uštedio 20Gb mjesta,pa ti vidi koliko se može...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Fale Gigabajti na disku

Na D disku mi je recycle bin, koji ima 17 GB, tako da je to otprilike to.

A kada sam pokrenuo disk clean up na C, rekao je da moze osloboditi oko 3 GB. Tako da jos uvijek fali oko 10 GB na C disku.

Dali taj CCcleaner moze nesto zmrdati u Windowsima da ne rade ispravno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Fale Gigabajti na disku

Pa,vidjet ćeš prijedlog kaj da zbriše kad napravi provjeru(ako se ne snalaziš sa engleskim ima i prijevod na hrvatski).Uglavnom briše kolačiće i slične stvari koje su zaostale poslije pregleda i skidanja sa pojedinih stranica.Heh,i veliš nema kaj a ono 3GB.Stvarno maloCool...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Fale Gigabajti na disku

Ok, 3 smo locirali, ali di je jos cener? :)

Dali Disk cleanup radi sve sto i CCleaner? Ili je potreban bas CCleaner?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Fale Gigabajti na disku

Nakon svega, meni i dalje fale megabajti. Tj, ne poklapa se ono što kaže u "desni klik -> properties" i kada bas zbrojim direktorij po direktorij.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Fale Gigabajti na disku

na svakom hardu moras oduzeti 7% jer mu je to pricuvna memorija a i vjerojatno imas od internet preglednika nekoliko mb a mozda i gb pa zato si skini CCCLEANER i s njime pocisti to i sam DEFRAGGLER  defragmatiraj pc i on ce ti napraviti jos mjesta na kompu zato sta popunjava praznam mjesta i stavlja dadoteku do dadoteke

Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
protjeran

Na hard diskovima se označava sa GB, ali ako se pogleda dolje niže, najčešće piše ovako nešto:

120GB

120 mil. bits.

Dakle ti možeš zapisati 120 mil bitova, ali to je manje od 120GB podataka.

Recimo moj 1.5TB disk

((1500.000.000.000 : 1024) : 1024) : 1024 = 1396,98GB

Također i tablica podataka uzima jedan mali dio rezerviran na disku, tu je i magic word itd itd...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice