Ethernet disk na thomsonov router (ht-ov)?

poruka: 9
|
čitano: 3.376
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

interesira me sljedece: da li je moguce ethernet HDD (recimo 1TB) spojiti na thomsonov router (kojeg asm dobio uz ht paket), te da svi ukucani imamo pristup tom disku (bezicno!) gdje bi se nalazili filmovi, muzika,...? ako ne, sta da radim onda?

hvala Cool

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.5.2009 15:51 (maleni.99).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Da ,sasvim moguće ako imaš slobodan port na njemu. Spoji ga ,stavi foldere koje hoćeš na share i to bi bilo to. Jedino moraš znat da bi možda moglo biti problema s gledanjem filmova preko wirelessa ,jel maksimalno možeš dobit 48 - 50 mb\s pa bi moglo doć do trzanja slike i prekida. Kaj se tiče muzike tu nebi trebalo bit problema. Jednostavno moraš isprobat i onda vidit kak će bit.

Poruka je uređivana zadnji put pon 4.5.2009 1:52 (kizo2703).
Moj PC  
2 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Ethernet disk na thomsonov router (ht-ov)?
kizo2703 kaže...

Da ,sasvim moguće ako imaš slobodan port na njemu. Spoji ga ,stavi foldere koje hoćeš na share i to bi bilo to.

mislis da preko windowsa share-am foldere? ako to uradim, da li ce disk biti vidljiv i nakon sto ugasim komp preko kog je i dobio naredbu koje foldere treba share-at?
ono sto bi ja zelio jeste da disk bude upaljen 24/7 i da bilo tko moze pristupiti njegovim podacima. ako si na to mislio onda ok... Cool
17 godina

Slicno pitanje, imam t-comov hard, onaj iz akcije, koji ima samo usb port na sebi, takodjer router ima usb port kao i tv, kaj sve trebam napraviti da bi mogel pristupiti hardu prek mreze, router je gigaset se 55 wlan dsl

Na televizoru nece sljakati iz nepoznatih razloga.

People who are crazy enough to think they can change the world are the ones who do.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako imaš vanjski disk sa vlastitim napajanjem i da je direktno spojen na router (naprimjer ovaj) odgovor na sve je DA ,bit će vidljiv!

@Aki :Mislim da tvoj neće radit jel struju dobiva preko usb-a ,i zato ti ne radi na TVu! Ti usb ulazi na TVima i ostaloj kućnoj elektronici su napravljeni obično samo za usb stickove i ne mogu napajat vanjske diskove!

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.5.2009 13:20 (kizo2703).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
odjavljen
maleni.99 kaže...
kizo2703 kaže...

Da ,sasvim moguće ako imaš slobodan port na njemu. Spoji ga ,stavi foldere koje hoćeš na share i to bi bilo to.

mislis da preko windowsa share-am foldere? ako to uradim, da li ce disk biti vidljiv i nakon sto ugasim komp preko kog je i dobio naredbu koje foldere treba share-at?
ono sto bi ja zelio jeste da disk bude upaljen 24/7 i da bilo tko moze pristupiti njegovim podacima. ako si na to mislio onda ok... Cool
  U pravilu takvi diskovi imaju web sučelje na kojem definiraš prava pristupa i sl. Opet ovisi o diska do diska, ali čitava poanta Ethernet diskova je baš u tomu da rade to što ti želiš.
Filmovi bi ti mogli raditi jer ih je moguće gledati preko USB-a 1.1, jedini problem bi ti mogao biti latencija, pa bi trebao biti dobar signal. 
Aki kaže...

Slicno pitanje, imam t-comov hard, onaj iz akcije, koji ima samo usb port na sebi, takodjer router ima usb port kao i tv, kaj sve trebam napraviti da bi mogel pristupiti hardu prek mreze, router je gigaset se 55 wlan dsl

Na televizoru nece sljakati iz nepoznatih razloga.

Taj router podržava printer i file share. Trebalo bi funkcionirati tako da uštekš disk i odeš na web sučelje routera te tamo imaš opcije vezane za USB. Nisam siguran da li je USB 2.0, jer ako nije onda to baš nije upotrebljivo za disk već samo za printer.
MA78G-DS3G, Athlon64 X2 5000+, 2x2 GB DDR2 800 MHz, 8600 GT 256 DDR3, 2x160 GB SATA WD HDD
16 godina
neaktivan
MrBlc kaže...
Taj router podržava printer i file share. Trebalo bi funkcionirati tako da uštekš disk i odeš na web sučelje routera te tamo imaš opcije vezane za USB. Nisam siguran da li je USB 2.0, jer ako nije onda to baš nije upotrebljivo za disk već samo za printer.
 Da ,web sučelje nisam ni spominjal jel se to (u pravilu) podrazumijeva.
Siemens podržava file share ,ali sa uređaja spojenih ethernetom. USB je samo za printere. Dobro ,možda modeli s novijim firmwareom mogu prepoznat i usb diskove. Treba probat.
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.5.2009 11:17 (kizo2703).
17 godina

Sorry, greška ... zbog naslova threada sam htio komentirati nešto za NAS, ali sad više ne mogu ubit replay :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.5.2009 1:52 (Mladen).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

E da, NAS je savim druga priča! A sinoć sam samo na brzinu pročital post i sad htjel odgovorit al već kad si maknul dobro.

E sad , za spojit disk na router ,isti mora imat ethernet priključak i svoj softwer iliti web sučelje i svoje napajanje. Inače nema efekta jel nema kak komunicirat s ostatkom mreže.

I'm so tired
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.5.2009 20:05 (kizo2703).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice