Externi Hdd - Problem

poruka: 7
|
čitano: 3.339
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Externi Hdd - Problem

Iam jedan problem. Kupil sam externjak od 320 GB i u uputama lijepo piše:

"No drivers are required. Plug the HDD into an available USB port and your computer will automatically detect it."

I kad sam ga prvi put dao unutra, sve je lijepo očitalo, čak sam stavio i neke dokumente gore. A sad mi se ne želi učitat, prikazuje mi se treba naći nove hardware i onda ga ne pronalazi i ne želi se učitat. Kao da treba drivere...

Hvala unaprijed! ;)

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Externi Hdd - Problem
Nikola5 kaže...

"No drivers are required. Plug the HDD into an available USB port and your computer will automatically detect it."

I kad sam ga prvi put dao unutra, sve je lijepo očitalo, čak sam stavio i neke dokumente gore. A sad mi se ne želi učitat, prikazuje mi se treba naći nove hardware i onda ga ne pronalazi i ne želi se učitat. Kao da treba drivere...

Hvala unaprijed! ;)

Više mi se čini, metodom pi puta oko, da treba malo više struje.

16 godina
odjavljen
Nikola5 kaže...

Hvala unaprijed! ;)

Taj eksterni disk je veličine 2.5" ili normalni 3.5"?U slučaju da je 2.5" i da se vrti(a vjerojatno se vrti) na 7400 rpm,za ispravan rad su POTREBNA dva USB kabla da ma HDD-u mogu isporučit dovoljno struje,jer u suprotnom disk ti ili uopče neće radit ili će ti brzina pisanja/čitanja biti jako mala ili bude prepoznat od strane Windowsa ali se neće pokrenut.Za ovo sa dva kabla je alternativa Y USB kabel.

Druga varijanta ti je da ga konfiguriraš u Disk Managment ukoliko ga Explorer ne vidi,za Win Xp ti je do Disk Managmenta najednostavnije doći sljedeči putanju:

Start > Control Panel > Performance and Maintenance > Administrative Tools,pa onda computer managnent i onda Disk Managment,ak koristiš Vistu otvor Start i napiši Computer Managment

Ako di zapneš pitajCool

16 godina
neaktivan

Da, veličina je 2.5" i vrti se na 5400 RPM... Idem probat ovu prvo varijantu...

16 godina
odjavljen
Externi Hdd - Problem

Probaj,pa javi...inace ja sam sličnih problema imao sa verbatimovim 250 GB,2.5" diskom,nakraju se ispostavilo da je uzrok bio polusipravan USB kabel(da to je onaj disk koje je svojedobno T-Com dijelio/prodavao)

I da,provjeri dali se disk uopče vrti,odnosno radi...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Weeee, radi, trebalo je dati prikopačati oba USB-a zbog snage... Pisalo je to i u uputstima al nisam svatio doslovno...

Hvala!!! Smijeh

16 godina
odjavljen
Externi Hdd - Problem

Znači sad ti je sve u redu?!

Drugi put čitat uputstvaCool

1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice